رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: محصولاتی از قبیل زرشک بسته‌بندی، کنسانتره، آب و شربت زرشک در این واحدها تولید و روانه بازار خواهد شد.

غلامرضا قوسی بیان کرد: در حال حاضر ۱۳ واحد فرآوری و بسته‌بندی با ظرفیت ۹ هزار و ۳۷۰ تن در استان وجود دارد که ۶ واحد آن به دلایل متعدد غیرفعال است.

وی اظهار داشت: اشتغال اسمی واحدهای بسته‌بندی و فرآوری محصول زرشک در استان ۱۵۷ مورد است که اکنون ۵۲ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.

وی گفت: برای ایجاد واحدهای بسته‌بندی و فرآوری زرشک، احداث بارگاه و همچنین احداث باغ زرشک تا سقف حدود ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل بند «الف» تبصره ۱۸ پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی سطح زیرکشت محصول زرشک استان را بیش از ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار اعلام و اضافه کرد: بیش از ۱۸ هزار خانوار بهره‌بردار در زمینه تولید این محصول در استان فعالیت دارند.

وی متوسط عملکرد محصول زرشک را یک هزار و ۳۷۲ کیلوگرم در واحد سطح ذکر کرد و گفت: تولید محصول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش دارد.

قوسی میزان محصول زرشک قابل برداشت در خراسان جنوبی را امسال ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن پیش بینی کرد و افزود: پارسال ۱۸ هزار و ۸۳۰ تن زرشک از باغات خراسان جنوبی برداشت شد.

وی بیان کرد: برداشت زرشک از نیمه مهر آغاز می‌شود و با توجه به شرایط آب و هوایی تا اواخر آذر ادامه دارد.

قوسی به کشاورزان توصیه کرد که برای حفظ کیفیت زرشک، محصول خود را در زمان مناسب برداشت کنند زیرا برداشت نوبرانه سبب اُفت کیفیت از نظر دارویی و غذایی می‌شود.

وی گفت: برای خرید تضمینی زرشک با سازمان تعاون روستایی در حال رایزنی هستیم تا از این طریق عواید حاصل از دسترنج کشاورز به جیب دلالان و واسطه‌گران نرود.

بیش از ۹۸ درصد زرشک ایران در استان خراسان جنوبی تولید می‌شود که علاوه بر مصرف داخل کشور به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.