طی سال جاری میلادی 500 هواپیمای چینی وارد حریم دفاع هوایی تایوان شده اند این در حالی است که سال گذشته 380 هواپیما وارد حریم دفاع هوایی تایوان شده بودند.

به گزارش جماران، چند روز بعد از آن که چین دولت انگلیس را متهم به ارسال یک کشتی جنگی به تنگه تایوان با«نیت شرورانه متهم کرد، به شکل بی سابقه ای در این منطقه عرض اندام کرد.

روز جمعه 1 اکتبر، نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق چین تعداد بی سابقه ای هواپیما را به آبهای تایوان اعزام کرد.

 گفته می شود 38 فروند هواپیمای نظامی  به سواحل جزیره تایوان اعزام شدند.

25 هواپیمای اول در طول روز در اطراف این جزیره پرواز کردند و  13 هواپیمای دیگر نیز تا عصر به قسمت جنوب غربی اراضی تایوان رسیدند.

شبکه تلویزیونی سی ان ان اطلاع داد  جنگنده های چند منظوره J-16 و Su-30 ، بمب افکن های H-6 ، هواپیماهای شناسایی و کنترل راداری KJ-500 و همچنین هواپیمای شناسایی Y-8  از جمله هواپیماهای شرکت کننده در این مانورهای رزمی ارتش چین بوده اند.

اواسط ماه سپتامبر  ارتش چین پس از عبور یک ناوشکن موشک انداز آمریکایی از تنگه تایوان ، یک رزمایش شبیه نبرد واقعی در این منطقه برگزار کرد.

در همین حال، دولت تایوان امروز -شنبه- چین را شدیدا به باد انتقاد گرفت چرا که نیروی هوایی پکن به مناسبت تاسیس جمهوری خلق چین بزرگترین نفوذ تا به امروز در منطقه دفاع هوایی این جزیره را رقم زد.

تایوان یک سال یا بیشتر است که از ماموریت‌های پیاپی نیروی هوایی چین در نزدیکی این جزیره که غالبا در بخش جنوب شرقی منطقه دفاع هوایی آن که در نزدیکی جزایر پراتاس تحت کنترل تایوان انجام می‌شوند، اعتراض می‌کند.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد، روز جمعه جنگنده‌های تایوانی ۳۸ هواپیمای جنگنده چینی را طی دو مرحله از منطقه دور کردند. براساس این بیانیه، جنگنده‌های تایوانی برای هشدار و دور کردن هواپیماهای چینی وارد عمل شدند و سامانه‌های موشکی برای نظارت بر آنها به حالت آماده‌باش درآمدند.

سو تسنگ-چانگ، نخست‌وزیر تایوان صبح امروز به خبرنگاران گفت: «چین با بی‌فکری درگیر تجاوز نظامی شده و صلح منطقه را خدشه‌دار کرده است.»

وزارت دفاع تایوان همچنین اعلام کرد، موج اول هجوم شامل ۱۸ فروند J-۱۶ و چهار جنگنده Su-۳۰ به علاوه دو بمب‌افکن H-۶ با قابلیت هسته‌ای و یک هواپیمای ضد زیر دریایی بود، در حالی که موج دوم دارای ۱۰ فروند J-16، دو فروند H-۶ و یک هواپیمای هشدار اولیه بود.

براساس نقشه‌ای که این وزارتخانه منتشر کرد، اولین گروه از هواپیماهای چین همگی در نزدیکی جزایر پراتاس به پرواز درآمدند و دو بمب‌افکن در نزدیکی‌ترین نقطه به آن بودند. گروه دوم در سمت کانال باشی که تایوان را از فیلیپین جدا می‌کند و آبراهی کلیدی است که اقیانوس آرام را با دریای مورد مناقشه چین جنوبی مرتبط می‌کند، حرکت داشتند.

چین هنوز واکنشی نشان نداده است، اما پیشتر تاکید داشت که این پروازها برای حفاظت از حاکمیت این کشور و علیه "تبانی" میان تایوان و ایالات متحده است که بزرگترین حامی بین‌المللی این جزیره به شمار می‌رود.

عملیات پیشین چین در ماه ژوئن با حضور ۲۸ هواپیمای نیروی هوایی چین انجام شد. تازه‌ترین ماموریت چین اما کمتر از یک روز پس از آن رخ داد که دولت پکن از وزیر خارجه تایوان انتقاد کرده و با استناد به صحبت‌های مائو تسه‌تونگ، بنیانگذار جمهوری خلق چین، تلاش‌های او برای ارتقای وجهه تایوان در عرصه بین‌المللی را نکوهش کرد.

عملیات نفوذ چین پس از آن صورت می گیرد که انگلیس 27 سپتامبر و برای نخستین بار از سال 2008 تا کنون یک کشتی جنگی به تنگه تایوان اعزام کرده است.

ارتش آزادیبخش خلق چین این اقدام را محکوم کر و انگلیس را  به داشتن نیت های بد به منظور تضعیف صلح و ثبات در تنگه تایوان متهم کرد.

بنابراین گزارش،نفوذ هواپیماهای چینی به این منطقه با تمایل چین برای عرض اندام خود زیاد تکرار شده است. طی سال جاری میلادی 500 هواپیمای چینی وارد حریم دفاع هوایی تایوان شده اند این در حالی است که سال گذشته 380 هواپیما وارد حریم دفاع هوایی تایوان شده بودند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.