بیش از 9هزار غیرنظامی از جمله 500 کودک از ابتدای جنگ روسیه علیه اوکراین در 24 فو ریه 2022 تا کنون جان خود را از دست دادند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، سازمان ملل تلفات غیرنظامیان جنگ روسیه علیه اوکراین را در 500 روز این جنگ محکوم کرد و آن را «تلفات وحشتناک» توصیف کرد.

نمایندگی سازمان ملل  برای نظارت بر حقوق بشر در اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد که بیش از 9هزار غیرنظامی از جمله 500 کودک از ابتدای جنگ روسیه علیه اوکراین در 24 فو ریه 2022 تا کنون جان خود را از دست دادند هر چند مسئولان بین المللی پیش از این تأکید کردند که تعداد قربانیان غیرنظامی بسیار بیشتر از این رقم است.

ناظران بر این باورند که میانگین تعداد کشته شدگان در سال جاری کمتر از سال 2022 بوده است اما در ماه های می و ژوئن بار دیگر رو به صعود رفت.

شهرهای«بوچا» در نزدیکی کی یف و «ماریوپل»در  جنوب شرق اوکراین در سال گذشته سمبل جنایت های فجیعی شدند که روسیه متهم به ارتکاب آنها شد و در پی آن روسیه به ارتکاب جنایت جنگی و کشتار دسته جمعی متهم شد.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز شنبه همزمان با گذشت پانصد روز از آغاز تهاجم نظامی روسیه به کشورش از جزیره مار در دریای سیاه بازدید کرد.

اوکراین در ابتدای جنگ در این جزیره که در دریای سیاه واقع شده است بر نظامیان روسیه غلبه کرد. جزیره مار در پی آغاز تهاجم نظامیان روسیه به اوکراین به تصرف نیروهای روس در آمد اما آنها در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ مجبور به تخلیه این جزیره شدند. 

رئیس‌جمهوری اوکراین در پیامی ویدئویی همزمان با سفرش به جزیره مار اظهار داشت: «امروز در جزیره مار هستیم که هرگز به تسخیر اشغالگر در نخواهد آمد. همانطور که بقیه خاک اوکراین به تسخیر در نخواهد آمد زیرا ما کشوری شجاع هستیم.»

او همچنین از سربازان اوکراینی که طی ۵۰۰ روز گذشته در جبهه‌های نبرد حضور یافتند تشکر کرد. ولودیمیر زلنسکی جمعه شب در استانبول با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه دیدار کرده بود. 

از سوی دیگر سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز روز شنبه همزمان با پانصدمین روز درگیری‌ها ضمن دیدار با گروهی از نظامیان این کشور بر تمرین نظامی واحدهای تازه آموزش‌یافته ارتش نظارت کرد. تصاویری که وزارت دفاع روسیه از سرگئی شویگو منتشر کرده است اولین حضور وی در میان نظامیان کشورش از زمان تمرد شبه‌نظامیان واگنر محسوب می‌شود. 

وزیر دفاع روسیه پیش از این گفته بود که شورش شبه‌نظامیان واگنر تاثیری بر «عملیات ویژه» کشورش در اوکراین نداشته است. مقام‌های روسیه از اشاره به درگیری‌های ۵۰۰ روز گذشته در اوکراین تحت عنوان «جنگ» اجتناب می‌کنند. 

یکی از خواسته‌های اصلی یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر در جریان تمرد شبه‌نظامیان این گروه برکناری سرگئی شویگو از مقام وزیر دفاع بود. 

به گفته کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان شش میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان اوکراین در پی تهاجم نظامی روسیه به کشورهای دیگر پناهنده شده‌اند. این در حالی است که حدود شش میلیون نفر نیز در داخل خاک اوکراین آواره شده‌اند. 

نظامیان روسیه هم‌اکنون کنترل کمتر از ۲۰ درصد از خاک اوکراین در شرق و جنوب این کشور را در دست دارند.

 

اردوغان در دیدار با زلنسکی: اوکراین شایستگی عضویت در ناتو را دارد

 

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه روز جمعه در دیدار با همتای اوکراینی خود از عضویت این کشور در ناتو حمایت کرد.

رئیس‌جمهوری ترکیه در جریان نشست خبری مشترک با ولودیمیر زلنسکی در استانبول گفت که اوکراین «شایستگی» عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را دارد. این اظهارات در آستانه برگزاری نشست سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی بیان شد. 

واشنگتن روز جمعه اعلام کرد که قرار نیست اوکراین در جریان نشست ویلنیوس که روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه آینده برگزار خواهد شد به عضویت ناتو درآید.

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هم روز گذشته ابراز امیدواری کرده بود که روزی اوکراین به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی درآید. شرط لازم برای تحقق چنین خواسته ای اتمام جنگ بین اوکراین و روسیه است.

رجب طیب اردوغان در بخش دیگری از سخنانش گفت که روسیه و اوکراین باید پای میز مذاکره برای دستیابی به صلح بنشینند. وی افزود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه ماه اوت به ترکیه سفر خواهد کرد. 

رئیس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که توافق مسکو و کی‌یف بر سر صادرات غلات اوکراین تمدید شود. این توافق یک سال پیش با میانجیگری آنکارا و سازمان ملل متحد به دست آمد. 

روسیه اعلام کرده است که هیچ دلیلی برای تمدید این توافق که دوره آن روز ۱۷ ژوئیه به پایان می‌رسد وجود ندارد. با این حال کاخ کرملین ضمن استقبال از «نقش واسطه‌گر» رئیس‌جمهوری ترکیه گفته است که گفتگوهای رجب طیب اردوغان با ولودیمیر زلنسکی را از نزدیک دنبال می‌کند. 

رئیس‌جمهوری ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو نیز گفت که کشورش «بهترین تصمیم» را اتخاذ خواهد کرد. بنا به گمانه‌زنی‌ها یکی از درخواست‌های رئیس‌جمهوری اوکراین در دیدار روز جمعه با رجب طیب اردوغان موافقت آنکارا با عضویت سوئد در ناتو بود. 

ترکیه ضمن انتقاد از حضور فعالان کُرد در خاک سوئد، اعلام موافقتش با عضویت این کشور در ناتو را به تغییر موضع استکهلم در قبال این پناهندگان مشروط کرده است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.