بیانیه کمیته بین‌المللی المپیک درباره بازنگری در شیوه نامه انتخابی المپیک توکیو

فدراسیون‌های بین‌المللی و فدراسیون‌های متبوع ملی و کمیسیون‌های ورزشی ملزم به رسیدن به تفاهم و توافق در خصوص بهترین تصمیم در مورد تخصیص سهمیه المپیک هستند.

لینک کوتاه کپی شد

 به گزارش جی پلاس، بازنگری در شیوه نامه انتخابی المپیک توکیو که در سال 2017 مورد تأیید هیئت اجرایی قرار گرفت، به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا صورت پذیرفته است.

بر این اساس، آخرین مهلت برگزاری انتخابی‌ها نهایتاً تا پیش از 29 ژوئن بوده، ورودی نهایی رشته‌های ورزشی 5 جولای خواهد بود و بازنگری در شیوه انتخابی می‌بایست با سرعتی بیشتر به منظور اطمینان بخشی به ورزشکاران و کمیته‌های ملی المپیک صورت پذیرد.

در مورد اختصاص سهمیه‌ها، ورزشکاران و کمیته‌های ملی المپیک  که قبلاً سهمیه المپیک را کسب کرده‌اند، با وجود به تعویق افتادن بازی‌ها، سهمیه را حفظ می‌کنند. در مجموع، 57 درصد از کل سهمیه ورزشکاران تاکنون اختصاص یافته است و تقریباً 5000 سهمیه باقی مانده است.  

در بعضی موارد، سهمیه انتخابی المپیک توسط کمیته ملی المپیک یک کشور به دست می‌آید و در موارد دیگر مستقیماً توسط یک ورزشکار. در همه موارد و طبق منشور المپیک، کمیته ملی المپیک  مربوطه حق انتخاب ورزشکاران را برای حضور در مسابقات المپیک توکیو دارد.

اولویت، مسیر انتخابی برای هر رشته است. این اصل فدراسیون‌های جهانی را ترغیب می‌کند تا با جایگزین کردن فرصت‌های از دست رفته برای تخصیص سهمیه با همان تعداد رویدادها، رویکردی مشابه را دنبال کنند.

با توجه به سناریویی که تخصیص سهمیه بر اساس رتبه بندی  آن صورت می‌گیرد، فدراسیون‌های جهانی اختیار تعیین مهلت و رتبه بندی جدید دارند. کمیته بین المللی المپیک حساسیت چنین تصمیماتی را درک می‌کند، لذا یک تعادل ورزشی بین حفاظت از ورزشکارانی که بر اساس مهلت‌های پیشین انتخابی توکیو نزدیک به کسب سهمیه بوده‌اند و ایجاد زمینه حضور برترین ورزشکاران برای انتخاب و حضور در سال 2021 می‌بایست برقرار شود.

فدراسیون‌های بین‌المللی و فدراسیون‌های متبوع ملی و کمیسیون‌های ورزشی ملزم به رسیدن به تفاهم و توافق درباره بهترین تصمیم هستند.

در مورد احراز صلاحیت، مطابق با این اصل که ورزشکارانی که در بازی‌های المپیک توکیو  صلاحیت خود را حفظ کرده‌اند واجد شرایط باقی بمانند، امکان‌پذیر است. فدراسیون‌های جهانی در صورت نیاز،  اجازه دهند ورزشکارانی که واجد شرایط در سال 2020 هستند، واجد شرایط برای حضور در رقابت‌ها در سال 2021 باشند. تنها استثنا در صورتی خواهد بود که این اولویت‌بندی سنی، خطر ایمنی و یا پزشکی ورزشکاران را تهدید کند.

با توجه به معیارهای واجد شرایط بودن برای محدوده سنی پایین، در صورت وجود، IOC صلاحیت کامل IF ها را برای ارزیابی صلاحیت آن دسته از ورزشکارانی که در ژوئیه سال 2020 واجد شرایط نیستند، اما در سال 2021 با محدوده سنی پایین‌تر نزدیک می‌شوند، به رسمیت می‌شناسد.

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید