گروه طالبان که اخیرا قدرت را در افغانستان به دست گرفته است به خانواده های انتحاری های خود زمین و پول نقد می دهد.

به گزارش جماران، طالبان با تمجید از مهاجمان انتحاری که به گفته این شبه‌نظامیان دوباره به قدرت رسیده، جان خود را در «مبارزه با رژیم سابق و کشورهای غربی متحد آن از دست داده‌اند» اعلام کرد که به خانواده آنهای پول نقد و زمین می‌دهد.

وزارت کشورحکومت امارت اسلامی طالبان ضمن وعده اعطای زمین به خانواده‌های این افراد اعلام کرد پوشاک و همین طور وجه نقد به مبلغ ۱۰ هزار افغانی (۱۱۱ دلار آمریکا) در اختیار آنها قرار داده شده است.

وزارت کشور حکومت طالبان در بیانیه‌ای که در توئیتر منتشر کرده آورده است که «سراج الدین حقانی» وزیر کشور موقت طالبان در دیدار با خانواده عاملان انتحاری طی مراسمی به تمجید از حرکت جهادی و ایثار و فداکاری «مجاهدین» پرداخت و آنها را «قهرمانان» اسلام و افغانستان توصیف کرد. وی این سخنان را در هتل «اینترکنتینانتال» کابل که در سال ۲۰۱۸ هدف حمله تروریستی قرار گرفته بود عنوان کرد.

سراج الدین حقانی، فرزند «جلال الدین حقانی» رهبر شبکه حقانی- گروه نظامی وابسته به طالبان- است، گروهی که از سوی سرویس‌های اطلاعاتی غرب به انجام حملات مرگبار متهم است.

خود حقانی از سوی اف بی آی در ارتباط با حمله به هتلی دیگر در کابل تحت تعقیب است. در جریان این حمله در سال ۲۰۰۸ میلادی شش نفر از جمله یک شهروند آمریکا کشته شدند. واشنگتن برای دستگیری وی پاداشی ۱۰ میلیون دلاری در نظر گرفته است.

این وعده طالبان در حالی مطرح می شود که از زمان قدرت گیری دوباره آنها در افغانستان در ماه اوت گذشته، افغانستان شاهد چندین عملیات انتحاری مرگبار بوده است.

در دو مورد از مرگبارترین این حملات در مسجد شیعیان در قندهار و قندوز (کندز)، ده‌ها نمازگزار کشته و مجروح شدند.

گروه تروریستی داعش که اکنون از همان تاکتیک حملات انتحاری خود طالبان علیه دولت پیشین افغانستان و این بار برای متزلزل کردن قدرت طالبان بهره می‌برد، مسئولیت هر دو حمله انتحاری مرگبار به دو مسجد شیعیان را برعهده گرفته است.

در تحولی دیگر، «سرگئی لاوروف»وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه، ۲۸ میزان (۲۰ اکتبر)، در آغاز نشست افغانستان در مسکو گفت که روسیه نقش و «تلاش» طالبان برای برقراری ثبات در این کشور را به رسمیت می شناسد.

نشست در مسکو بر سر افغانستان امروز با مشارکت ۱۰ کشور منطقه و هیئت طالبان در حال برگزاری است.

به گزارش یورونیوز، لاوروف در این نشست ضمن تاکید بر تلاش طالبان برای ایجاد ثبات در افغانستات تاکید کرد که «خطر تروریسم» کل منطقه را تهدید می‌کند. وزیر خارجه روسیه همچنین در ادامه افزود: «ما تلاش‌های انجام شده برای تثبیت وضعیت سیاسی و نظامی در افغانستان را به رسمیت می‌شناسیم. اما در عین حال باید در نظر داشت که خطر سرازیر شدن فعالیت‌های تروریستی و قاچاق مواد مخدر به کشورهای همسایه کاملا جدی و واقعی است.»

اظهارات مثبت وزیر خارجه روسیه در خصوص افغانستان در حالی مطرح می‌شود که تاکنون مسکو از به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان خودداری کرده است. با این حال ولادمیر پوتین پیشتر و در اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع گفته بود که تعامل با طالبان ضروری است اما نباید برای به رسمیت شناختن این گروه شتابزده عمل کرد.

در این نشست که در مسکو برگزار می‌شود، نمایندگانی از طالبان هم در آن حضور دارند. پیشتر عبدالسلام حنفی، معاون نخست وزیر دولت موقت طالبان اعلام کرده بود که جمعی از مسئولان بلندپایه طالبان از جمله وزرای خارجه و اقتصاد این گروه عازم مسکو خواهند شد. آمریکا اما تاکید کرده بود که نمایندگانی را به این اجلاس اعزام نمی‌کند.

تاکنون هیچ کشوری از جمله پاکستان، حکومت امارت اسلامی طالبان را به رسمیت نشتاخته است.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز گزارش داد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز چهارشنبه 20 اکتبر با هیاتی از جنبش رادیکال طالبان در مسکو دیدار کرد.

 وزیر  خارجه روسیه  گفت در این ملاقات توانست با طالبان درباره موضوع تشکیل دولت جدید در افغانستان گفتگو کند. وی در عین حال تاکید کرد که مسکو قبلاً اقدامات انجام شده توسط این جنبش برای تثبیت اوضاع در افغانستان را ارزیابی کرده است.

لاوروف با تأکید بر اینکه تغییر حکومت در افغانستان باید به عنوان یک اقدام تحقق یافته تلقی شود، گفت: "ما به تلاش های طالبان برای تثبیت وضعیت نظامی-سیاسی و بهبود فعالیت دستگاه دولتی را خاطرنشان می کنیم."

وزیر امور خارجه روسیه افزود که در گفتگو با نمایندگان طالبان همچنین از آنها خواسته است تا به وعده های خود مبنی بر عدم استفاده از خاک این کشور علیه کشورهای ثالث عمل کنند.

نشست مسکو درباره افغانستان 20 اکتبر در پایتخت روسیه برگزار می شود. نمایندگان ده کشور منطقه و همچنین یک هیئت عالی رتبه طالبان به رهبری عبدالسلام حنفی معاون نخست وزیر افغانستان در مشورت های چند جانبه شرکت خواهند کرد. گزارش شده است که اعضای جنبش طالبان قصد دارند درخواست کمک اقتصادی و سیاسی به افغانستان را مطرح کنند.

18 اکتبر «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه  آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده به دلیل مشکلات لجستیکی در نشست مسکو در مورد افغانستان شرکت نخواهد کرد. وی توضیح داد که برای واشنگتن از نظر لجستیکی دشوار است که در نشست مسکو شرکت کند اما ایالات متحده از این روند حمایت می کند و ممکن است در آینده در آن مشارکت داشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.