والدین در تولید خشم کودکان چه نقشی دارند؟

یک روانشناس معتقد است که علت بسیاری از برخوردها و بازخوردهای کودکان و نوجوانان، نحوه رفتار و تربیت والدین است چرا که فرزند از همان بدو تولد تمام رفتار و خصوصیات خانواده خود را فرامی‌گیرد.

لینک کوتاه کپی شد

 

به گزارش جی پلاس، حجت‌الاسلام والمسلمین میلاد صالحی با اشاره به یکی از رفتارهای موثر والدین در تولید خشم فرزندان اظهار کرد: مقایسه مداوم فرزندان، آن هم از کودکی با بچه‌های فامیل، دوستان و حتی هم‌بازی‌های مهدکودکشان باعث می‌شود آنها در نوجوانی با توجه به سرخوردگی ناشی از مقایسه و رقابت دائم، بیش از حد معمول حساس و خشمگین باشند.

وی ادامه داد: این رفتار والدین می‌تواند فرزند را در رقابت با هم‌سن‌وسالان خود ناتوان کند و در نهایت نوجوان احساس شکست و طردشدگی از اطرافیان خود داشته باشد، احساس تلخی که مقدمه صدمات روانی زیاد است.

صالحی تصریح کرد: والدین می‌توانند تشویق و تحسین استعدادهای فرزندانشان را جایگزین سرکوب و مقایسه کنند و به علایق فرزندشان احترام بگذارند.

این روانشناس با بیان اینکه اعتماد به نفس باید در وجود فرزندان تقویت شود، خاطرنشان کرد: تقویت و شکوفایی اعتماد به نفس در فرزندتان می‌تواند او را در مسیری که علاقه دارد، یاری کند که در نتیجه با توجه به توانایی‌ها و مهارت‌هایش، احساس برتری و سرآمد بودن کرده و در دوران نوجوانی استرس کمی را تجربه می‌کند.

وی بیان کرد: مقایسه فرزندان با یکدیگر مانند سمی مخرب است که می‌تواند آثار مضر و گاه جبران‌ناپذیر را با گذشت زمان، برای روح و روان نوجوان داشته باشد.

صالحی یادآور شد: رفتار پرخاشگرانه فرزند ناشی از برخورد نادرست و ناشی‌گرانه والدین است که والدین باید برای حل مشکل نوجوان و کودک خود به روانشنس مراجعه کند.

وی در پایان تأکید کرد: اگر این رفتار ادامه یابد فرزند در دوران نوجوانی و جوانی تمام رنجش‌های خود در دوران کودکی را برای والدین جبران و شروع به سرکشی می‌کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید