تعداد گردشگران در ماه های نخست سال 2021 به 88 درصد کاهش یافته است.

به گزارش جماران، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(UNCTAD) اعلام کرد که رکود صنعت گردشگری در جهان در مجموع می‌تواند موجب کاهش ۴ هزار میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی جهان طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شود که معادل یک برابر تولید ناخالص داخلی فرانسه خواهد بود.

گزارش آنکتاد نشان می‌دهد که صنعت گردشگری جهان و بخش‌های وابسته به آن در سال ۲۰۲۰ خسارتی ۲.۴ تریلیون دلاری را متحمل شده و در صورتی که توزیع واکسن کووید-۱۹ و کارزار واکسیناسیون جهانی علیه این بیماری از کارآیی بالایی برخوردار نباشد، این صنعت در سال ۲۰۲۱ نیز می‌تواند متحمل خسارتی معادل آن چه که در سال ۲۰۲۰ ایجاد شد، شود.

بر پایه این گزارش، از آنجا که نرخ واکسیناسیون در کشورهای مختلف نابرابر است و از کمتر از ۱ درصد جمعیت در برخی کشورها تا بیش از ۶۰ درصد جمعیت در تعداد معدودی از کشورها متغییر است، احتمال ادامه افت ورود گردشگران خارجی به کشورهای در حال توسعه همچنان بالاست.

آنکتاد بر این باور است در خوشبینانه‌ترین حالت تعداد گردشگران خارجی در جهان به طور متوسط ۶۳ درصد در مقایسه با دوران پیش از همه‌گیری ویروس کرونا پایین‌تر خواهد بود.

به گزارش یورونیوز، در این گزارش آمده است که مطابق برآوردهای کارشناسی، انتظار نمی‌رود که تا پیش از سال ۲۰۲۳ شرایط صنعت گردشگری بهبود زیادی پیدا کند و به شرایط پیش از همه‌گیری بازگردد. آنکتاد تاکید دارد که افزون بر وجود محدودیت سفر و ادامه شیوع ویروس کرونا، نگرانی‌های فردی از اقدام به سفر و شرایط وخیم اقتصادی بسیاری از خانوارها از جمله دلایل عمده کندی بهبود شرایط صنعت گردشگری و تهدید ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون فرصت شغلی مرتبط با این صنعت خواهد بود.

گزارش آنکتاد حاکی است که تعداد گردشگران بین‌المللی در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۷۴ درصد کاهش یافته ولی این تعداد در ماه‌های آغازین سال ۲۰۲۱ به ۸۸ درصد رسیده که نشان دهنده ادامه نگرانی‌های عمومی از انجام سفر و تاثیرگذاری برخی محدودیت‌های کرونایی است. بر پایه این گزارش، مناطق شمال شرقی آسیا، آسیای جنوب شرقی، اقیانوسیه، آفریقای شمالی و آسیای جنوبی بیشترین آسیب را از رکود صنعت گردشگری متحمل شده‌اند و در مقابل آمریکای شمالی، اروپای غربی و کارائیب شاهد کمترین آسیب از افت شمار گردشگران بین‌المللی بوده‌اند.

 

 

واکسن مدرنا در برابر گونه دلتا موثر است

نتیجه یک تحقیق که روز سه شنبه منتشر شد نشان می دهد که واکسن شرکت مدرنا برای پیشگیری از ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در مقابل گونه دلتای ویروس کرونا نیز موثر است.

در این پژوهش نمونه خون هشت نفر از افرادی که واکسن مدرنا به آنها تزریق شده بود بررسی شد. هر هشت نفر با دو دوز از واکسن مدرنا واکسینه شده بودند. بنا به نتیجه تحقیق واکسن مدرنا هر هشت نفر را در برابر ویروس کرونا فارغ از گونه آن ایمن کرده بود.

با این حال نتیجه این پژوهش نشان می دهد که سطح پادتنی که بدن افراد واکسینه شده در برابر گونه دلتای ویروس کرونا تولید کرده کمتر از گونه اصلی ویروس کرونا بوده است.

«استفان بانسل» مدیرعامل شرکت داروسازی مدرنا با اشاره به نتیجه این پژوهش گفت: «این داده های جدید دلگرم کننده هستند و باور ما را مبنی بر اینکه واکسن بیماری "کووید ۱۹" در برابر گونه های جدید ویروس موثر هستند تقویت می کند.»

گونه دلتای ویروس کرونا طی هفته های گذشته در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده است. این گونه راحت تر از گونه اصلی ویروس کرونا از یک فرد به فرد دیگر منتقل می شود.

در تولید واکسن مدرنا مانند واکسن «فایزر-بیون تک» از فناوری جدید «پیام رسان آر ان ای» استفاده شده است. ارزش سهام شرکت مدرنا به دنبال انتشار گزارش تحقیق اخیر در بورس نیویورک افزایش یافت.

سازمان جهانی بهداشت چند روز پیش همزمان با شیوع گسترده گونه دلتای ویروس کرونا در سطح جهان از افراد واکسینه شده خواست که به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی ادامه دهند. گونه دلتای ویروس کرونا تاکنون دستکم در ۹۲ کشور جهان شیوع یافته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.