هاشم ولی پور مطلق، روز پنجشنبه در گفت و گو خبرنگاران افزود: در حال حاضر 250 تن میوه با کیفیت و قیمت پایین طرح تنظیم بازار در سردخانه های استان وجود دارد که مجددا تامین و ذخیره سازی شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 133 مرکز توزیع میوه تنظیم بازار در استان وجود دارد، بیان کرد: مراکز تهیه و توزیع میوه تنظیم بازار در استان افزایش می یابد.
وی گفت: سرمای شدید و بارندگی های پراکنده امسال به بخشی از پرتقال تولید داخلی آسیب وارد کرد به همین دلیل دولت ناچار به واردات میوه از خارج شد.
به گزارش ایرنا، ولی پور مطلق با بیان اینکه 2 مشکل اساسی در عرضه و خرید طرح تنظیم بازار میوه در استان وجود دارد، اظهار کرد: مردم هنوز شناخت درستی از وضعیت متفاوت میوه طرح تنظیم بازار و مراکز آزاد عرضه میوه در شهر ندارند.
وی ادامه داد: وقتی مردم این آگاهی را نداشته باشند، متضرر می شوند و به خرید میوه گران تر اقدام می کنند، همچنین تصور می کنند افزایش قیمت ها ناشی از عرضه میوه تنظیم بازار است که این مساله خلاف واقعیت است.
وی بیان کرد: از جمله دلایلی که مردم در جریان طرح توزیع میوه تنظیم بازار نیستند این است که پرتقال و سیب درختی با کیفیت بسیار پایین تر و با قیمت بیشتر توسط مردم خریداری می شود.
وی بیان کرد: این عامل سبب متوقف شدن میوه تنظیم بازار شد در صورتیکه ذخایر جدیدی خریداری شد و تا پایان فروردین ماه طرح توزیع میوه تنظیم بازار در استان ادامه خواهد داشت.

** ذخیره سازی 250 تن میوه تنظیم بازار در سردخانه های استان
وی اظهار کرد: در حال حاضر 250 تن میوه با کیفیت و قیمت پایین طرح تنظیم بازار در سردخانه های استان وجود دارد که مجددا تامین و ذخیره سازی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: مراکز توزیع میوه تنظیم بازار در برخی مراکز میوه و تره بار مشخص و تعیین شد که اطلاع رسانی کامل در این زمینه صورت گرفته است.
ولی پور مطلق با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در طرح تنظیم بازار میوه، افزود: اکثر محصولات کشاورزی تابع عرضه و تقاضاست زمانی که حجم یک کالا از حد متعارف یا نیاز جامعه کمتر باشد، قیمت ها افزایش می یابد یا زمانیکه میزان مصرف در بازار برای یک محصول افزایش یابد هر چند عرضه کاهش نیافته باشد، قیمت کالا کاهش می یابد.
وی ادامه داد: امسال برای محصول پرتقال 2 اتفاق مهم افتاد یکی اینکه پرتقال شمال دچار سرمازدگی شد و از چرخه مصرف شب عید خارج شد در صورتی که دولت برای حمایت از کشاورزان شمال تا روزهای آخر اسفند ماه 95 برای واردات میوه برنامه ای نداشت اما پیش بینی های لازم صورت گرفته بود.
وی اضافه کرد: تنها راهکار برای عرضه میوه شب عید واردات میوه بود که این مهم با بالا رفتن تقاضا، صورت گرفت، خراسان جنوبی تنها استانی بود در موعد مقرر حدود 350 تن پرتقال داخلی خریداری و در سردخانه های استان ذخیره سازی کرد.
وی بیان کرد: راهکار دولت بسیار سنجیده بود، اگر مجوز واردات میوه آزاد می شد قیمت پرتقال در خراسان جنوبی به 150 هزار ریال و در شهرهای بزرگتر به 200 هزار ریال هم می رسید چون پرتقال مورد نیاز در اثر سرمازدگی از بازار کشور خارج شده بود.
وی عنوان کرد: دولت چاره ای جز واردت میوه نداشت و برای نخستین بار علی رغم سال های گذشته به این نتیجه رسید میوه شب عید وارد شود، پرتقال وارداتی تنها در شبکه تنظیم بازار توزیع شد تا بتوان با قیمت کنترل شده در اختیار مردم قرار بگیرد.

** توزیع 620تن گوشت مرغ منجمد طرح تنظیم بازار
وی در ادامه با اشاره به عرضه گوشت مرغ طرح تنظیم بازار افزود: از ابتدای اجرای طرح یاد شده تاکنون 620 تن گوشت مرغ منجمد با احتساب کیلویی 59 هزار ریال در استان توزیع شد که در صورت فراهم بودن شرایط مطلوب این طرح ادامه خواهد یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان وضعیت بارندگی های سال زراعی جاری در استان را بسیار مطلوب دانست و یادآور شد: بارندگی های امسال نزدیک به میانگین میان مدت استان است که این عامل شرایط مناسبی برای بخش کشاورزی استان فراهم کرد.

** کشت دیم گندم و جو در 7 هزار هکتار از اراضی استان
ولی پور مطلق افزود: در سال های اخیر کشت دیم در استان به صفر رسیده بود اما بارندگی های امسال سبب شد حدود هفت هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم و جو دیم، کشت شود.
*7557* 2047 * خبرنگار- رقیه محمدی * انتشار دهنده - عباسقلی اشکورجیری*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.