محمد زنگنه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتبار لازم برای پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری در استان وجود دارد اما بعضا برای پرداخت آن به متقاضیان با مشکلاتی مواجه هستیم.
طرح اشتغال روستایی در قالب « دستور العمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی» دی ماه پارسال (1396) به استانداران سراسر کشور ابلاغ شد.
بر اساس این طرح قرار است معادل 1.5 میلیارد دلار ( حدود 12 هزار میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسه ها و بانک های عامل کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید سپرده گذاری شود و با تلفیق منابع هر موسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت شود.
طرح تسهیلات اشتغال در مناطق روستایی، مرزی و عشایری با کارمزد 6 و چهار درصد به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می شود و مدت زمان جذب آن تا پایان تیرماه جاری در نظر گرفته شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی گفت: دارا نبودن مجوز های لازم برای شروع فعالیت کسب و کار و زمان بر بودن اخذ این مجوز های برای متقاضیان یکی از مشکلات متقاضیان طرح های اشتغال روستایی است.
زنگنه، تامین نکردن وثائق و ضمانت نامه برای دریافت تسهیلات توسط متقاضیان را از دیگر مشکلات دانست و افزود: اسناد مساکن و زمین های کشاورزی و دامپروری روستاییان استان اغلب فاقد اسناد رسمی ثبتی بوده و یا به دلیل خشکسالی های متوالی چند ساله دارای ارزش ریالی مناسبی برای ترهین تسهیلات بانکی نیستند.
وی اظهار داشت: از طرفی ضمانت نامه های بانکی بخش تعاون نیز دارای قوانین و بروکراسی های اداری طولانی مدت و هزینه بری بوده که عملا متقاضیان را در تامین به موقع وثایق دریافت تسهیلات دچار مشکل می کند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به خشکسالی های اخیر در استان، کشاورزی های آب بر و دامپروری های صنعتی بزرگ در برخی از مناطق استان از توجیه فنی و اقتصادی برخوردار نیستند.
زنگنه ادامه داد: بایستی برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان و عشایر به شهرها که اکثر آنها از طریق کشاورزی و دامداری کوچک سنتی امرار و معاش می کنند نسبت به گسترش و کمک به فعالیت های خرد و کوچک در روستاها با همکاری و حمایت سازمان ها و دستگاه های اجرایی متولی اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه روستاییان وعشایر امنیت مرزها را تامین می کنند اظهار داشت: با توجه به اهمیت این موضوع، آموزش تخصصی روستائیان و عشایر و تخصیص اعتبارات ارزان قیمت از اولویت های حال حاضر استان است.
وی از افراد خلاق و کارآفرین دارای ایده کسب و کار در روستاها و مناطق عشایری خواست از فرصت ایجاد شده استفاده و با ارائه طرح های خوب و متناسب با وضعیت استان زمینه اشتغال در این مناطق را فراهم آورند.
مدیر صندوق کارفرینی امید خراسان جنوبی هفته گذشته به ایرنا گفت: امسال 267 میلیارد ریال اعتبار اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از محل صندوق توسعه ملی به صندوق کارآفرینی امید استان ابلاغ شد.
زنگنه افزود: از اردیبهشت ماه گذشته تاکنون 231 طرح به مبلغ 345 میلیارد ریال به صندوق کارآفرینی امید استان معرفی شده است.
زنگنه اضافه کرد: از این تعداد 60 طرح به مبلغ 100 میلیارد ریال به دلایل نداشتن توجیه فنی و نقص در مدارک و مستندات رد و 53 طرح به مبلغ 60 میلیارد ریال مصوب شد.
وی ادامه داد: تاکنون برای 35 طرح مبلغ 16 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و 120 طرح در مراحل بررسی و تکمیل مدارک هستند.
وی اشتغال پیش بینی شده برای طرح های معرفی شده به صندوق کارآفرینی امید استان را 690 نفر اعلام کرد و گفت: تاکنون برای 50 نفر اشتغال ایجاد شده است.
7557* 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.