پوتین آماده است به سرزمینی که اکنون در اختیار دارد راضی شود و درگیری را در خط مقدم فعلی متوقف کند

به گزارش جماران، خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع گفته است که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه با یک آتش‌بس مشروط، به نحوی که خطوط کنونی میدان جنگ اوکراین به رسمیت شناخته شوند، موافقت کرده است.

بنابر این گزارش رئیس‌جمهور روسیه گفته آماده است تا این کار را انجام دهد، هرچند اگر کی‌یف و غرب پاسخی ندهند او به جنگ ادامه خواهد داد.

خبرگزاری رویترز از قول سه منبع نزدیک به آقای پوتین نقل کرده که وی در جمع گروه کوچکی از مشاوران خود، از تلاش غرب برای «ممانعت» از مذاکرات و حمایت از تصمیم ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین جهت رد آتش‌بس ابراز ناامیدی کرده است.

به گفته آنان، «پوتین آماده است به سرزمینی که اکنون در اختیار دارد راضی شود و درگیری را در خط مقدم فعلی متوقف کند». 

یکی دیگر از منابع ارشد روسی نزدیک به رئیس‌جمهور این کشور گفته است: «پوتین می‌تواند تا هر زمانی که طول بکشد بجنگد، اما او همچنین آماده پذیرش آتش‌بس برای توقف جنگ است».

توقف‌ درگیری‌ها در خطوط کنونی باعث می‌شود روسیه بخش‌های قابل توجهی از چهار منطقه اوکراین شامل دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون را در اختیار بگیرد. مسکو هرچند کنترل کامل این مناطق را در دست ندارد، با این حال آن‌ها را به صورت رسمی در سپتامبر ۲۰۲۲ در روسیه ادغام کرده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ به این نقل قول‌ها گفت آقای پوتین بارها به صراحت اعلام کرده که روسیه برای دستیابی به اهدافش آماده گفت‌وگو است و این کشور «جنگ ابدی» نمی‌خواهد.

اظهارات تازه در پی فشار و پیشروی‌های ادامه‌دار روسیه در میادین نبرد در اوکراین طی هفته‌های اخیر مطرح می‌شود. رویترز به نقل از دو منبع گفته است «ولادیمیر پوتین اعتقاد دارد که دستاوردهای جنگی به دست‌آمده تا کنون برای ادعای پیروزی نزد مردم روسیه کافی است.»

بنابر ادعاهای این منابع، آقای پوتین دریافته است که هرگونه پیشرفت چشمگیر جدید در جنگ مستلزم بسیج سراسری دیگری است که او خواهان آن نیست، چرا که محبوبیتش پس از اولین بسیج سراسری در سپتامبر ۲۰۲۲ افت کرده بود.

فراخوان ملی در آن مقطع زمانی بخشی از جمعیت روسیه را به وحشت انداخت و باعث شد صدها هزار مرد در سن سربازی مجبور به ترک کشور شوند.

این در شرایطی است که سخنگوی کرملین می‌گوید روسیه نیازی به بسیج عمومی ندارد و در عوض پیمانکاران داوطلب را برای نیروهای مسلح استخدام می‌کند.

اظهارات تازه منسوب به ولادیمیر پوتین در حالی مطرح شده است که چشم‌انداز آتش‌بس یا حتی مذاکرات صلح در حال حاضر دور از دسترس به نظر می‌رسد.

ولودیمیر زلنسکی بارها گفته است که صلح بر اساس شرایط پوتین امکان‌پذیر نیست. او متعهد شده که سرزمین‌های از دست رفته، از جمله کریمه را که روسیه در سال ۲۰۱۴ ضمیمه کرد، پس بگیرد. رئیس‌جمهور اوکراین در سال ۲۰۲۲ فرمانی را امضا کرد که به طور رسمی هرگونه مذاکره با پوتین را «غیرممکن» اعلام کرد.

یکی از منابع روسی پیش‌بینی کرده است تا زمانی که زلنسکی در قدرت باشد، هیچ توافقی اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه روسیه او را دور بزند و با واشنگتن به توافق برسد.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، هفته گذشته در کی‌یف به خبرنگاران گفت معتقد نیست پوتین به مذاکرات جدی علاقه‌مند باشد.

همزمان اوکراین در حال آماده شدن برای مذاکراتی است که ماه آینده به میزبانی سوئیس با هدف بحث درباره چگونگی پایان دادن به جنگ برگزار می‌شود. در این مذاکرات که به ابتکار آقای زلنسکی برگزار می‌شود، به خواست وی، سوئیس روسیه را دعوت نکرده است. مسکو در واکنش گفته است مذاکرات بدون حضورش معتبر نیست.

گروهی از کشورها از تقاضای ولودیمیر زلنسکی برای پیش‌شرط خروج کامل روسیه حمایت می‌کنند، با این حال رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید که این یک شرط تحمیلی به جای مذاکره جدی صلح است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در واکنش به گزارش منتشر شده از سوی رویترز روسیه را تنها مانع صلح در اوکراین توصیف کرده و گفته هرگونه ابتکار برای صلح باید به «تمامیت ارضی اوکراین در چارچوب مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی» احترام بگذارد.

وی اضافه کرد: «کرملین کاملا برعکس این ادعا هنوز هیچ علاقه معناداری برای پایان دادن به جنگ خود نشان نداده است.»

کی‌یف می‌گوید به ولادیمیر پوتین، که تیمش به صورت مکرر هرگونه برنامه‌ریزی برای به راه انداختن جنگ قبل از حمله به اوکراین در سال ۲۰۲۲ را رد کرده بودند، نمی‌توان اعتماد کرد.

هم روسیه و هم اوکراین گفته‌اند که می‌ترسند طرف مقابل از هرگونه آتش‌بس برای تسلیح مجدد استفاده کند.

 

روسیه جوانان اوکراینی در مناطق اشغالی را وادار به پیوستن به ارتش خود می‌کند

ساکنان منطقه لوهانسک که عمدتاً تحت اشغال روسیه است، از تلاش شدید افسران روسی برای استخدام دانشجویان پسر در دانشگاه ها و مؤسسات برای خدمت قراردادی در نیروهای مسلح روسیه خبر می‌دهند.

به گزارش یورونیوز، به نظر می‌رسد که دولت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در حالی که پایانی برای جنگی که در آن بیش از ۳۱۵ هزار مرد روسی از فوریه ۲۰۲۲ به بعد در جبهه‌ها زخمی یا کشته شده‌اند در دسترس نیست، می‌خواهد باز هم تعداد نیروهایش را افزایش دهد. 

یک دانشجوی ۲۰ ساله در لوهانسک که نام خود را آنتون گذاشته، می‌گوید: «آنها می‌گویند اگر قراردادی برای پیوستن به ارتش روسیه امضا کنم و اعزام نشوم شانس بیشتری برای زنده ماندن در جنگ روسیه علیه اوکراین خواهم داشت.»

مسکو برای جلوگیری از تکرار بسیج سال ۲۰۲۲ که صدها هزار نفر را وادار به ترک روسیه کرد، این بار به دنبال استخدام سربازان قراردادی برای تکمیل درجات و افزایش تعداد نیروهای مسلح به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۴ است. در دسامبر ۲۰۲۳ سرگئی شویگو وزیر دفاع وقت روسیه اولویت اصلی مسکو را جذب ۷۴۵ هزار سرباز قراردادی تا پایان سال ۲۰۲۴ تعیین کرده بود. 

تلاش‌های سربازگیری و جذب اجباری نیرو اجباری روسیه به خاک روسیه محدود نمی‌شود. در حالی که طبق قوانین بین‌المللی چنین اقدامی غیرقانونی است، ارتش روسیه همچنین مردان را در پنج منطقه اوکراینی که مسکو آنها را به خاک خود ضمیمه کرده یعنی دونتسک، خرسون، کریمه، لوهانسک و زاپوریژیا به استخدام خود در می‌آورد.

رادیو اروپای آزاد در گزارشی با مردان جوان زیادی در این مناطق مصاحبه کرده که بر اساس آن بسیاری می‌گویند که تلاش‌های روسیه برای جذب سرباز شدت یافته است. 

سرگئی یک دانشجوی ۲۰ ساله در موسسه‌ای در شهر لوهانسک در این خصوص می‌گوید که پوسترهای استخدام به عنوان سرباز قراردادی روسیه به اتفاقی مرسوم تبدیل شده و در کنار برنامه کلاس‌ها روی دیوار موسسه دیده می‌شود. او که مانند همه مصاحبه‌شوندگان ترجیح داد فقط از نام کوچک خود استفاده کند در این خصوص می‌افزاید: «ما به شوخی به یکدیگر می‌گفتیم که این می‌تواند انگیزه‌ای برای ما باشد: «اگر درس نخوانی باید به ارتش بپیوندی».

آگهی‌های استخدامی دانشجویان تشنه کار را با وعده‌های مسکن رایگان، مراقبت‌های پزشکی و حداقل یک ماه مرخصی با حقوق در هر سال تحریک می‌کند. پرداخت با توجه به رتبه و فعالیت‌ها متفاوت است و می‌تواند تا بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ دلار هم برسد.

آنتون که او هم در همان موسسه تحصیل می‌کند، می‌گوید: «برای ایجاد زمینه برای جذب سرباز، افسران نظامی در نزدیکی یکی از ساختمان‌های انستیتوی ما به دانش‌آموزان نزدیک می‌شوند و از آنها سیگار یا فندک می‌خواهند و به همین بهانه سر صحبت را باز می‌کنند.»

او می‌افزاید: «این افسران با گفتن جملاتی چون اگر به جنگ بروید آینده خوبی خواهید داشت آنها را تشویق می‌کنند که به ارتش بپیودند چرا که به گفته آنها در آینده با احترام با این سربازان رفتار خواهد شد.»

وزارت دفاع بریتانیا در ۱۰ آوریل در پستی در رسانه‌های اجتماعی گفت ارتش روسیه به دنبال جذب ۴۰۰ هزار سرباز قراردادی در سال ۲۰۲۴ است. در اوایل آوریل هم وزارت دفاع روسیه ادعا کرد که بیش از ۱۰۰ هزار مرد در سال جاری برای پیوستن به ارتش روسیه با آنها قرارداد امضا کرده‌اند. 

البته آمار رسمی در مورد اینکه چه تعداد مرد در مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین به این کمپین استخدام پاسخ داده‌اند، در دسترس نیست اما نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مسکو تلاش دارد با تبلیغات و وعده‌های فراوان افراد را برای جذب در این مسیر ترغیب نماید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.