حجتعلی شایانفر روز یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران شهرستان‌ نیشابور افزود: در این چارچوب حدود ۸۰۰ پرونده به ارزش حدود ۳۵ میلیارد ریال برای کشاورزان نیشابوری تشکیل شده و این مبالغ آماده پرداخت است.
وی ادامه داد: امسال یکی از اولویت‌های استانداری خراسان رضوی بازگشایی و لایروبی حریم و بستر رودخانه‌هاست و تاکنون ۲۱۳ کیلومتر از بستر رودخانه‌های استان لایروبی و بیش از ۱۰۰ کیلومتر آنها بازگشایی شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: شهرهای ما برای حالت خشک طراحی شده اند و تحمل بار مازاد را ندارند و سیل امسال پس از چندین سال خشکسالی یک تلنگر بود.
شایانفر افزود: در بخش نزولات جوی بر اثر هجوم مستقیم و تداوم بارش‌ها شاهد عوارضی مانند زمین لغزش و فرونشست زمین و بروز خساراتی هستیم و از این نظر نیشابور از نقاطی است که دارای ظرفیت حادثه‌خیزی فراوانی است.
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته از ۲۵ زمین لرزه بالای ۶ ریشتر که در استان به وقوع پیوسته هشت مورد در نیشابور بوده و بزرگترین زلزله نیز با قدرت هفت و ۶ دهم ریشتر در نیشابور ثبت شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۳۴ نیز تا کنون ۴۱ مورد سیل با ۱۶۳ تن تلفات در خراسان رضوی رخ داده است که از این تعداد یک مورد متعلق به سیل بوژان نیشابور با ۱۵۰ نفر جان باخته بوده است.
شایانفر با بیان این که سطح رودخانه‌ها در  خراسان رضوی به دلیل عدم‌لایروبی بالا آمده است افزود: ۸۹ میلیارد ریال برای لایروبی رودخانه‌های استان اختصاص یافته و در این چارچوب به اختصاص اعتبارات و همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان‌ها نیاز است.
 

نقشه خطرپذیری دستگاه‌های اجرایی نیشابور باید تدوین شود
فرماندار نیشابور هم در این جلسه گفت: نقشه خطرپذیری دستگاه‌های اجرایی این شهرستان باید تعریف و تدوین شود تا میزان آمادگی شهرستان در برابر حوادث و بلایای طبیعی سنجیده شود.
علیرضا قامتی افزود: تهیه شناسنامه دارایی‌های شهرستان، حفاظت از حوزه عملکرد دستگاه‌ها با رعایت طرح جامع و تفصیلی هم باید به طور جدی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: اعتباراتی که اکنون به نیشابور اختصاص یافته است برای اقدامات پیشگیرانه کافی نیست و انتظار می‌رود اعتبارات به نیشابور بر اساس تعادل بخشی میزان خطرپذیری اختصاص داده شود تا عقب ماندگی نیشابور جبران شود. 
او با اشاره به شرایط بحرانی دشت نیشابور افزود: نیازمند تقویت آبخوان‌داری و آبخیزداری در نیشابور هستیم تا در فصل گرما و افزایش مصرف آب این کمبود جبران شود.
شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.