به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری خراسان رضوی ، سید جواد حسینی افزود: در روستاها ی استان نیز 16 هزار و 239 داوطلب برای نامزدی در این انتخابات ثبت نام کرده اند که رشد 3.5 درصدی دارد.
وی اضافه کرد: تعداد دواطلبان ثبت نام شده برای پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان در مجموع نسبت به دوره قبل 6.6 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: ترکیب جنسی ، سنی و تحصیلی ، قشری و نیز سیاسی داوطلبان این دوره نیز بیانگرارتقاء‌ کیفیت شوراهای پنجم نسبت به دوره های قبل است.
وی اضافه کرد:‌تعداد داوطلبان در تمام شهرهای استان برای تشکیل شوراها به حد نصاب لازم رسیده اما از 2 هزار و 575 روستای استان که در این دوره واجد شرایط برگزاری انتخابات و تشکیل شوراهای روستایی هستند، داوطلبان 14 روستای استان به حد نصاب لازم برای برگزاری انتخابات نرسید که بیشتر آنها دربخش مرکزی مشهد واقع شده اند.
وی اضافه کرد : با توجه به بررسی آمار و دیگر شرایط و نیز تحلیل جامعه شاختی، ‌ کمیت و کیفیت انتخابات شوراهای اسلامی شهرو روستا این دوره در استان از شرایط مطلوب تری نسبت به دوره قبل برخوردار است.
حسینی اظهار کرد : بررسی وضعیت ثبت نام کنندگان در نظام شورایی بیانگر آن است که از همه اقشار جامعه به شکل متوازن در انتخابات این دوره شوراها در استان شرکت کرده اند ضمن آنکه در میان این جمعیت 29 درصد سابقه عضویت در شوراها را داشته اند.
وی خاطرنشان کرد : بر اساس آخرین جمع بندی در این دوره 19 هزار و 658 نفر ثبت نام کرده اند که بر این مبنا به ازای هر کرسی شوراها در استان 5.5 نفر داوطلب شده اند.
وی اظهار کرد : بر اساس بررسی انجام شده، هر چه شهرها پرجمعیت ترند داوطلبان بیشتری ثبت نام کرده اند به طوری که در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای متوسط و در شهرهای متوسط بیشتر از شهرهای کوچک از دواطلبی نامزدی در انتخابات استقبال شده و فقط در مشهد با 959 نفر داوطلب برای هر کرسی 63 نفر ثبت نام کرده اند در حالی که این وضعیت برای شهر دولت آباد مرکز شهرستان زاوه 2.8 نفر می باشد .
حسینی افزود : دربحث شوراهای روستایی نیز ، روستاهای پرجمعیت تر نسبت به روستاهایی با جمعیت متوسط و در روستاهای متوسط نسبت به روستاهای کم جمعیت تر استقبال بیشتری وجود داشته است به طوری که 14 روستایی که به حد نصاب برای تشکیل شوراها نرسیده اند همگی با جمعیت های بسیار پایین بوده اند .
وی ادامه داد : بر این اساس مشارکت در سطح شهرها بیشتر از روستاهاست به گونه ای که برای به دست آوردن 397 کرسی شوراهای شهری به ازای هر کرسی 11.6 نفر رقابت می کنند در حالیکه در روستاها برای بدست آوردن هشت هزار و 302 کرسی برای هر کرسی 2.3 نفر رقابت می کنند.
وی فزود : مشارکت زنان به طرز معناداری به نسبت گذشته و در مقایسه با مردان در حال افزایش است به گونه ای که درپنجمین دوره ثبت نام شوراهای اسلامی شهری و روستایی یک هزار و 125 داوطلب زن وجود دارد که 6 درصد کل داوطلبان را تشکیل می دهد و به نسبت دوره چهارم که 826 داوطلب زن بود 24 درصد افزایش دارد.
وی اظهار کرد : این وضعیت بیانگر آن است که گرچه میزان مشارکت زنان در شهرها بیشتر از روستاهاست اما هم در شهر و هم در روستاها این مشارکت نسبت به مردان از روند افزایشی بیشتری برخوردار است چنانکه 459 داوطلب زن شوراهای شهری به نسبت دور چهارم که 237 نفر بودند 49 درصد رشد را نشان می دهد در حالیکه این میزان رشد برای داوطلبان مرد برای شوراهای شهری 20 درصد است.
وی ادامه داد : همچنین داوطلبان زن در شورای روستاها که 666 نفر هستند به نسبت دوره چهارم که 589 نفر بودند 22 درصد رشد دارد در حالی که این نسبت برای مردان 2 درصد رشد را نشان می دهد.
وی گفت:‌یکی از شاخص های مهم انتخابات در کنار مشارکت کمی، مشارکت کیفی در انتخابات است و یکی از مهمترین نشانه های مشارکت کیفی مشارکت افراد توانمند و تحصیل کرده در قالب داوطلبی و کاندیداتوری در انتخابات است.
وی اظهار کرد: بررسی ثبت نام های پنجمین دوره شورای شهر و روستا نشان می دهد که داوطلبانی که سواد در حد خواندن و نوشتن در روستاهای زیر 200 خانوار را دارا بودند 21 درصد کاهش را نشان می دهد اما سواد در حد دیپلم هفت درصد، در حد لیسانس 20 درصد، در حد فوق لیسانس 53 درصد و در حد دکترا 2.5 درصد و تحصیلات حوزی 18 درصد رشد را به نسبت دوره چهارم نشان می دهد که این موضوع نشان از بالارفتن کیفیت انتخاب شوندگان در نظام شورایی است که خود به بالا رفتن کیفیت کار شوراها کمک شایانی خواهد نمود.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی همچنین سن مشارکت داوطلبان در نظام شورایی که دارای کارکرد اجتماعی است را نیز دارای اهمیت ویژه ای دانست و گفت : در این دوره بیشترین میزان مشارکت داوطلبان در سن 30 تا 40 سال است به گونه ای که 34 درصد داوطلبان در این گروه سنی قرار دارند.
وی افزود : اگر جمعیت زیر 30 سال را به این مجموعه اضافه کنیم در مجموع 11 هزار و 530 نفر معادل 59 درصد داوطلبان در سنین زیر 40 سال هستند .
وی با بیان اینکه این امر بدان معناست که در کنار شاخص تحصیلات که به کیفیت انتخاب شوندگان منجر می شود، افزود : بهترین رنج سنی فعالیت در شوراها که سنین بین 25 تا 40 سال را شامل می شودکه 59 درصد داوطلبان را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد : در تمام سنین دیگر نیز میزان استقبال داوطلبان نامزدی بالا بوده و هم نسبت به دوره چهارم افزایش را نشان می دهد چنانکه در سنین 41 تا 45 سال 41 درصد، 46 تا 50 سال 36درصد، 51 تا 55 سال 50درصد ، 56 تا 60 سال 73 درصد، 61 تا 65 سال 70 درصد، 66 تا 70 سال 50 درصد و در نهایت 71 تا 75 سال 70 درصد رشد داوطلبان نظام شورایی را نسبت به دوره چهارم نشان می دهد.
وی گفت : از نظر سنی دو نکته قابل توجه در میان داوطلبان این دوره وجود دارد که نخست مشارکت بالای داوطلبان سنین زیر 40 سال است و موضوع مهم دیگر مشارکت همه گروه های سنی به عنوان داوطلب شوراهای شهری و روستایی می باشد.
انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا به همراه انتخابات ریاست جمهوری 29 اردیبهشت سال جاری برگزار می شود.
1906/6012خبرنگار : فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.