مهمترین نکات در مورد بازگشایی مدارس از 14 فروردین 1401/ توضیحات مهم در مورد کلاس های جبرانی و شهریه ها

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که از 14 فروردین 1401، آموزش کلیه دروس در تمامی مقاطع تحصیلی به صورت حضوری است.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: فعالیت های تربیتی و آموزشی دانش آموزان در همه مقاطع تحصیلی و کلیه دروس از ۱۴ فروردین ماه تا پایان سال تحصیلی با رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک و تهویه کلاس باید به صورت حضوری دنبال شود.

صادق ستاری فرد روز سه شنبه درباره شرایط برگزاری کلاس های درس حضوری براساس بخشنامه آموزش و پرورش اظهارداشت: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص ضرورت حضوری شدن آموزش مدارس و دانشگاه ها با هدف ارتقا کیفیت فرآیند یاددهی و یادگیری به شکل حضوری، همچنین برای جلوگیری از استمرار افت تحصیلی دانش آموزان و پیشگیری از طبعات جبران ناپذیر وضعیت موجود برای دانش آموزان، دستورالعمل نحوه برگزاری کلاس های درس به استان ها ابلاغ شد.

وی افزود: براساس این بخشنامه همه عوامل اجرایی و آموزشی مدارس باید مطابق جدول برنامه هفتگی و با رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس حضور داشته باشند، همچنین این دستورالعمل بر حضور منظم دانش آموزان در مدرسه و کلاس های درس تاکید کرده و پیش بینی شده با دانش آموزانی که غیبت غیر موجه دارند، مطابق مقررات برخورد لازم صورت گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: دانش آموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم این ویروس و درگیر بیماری زمینه ای با تایید پزشک معالج و رضایت والدین می توانند از بستر شاد آموزش ها را دنبال کنند. همچنین پیش بینی شد که اطلاعات دانش آموزان مبتلا و دارای علائم کرونا در سامانه نظام مراقبت کوید۱۹ ثبت شود و مراتب به مراکز جامع سلامت ارجاع شود.

هرگونه افزایش شهریه ممنوع است

ستاری فرد ادامه داد: در دستورالعمل حضوری شدن کلاس های درس دانش آموزان، موضوع ساماندهی سرویس های ایاب و ذهاب دانش آموزان و  تردد برای مناطق شهری مورد تاکید قرار گرفته است، همچنین براین اساس شهریه مدارس غیر دولتی به هیچ وجه با حضوری شدن کلاس های درس افزایش نمی یابد و به طور کلی هرگونه افزایش شهریه ممنوع اعلام شد.

وی یادآورشد: همچنین به منظور جذاب سازی و تنوع بخشی به محیط مدرسه، برگزاری مسابقات، جشنواره ها و اردوهای فرهنگی و تربیتی و وروزشی باید به صورت حضوری دنبال شود.

هیچ شرط و شخصی مانع حضور دانش آموزان نمی شود

معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: همچنین قرار است به منظور اجرای آموزش حضوری، تیم های نظارتی و ارزیابی به شکل میدانی، گزارشات مردمی را محل رصد قرار دهند و نسبت به اجرای این بخشنامه و حضور کامل دانش آموزان در مدت باقی مانده سال تحصیلی اقدام لازم صورت گیرد.

ستاری فرد ادامه داد: پیش بینی شد که استان ها و مناطقی که عملکرد مناسب در موضوع حضوری شدن کلاس های درس  داشته باشند، مورد تقدیر و تجلیل قرار گیرند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه آموزش بویژه آموزش حضوری باکیفیت حق همه دانش آموزان است، بنابراین هیچ شرط و شخصی نباید مانع حضور دانش آموزان در مدارس باشد، هرچند که توصیه ما به انجام واکسیناسیون است اما در هر صورت نباید مانع حضور دانش آموزان به کلاس های درس شد.

احمد وحیدی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته ششم فروردین ماه در نشست هماهنگی بازگشایی مراکز آموزشی در ۱۴ فروردین که با حضور وزیران آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان وزارت بهداشت برگزار شد، تاکید کرد: همه مدارس و مراکز آموزشی باید از ۱۴ فروردین با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، به برگزاری کلاس‌های حضوری برای همه دانش‌آموزان و دانشجویان اقدام کنند.

وزیر کشور با بیان اینکه در ستاد ملی مقابله با کرونا، بازگشایی مدارس مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: با توجه به شیب نزولی ابتلا به کرونا و همچنین حجم قابل توجه تزریق واکسن و توجیه مدیران مدارس و روسای مراکز آموزشی، شرایط برای برپایی حضوری کلاس‌ها فراهم شده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: بر اساس جمع‌بندی انجام شده، دانش‌آموزان باید با الزام استفاده از ماسک، در کلاس های درس حاضر شوند. مدیران مدارس هم نظام مراقبت بهداشتی را افزایش دهند و در صورتی که دانش آموزی دچار علائم بیماری بود، از دیگران جدا شود.

وی همچنین تاکید کرد: همه مدارس باید از سیستم تهویه مناسب برخوردار باشند و تزریق واکسن کرونا مورد تاکید و تشویق مدیران مدارس قرار گیرد.

 

افزودن یک ماه به سال تحصیلی صرفا یک پیشنهاد بود که در شیوه نامه ابلاغ نشد

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: افزوده شدن یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی در دستورالعمل حضوری شدن مدارس وجود ندارد، این موضوع صرفا یک پیشنهاد بود که در شیوه نامه نیز ابلاغ نشد.

ستاد مقابله با کرونا ششم فروردین ماه امسال اعلام کرد که آموزش دانش آموزان از ۱۴ فروردین ماه به صورت حضوری تداوم می یابد، پس از اعلام این خبر وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل حضوری شدن مدارس را به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها و مناطق ابلاغ کرد و همچنین با انتشار این بخشنامه نسبت به نحوه برگزاری کلاس ها به دانش آموزان و خانواده ها نیز اطلاع رسانی کرد.

اما با وجود انتشار این دستورالعمل، شب گذشته یکی از رسانه ها اعلام کرد: در بخشنامه حضوری شدن مدارس آمده است که یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی افزوده می شود.

هر چند که پس از انتشار این مطلب صادق ستاری فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با انتشار دستورالعمل بازگشایی مدارس در صفحه کاربری توییتر خود نوشت: در این دستورالعمل افزایش زمان تحصیل یا دوره تحصیل قید نشده است؛ اما بازهم این مطلب افزوده شدن یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان متوسطه به اشکال گوناگون در شبکه های مجازی رد و بدل می شود.

در نهایت صادق ستاری فرد روز سه شنبه به منظور روشن شدن بیشتر این موضوع و رفع دغدغه دانش آموزان و خانواده ها اظهار داشت: پیشنهادات بسیاری درباره حضوری شدن مدارس وجود داشت که این موضوع افزوده شدن به سال تحصیلی دانش آموزان هم یکی از آنها بود که نهایتا در شیوه نامه نهایی حضوری شدن مدارس ابلاغ نشد.

وی افزود: در دستورالعمل بازگشایی مدارس مطلبی درباره افزوده شدن یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان وجود ندارد و هیچ اشاره ای به این موضوع نشده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مفاد دستورالعمل منتشر شده از سوی آموزش و پرورش  برای مدارس، دانش آموزان و خانواده های آنها قابل استناد برای عمل است که موضوع افزوده شدن یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان در آن ذکر نشده است.

ستاری فرد خاطر نشان کرد: موضوع افزوده شدن یک ماه به سال تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی در پیش نویس متن صرفا به عنوان یک پیشنهاد آمده بود اما به اجماع کارشناسی نرسید، بنابراین دانش آموزان و خانواده ها به پیشنهادات توجه نکنند چرا که دستورالعمل مهم است و براساس مفاد بخشنامه حضوری شدن مدارس عمل می شود.

احمد وحیدی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا ششم فروردین ماه در نشست هماهنگی بازگشایی مراکز آموزشی در ۱۴ فروردین که با حضور وزیران آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان وزارت بهداشت برگزار شد، تاکید کرد: همه مدارس و مراکز آموزشی باید از ۱۴ فروردین با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، به برگزاری کلاس‌های حضوری برای همه دانش‌آموزان و دانشجویان اقدام کنند.

براین اساس، وزارت آموزش و پرورش امروز دستورالعمل حضوری شدن مدارس را به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرد تا نحوه حضور دانش آموزان در کلاس های درس مشخص شود.

 

کلاس جبرانی دانش آموزان ابتدایی ارتباطی به شیوه‌نامه حضوری شدن مدارس ندارد

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: برگزاری کلاس های جبرانی برای دانش آموزان ابتدایی به شیوه نامه حضوری شدن مدارس مربوط نمی شود و این کلاس ها برای دانش آموزان نیازمند یادگیری بیشتر برگزار می شود.

 

رضوان حکیم زاده

 

شب گذشته خبری منتشر شد که در دستورالعمل حضوری شدن مدارس اعلام شده قرار است برای دانش آموزان ابتدایی کلاس جبرانی برگزار شود، در این خصوص رضوان حکیم زاده امروز درباره برگزاری کلاس های جبرانی دانش آموزان ابتدایی افزود: کلاس های جبرانی دانش آموزان ابتدایی به شیوه نامه حضوری شدن مدارس مربوط نمی شود، این موضوع به طرح جبران و تثبیت یادگیری ارتباط دارد که از اول بهمن ماه اعلام و اجرایی شد.

وی ادامه داد: کلاس های جبرانی برای دانش آموزانی برگزار شده که در ارزشیابی آنها نتایج قابل قبول نیازمند تلاش در دروس ریاضی، علوم و فارسی را بدست آورده اند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این ابلاغیه طرح تثبیت و یادگیری دانش آموزان آمده است که مناطق و استان ها از یک هفته تا یک ماه می توانند با توجه به شرایط به زمان کلاس های جبرانی اضافه کنند اما این موضوع به صورت سراسری و برای همه دانش آموزان نیست.

حکیم زاده یادآورشد: دانش آموزانی که مشمول طرح تثبیت و یادگیری می شوند براساس مقررات باید در کلاس های درس حضور داشته باشند، دانش آموزان در یادگیری مهارت های پایه مشکل دارند و باید این مشکلات رفع شود.

وی عنوان کرد: طرح تثبیت و جبران یادگیری شامل دانش آموزانی می شود که در دوره اول در عملکرد تحصیلی نیازمند تلاش و قابل قبول در دروس ریاضی و علوم و در دوره دوم در دروس ریاضی، علوم و فارسی با مشکلاتی مواجه بودند.

حکیم زاده پیش از این گفته بود: تابستان ۱۴۰۰مرحله اول طرح جبران و تثبیت یادگیری اجرا شد، در این مرحله دانش آموزان نیازمند تلاش بیشتر در دروس فارسی، ریاضی و علوم شناسایی شدند.

وی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح تثبیت و یادگیری از پایان ارزشیابی نوبت اول یعنی پایان دی ماه و اول بهمن ماه آغاز شد، در این طرح دانش آموزانی که در دوره اول ابتدایی در دروس فارسی و ریاضی و در دوره دوم در دروس فارسی، ریاضی و علوم نیازمند تلاش با نتیجه قابل اعتماد بودند، مشمول این طرح می شوند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مدیران مدارس باید دانش آموزان نیازمند یادگیری را شناسایی کنند، عنوان کرد: برنامه های جبرانی هدفمندی باید با توجه به شرایط این دانش آموزان تعریف شود تا بتوانند عقب ماندگی تحصیلی ناشی از شروع ویروس کرونا و آموزش های مجازی را جبران کنند./ ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید