آنگلا مرکل امیدوار است که بتواند با سران اروپایی به تفاهم‌ هایی بر سر سیاست‌ های پناهندگی دست یابد. سیاست‌ های مداراجویانه وی در ارتباط با پناهجویان پشتیبان زیادی ندارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آلمان گزارش داد: نشست شب گذشته شماری از سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در «بروکسل» پایتخت بلژیک به دعوت «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون این اتحادیه برگزار شد.

نشست بروکسل که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان آن را «یک دیدار کاری غیررسمی برای تبادل نظرهای اولیه» توصیف کرد، در آستانه نشست سران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا برگزار شد که برای روزهای پنج‌ شنبه و جمعه برنامه‌ ریزی شده بود.

 رهبران آلمان، فرانسه و شمار دیگری از کشورهای اتحادیه اروپا، در جلسه‌ ای اضطراری در بروکسل درباره اختلاف نظرهایشان بر سر مسئله مهاجرت گفت و گو و تبادل نظر کردند.

آنگلا مرکل که در کشورش با بحران سیاسی داخلی بر سر موضوع پناهندگی و مهاجرت مواجه است، در جلسه شب گذشته خواست که رهبران اتحادیه اروپا برخوردی همگون برای مدیریت سیل مهاجران و پناهجویان به اروپا اتخاذ کنند.

اما «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه گفت که کشورش نیاز به درس از سوی هیچ کشوری درباره موضوع مهاجرت ندارد.

او گفت: «درباره این موضوع فرانسه از هیچ کسی درس نمی گیرد. ما دومین کشور بزرگ میزبان پناهجویان بودیم. با این روحیه است که می خواهم با دیگر همکارانی که مایلند با قبول مسئولیت گام بردارند، راه حلی را پیشنهاد کنیم که به تاریخمان و حقوقمان احترام می‌ گذارد و اجازه می‌ دهد به پیش برویم.»

اختلاف اصلی بر سر این است که کدام کشور باید برای ورود مهاجران مسئولیت داشته باشد و تا چه زمانی ملزم به ارائه خدمات به مهاجران باشد و چگونه می‌ توان به کشورهای عضو اتحادیه مانند ایتالیا و یونان، که نقطه ورودی اصلی برخی مهاجران و پناهجویان هستند، کمک کرد.

صدراعظم آلمان پیش از آغاز این نشست در جمع خبرنگاران گفته بود که هدف رایزنی‌ ها مشخص کردن این مسئله است که چگونه می‌ توان در روزهای آینده به توافق‌ های دو یا چند جانبه بر سر سیاست‌ های پناهندگی در میان اعضای اتحادیه دست یافت و دیدگاه‌ های مشترک را برجسته کرد.

آنگلا مرکل می‌ گوید به نتیجه رایزنی‌ های بروکسل چندان خوش‌ بین نیست و انتظاری هم ندارد که در دیدار دو روزه سران اتحادیه اروپا، همه شرکت‌ کنندگان بر سر یک راه حل جامع برای حل معضل پناهجویان به توافق برسند.

یکی از مهم‌ ترین مسائل مورد مناقشه در اتحادیه اروپا نحوه برخورد با متقاضیان پناهندگی است که قبلا در یک کشور دیگر عضو اتحادیه مشخصات و تقاضای آنها به ثبت رسیده است. مرکل می‌ گوید باید راه‌ هایی یافت که بر مبنای آن کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای حل این معضل با یکدیگر «منصفانه» رفتار کنند.

 

درخواست ایتالیا برای بازنگری مقررات

مطابق توافق‌ نامه موسوم به «مقررات دوبلین» متقاضیان پناهندگی باید در اولین کشور عضو اتحادیه اروپا که وارد آن شده‌ اند تقاضای خود را ثبت کنند.

«جوزپه کنته» نخست وزیر جدید ایتالیا که با حمایت راست‌ گرایان مخالف سیاست‌ های پناهندگی اتحادیه اروپا به قدرت رسیده در آستانه نشست بروکسل خواستار «تجدیدنظر» اساسی در مقررات دوبلین شد.

ایتالیا به تازگی سیاست برخورد شدید با پناهجویان را در دستور کار قرار داده و از پهلو گرفتن چند قایق حامل پناهجویان در بندرهای این کشور جلوگیری به عمل آورده است.

در حال حاضر ایتالیا به یکی از اصلی‌ ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای ورود پناهجویان به این اتحادیه تبدیل شده است. بیشترین قایق‌ های حامل پناهجویان از لیبی راهی ایتالیا می‌ شوند و اغلب مسافران آنها شهروندان آفریقایی هستند.

آنگلا مرکل با توجه به مخالفت‌ های شدید کشورهایی مانند ایتالیا با مقررات کنونی اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان، می‌ گوید نیازی نیست که توافق‌ ها در این زمینه، مطابق معمول و با موافقت تمام 28 کشور عضو اتحادیه همراه باشد.

 

خطر فروپاشی دولت ائتلافی آلمان

صدراعظم آلمان در داخل این کشور نیز به خاطر سیاست‌ های پناهندگی خود به شدت تحت فشار قرار دارد. اختلاف میان دو حزب محافظه‌ کار آلمان بر سر سیاست‌ های پناهندگی، ادامه کار دولت ائتلافی در برلین را با خطر روبرو کرده است. برخی ناظران اختلاف میان احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی را جدی ارزیابی می‌ کنند.

«هورست زهوفر» وزیر کشور آلمان و رئیس اتحادیه سوسیال مسیحی هشدار داده که اگر درباره بازگرداندن پناهجویان تفاهمی با دیگر کشورهای اروپایی حاصل نشود، دولت محلی در ایالت بایرن این اقدام را در دستور کار خود قرار می‌ دهد.

چنین اقدامی می‌ تواند به معنای فروپاشی ائتلاف بزرگ در برلین باشد و به گسست تاریخی میان دو حزب هم‌ پیمان محافظه‌کار سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی آلمان منجر شود.

آنگلا مرکل که به دلیل سیاست‌ های مداراجویانه خود در قبال پناهجویان با انتقادهای زیادی از سوی محافظه‌ کاران روبرو شده، با این طرح به شدت مخالفت کرده و معتقد است که برای حل معضل پناهجویان باید به دنبال راهکاری در سطح اتحادیه اروپا بود.

زهوفر به تازگی طرحی ارائه کرده که مطابق آن پناهجویانی که قصد ورود به خاک آلمان را دارند، اما در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی داده‌ اند، باید از منطقه مرزی به همان کشور بازپس فرستاده شوند.

هورست زهوفر برای تجدید نظر در سیاست پناهندگی دولت مطابق طرح خود تا آخر ماه ژوئن به مرکل مهلت داده و می‌ گوید اگر در نشست سران اتحادیه اروپا بر سر راه حلی با تاثیری مشابه طرح یاد شده توافق نشود، او بر سر موضع خود خواهد ماند.

در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا که گرایش به راست در میانشان افزایش یافته سیاست‌ های مداراجویانه آنگلا مرکل در ارتباط با پناهجویان پشتیبان زیادی ندارد.

«سباستیان کورتس» صدراعظم اتریش می‌ گوید: «شانس بزرگ» کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمرکز بر نقاط مشترک است و مهمترین نقطه مشترک - از نظر او - حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.