محمدجعفر یاحقی روز یکشنبه در نشست گفت و گوی فرهنگی ایران و شبه قاره هند افزود: در این دوره اغلب دانشمندان ایران به شبه قاره هند رفته و به تحقیق و تالیف پرداختند.
وی گفت: یکی دیگر از مهمترین این مهاجرتها مهاجرت زرتشتیان در قرن دوم بعد از اسلام بوده است.
او افزود: مهمترین دوره ارتباطات ادبی ایران با هندوستان در دوره حکومت صفویان در ایران و گورکانیان در هند بوده است که در این دوران سبک و مکتب هندی به وجود آمد.
وی گفت: در دوران صفویه نیز وضع به همان منوال گذشته بود به طوری که بنا بر نقل استاد 'احمد گلچین معانی' 824 شاعر برجسته در آن دوران از ایران به هند رفتند و یا مقیم آنجا شدند و یا مدتی در آنجا زیستند.
او افزود: هندوستان در گذشته سرزمین رویایی ایرانیان و حتی بسیاری از جهانیان بود و بسیاری از دانشهای ادبی زبان فارسی از جمله دستور زبان فارسی، تذکره نویسی و فرهنگ نویسی در آنجا نضج گرفت و رشد پیدا کرد.
وی گفت: در معماری، نقاشی، نگارگری و خوشنویسی هم جلوه هایی از همکاری و تعاون ایرانیان و هندیان دیده می شود و از الگوی این مقاطع همدلی و تعامل، می توان برای کاستن تنشها در روزگار کنونی بهره برد.
دبیرخانه دائمی گفت و گوهای فرهنگی بین المللی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری و مشارکت مجموعه ای از نهادهای علمی ایرانی و غیرایرانی شکل گرفته است. گفت و گوهای فرهنگی نخبگان و اندیشمندان آسیایی به دلیل ظرفیتهای متنوع و گسترده فرهنگی موجود در این منطقه از اولویتهای اساسی دبیرخانه گفت و گوهای فرهنگی به شمار می آید.
در ادامه نشستهای منطقه ای گفت و گوهای فرهنگی آسیایی که پارسال در کشورهای هند، مالزی و قزاقستان برگزار شد نخستین اجلاس بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیایی با موضوع 'تنوع و تکثر فرهنگی آسیا؛ فرصتهای همگرایی و همکاری' روزهای 23 تا 25 دی ماه در تهران، مشهد و بابلسر برگزار می شود.
در برپایی این اجلاس 70 نفر از نخبگان و شخصیتهای برجسته علمی، فرهنگی و دانشگاهی از 20 کشور آسیایی در نشست های تخصصی با همتایان ایرانی خود پیرامون مباحث و موضوعات فرهنگی، تاریخی و عرفان و تصوف گفت و گو تبادل نظر می کنند.
خبرنگار:کامیار اسماعیل پور ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
1922/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.