دکتر سید مهدی حسینی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مواردی از پدیکلوز در اردوگاه ها گزارش شده اما طغیان یا شیوع این بیماری مشاهده نشده است.
وی افزود: در خصوص پیشگیری از بیماری های واگیردار مانند التور و شپش ورود کردیم و آموزش های لازم به سیل زدگان ارایه شد و نیروها موضوع را مرتب رصد می کنند.
حسینی زاده ادامه داد: قرار گرفتن افراد در اردوگاه ها به صورت فشرده و در کنار هم بودن، امکان انتقال شپش را افزایش داده است ضمن اینکه در مواردی در معاینات مشاهده شده افراد ساکن در اردوگاه ها از قبل شپش بالغ داشته اند.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه توصیه بهداشت به کوتاه کردن و تراشیدن مو در پسرها است گفت: دارو و شامپوی ضد شپش توزیع و نحوه استفاده از آن آموزش داده شده است.
وی با اشاره به اینکه مواردی از مسمومیت غذایی بین ساکنان اردوگاه های اضطراری در خوزستان گزارش شد که نگران کننده نبود افزود: این موارد به دلیل ورود برخی از افرادی است که خودسرانه در اردوگاه ها غذا توزیع کرده اند ضمن اینکه ساکنان باید اصول نگهداری غذا را رعایت کنند.
حسینی زاده بیان کرد: مدیریت اردوگاه ها گاهی مشکل است و مواد غذایی حتما باید از کانال بهداشت عبور کند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در مجموع اقدامات لازم برای پیشگیری از بیماری انجام می شود گفت: با توجه به گرمای هوا زمینه بیماری های اسهالی مهیاست و باید مراقب باشیم.

** خارج از چک حشره شناسی اجازه مداخله برای سم پاشی وجود ندارد
وی در خصوص وجود حشرات در مناطق سیل زده و اینکه حشرات به سه دسته تقسیم می شوند بیان کرد: یک گروه از آنها گزش ندارند، گروهی دیگر اثرات گزش به جا می گذارند و دسته سوم که تمرکز ما بر آنهاست حشراتی است که موجب مالاریا و سالک می شوند.
حسینی زاده ادامه داد: تاکنون انتقال داخلی مالاریا نداشتیم و بیماریابی نیز مرتب انجام می شود و بر اساس علایم برای هر بیماری، رصد، نمونه گیری و پیشگیری صورت می گیرد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: در خصوص نوع سوم پشه ها چک حشره شناسی انجام می شود و نیروهای متخصص حشره شناسی در مناطق و آبگیرهای مشکوک مطالعه را انجام می دهند بنابراین خارج از چک حشره شناسی اجازه مداخله برای سم پاشی نداریم.
وی ادامه داد: از موثرترین سم ها 'دلتامترین' است که بر روی پشه های مالاریا و خاکی تاثیر دارد ولی در صورت استفاده بی رویه، حشرات مقاوم می شوند.

** بهسازی و سالم سازی محیط برای پیشگیری از گزش حشرات توصیه می شود
حسینی زاده گفت: در مقابله با این حجم پشه ها و گزش ها به اصل بهسازی محیط و سالم سازی محیط و دفع مناسب زباله توصیه می شود و ما نظارت می کنیم.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص افزایش حشرات در محیط اطراف بیان کرد:هم اکنون سطح وسیعی از جلگه خوزستان را آب گرفته و از آنجا که بسیاری از مناطق طبیعی و زمین ها دچار آب گرفتگی شده اند پشه ها نیز به سمت خشکی به ویژه مناطقی که از نظر بهداشت محیط آلودگی دارند حرکت می کنند.
وی گفت: بهترین کار پیشگیرانه بهسازی محیط و جمع آوری زباله است و آهک پاشی فاضلاب ها نیز باید به میزان کافی انجام، و فاضلاب ها نیز مهار شوند.
حسینی زاده ادامه داد: برای هر نوع گزشی نیز درمان لازم انجام شده و واکسن کافی و سرم به اندازه کافی موجود است.
معاون سیاسی ، اجتماعی استاندار خوزستان نیز دوشنبه درنشست کارگروه بهداشت ستاد بحران با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اهواز بیان کرد: در حوزه بهداشت شیوع بیماری های واگیردار در مناطق سیل زده رخ نداد.
3004/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.