دادگاه شهر مینیاپولیس دریک شووین مامور سابق پلیس را جرم قتل جورج فلوید به 270 ماه زندان محکوم کرد.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، «درک شووین» مامور پلیسی که «جورج فلوید» آمریکایی آفریقایی تبار را به قتل رسانده بود، به 22.5 سال زندان محکوم شد.

متن حکم دادگاه حدود 22 صفحه است که هنوز متن کامل آن علنی و رسانه‌ ای نشده است.

دادستان ها 30 سال حبس برای وی خواسته بودند.

دادستان کل ایالت مینه‌ سوتا می‌ گوید این طولانی‌ ترین حبس در تاریخ قضایی آمریکا برای یک افسر سابق پلیس است.

 

8f1bf9ed-967d-4606-9b9a-91969e1ac897

 

وی در اظهاراتی کوتاه قبل از قرائت حکم‌ اش در دادگاه به خانواده فلوید تسلیت گفت، اما از اقدام خود ابراز پشیمانی و عذرخواهی نکرد.

قاضی دادگاه پس از قرائت حکم گفت که تصمیم وی «تحت تاثیر احساسات، صمیمیت یا فشار افکار عمومی» گرفته نشده است. وی همچنین گفت که با این تصمیم در پی «فرستادن پیام» نیست.

قاضی به هنگام قرائت حکم خود گفت که این مدت زندان را به علت «سوء استفاده» درک شووین در یونیفورم پلیس از «اعتماد و قدرتی» که به او اعطا شده بود و همچنین نشان دادن «بی رحمی» نسبت به جورج فلوید به این مجازات محکوم کرده است.

 

25chauvin-sentencing-hold-sentencing-HFO-4-articleLarge

 

علاوه بر تحمل 270 ماه زندان، دادگاه شووین را تحت عنوان «مجرم یغماگر» وارد فهرست دائمی دادستانی کرد و به همین علت او را تا پایان عمر از مالکیت و حمل سلاح محروم کرد.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا که امروز در کاخ‌سفید با «محمد اشرف‌ غنی» همتای خود از افغانستان دیدار می‌ کند در نخستین واکنش به حکم شووین گفته «متناسب به نظر می رسد اما هنوز جزئیات آن را ندیده‌ ام».

رسانه های آمریکا جلسه دادگاه را بصورت زنده پخش کردند و تصاویری از شادی مردم پس از اعلام حکم منتشر شده است.

 

6b98a1c1-d7bb-4812-b309-f369e09e4e9b

 

وکیل خانواده جورج فلوید نیز ضمن استقبال از تصمیم دادگاه، آن را «آشتی ملی» خواند. «بن کرامپ» در توییتر نوشت: «این حکم تاریخی برای خانواده فلوید و ملت ما مرهمی است و ما را یک قدم به پاسخگو کردن (مجرمان) در برابر قانون نزدیک‌ تر می‌ کند».

«بریجیت فلوید» خواهر جورج، که بنیادی را در یادبود برادرش تاسیس کرده است، در بیانیه‌ ای گفت حکم دادگاه نشان داد که «خشونت پلیس سرانجام جدی گرفته شده است».

در جلسه دادگاه بستگان جرج فلوید با جملاتی از او تقدیر کردند و «جیانا» دختر 7 ساله فلوید، در ویدئویی احساس دلتنگی‌ اش را نسبت به فقدان پدرش بیان کرد.

درک شووین افسر سابق اداره پلیس مینیاپولیس در تاریخ 25 مه سال گذشته 9 دقیقه و 29 ثانیه زانوی خود را روی گردن جورج فلوید فشار داد و بی‌توجه به التماس‌ های این مرد آفریقایی‌ تبار که می‌ گفت «نمی‌ توانم نفس بکشم» آن قدر جورج فلوید را در این وضعیت روی زمین نگه داشت تا او بیهوش و کمی بعد جان داد. علت بازداشت فلوید از سوی شووین و همکارانش این بود که برای خرید در یک مغازه، 20 دلاری تقلبی به فروشنده تحویل داده بود. انتشار ویدئوی لحظه مرگ این سیاه‌ پوست آمریکایی اعتراضات گسترده‌ ای را در پی داشت و به یک جنبش ملی در موضوع عدالت نژادی تبدیل شد. قتل چند شهروند سیاه‌پوست دیگر توسط پلیس آمریکا نیز در شعله‌ ور شدن بیش از پیش این اعتراضات موثر واقع شده است.

هیئت منصفه 12 نفره این دادگاه شووین 45 ساله را در ماه آوریل به دلیل نقش‌ اش در مرگ جرج فلوید در سه اتهام قتل از درجه دو و درجه سه گناهکار شناخته بود. جرم‌ هایی که می‌ توانست تا 40 سال زندان برای او به همراه داشته باشد.

تقاضای درک شووین برای دادرسی جدید ساعاتی قبل از قرائت حکم دادگاه توسط قاضی رد شده بود.

در جریان برگزاری جلسات دادگاه در مجموع 38 شاهد و کارشناس، از جمله کارشناسان پلیس و نیز پزشکان، در سه بخش مجزا کوشیدند با ارائه تصاویر، نمودارها و ویدئوها نشان دهند که این افسر پلیس چطور با زانو زدن بر گردن جورج فلوید او را کشته است.

از سوی دیگر، وکلای مدافع  شووین مدعی شده بودند که توسل به زور از سوی افسر پلیس هر چند «خوشایند» نبوده اما «به‌ درستی» صورت گرفته و افزودند که جمعیت هیجان زده‌ای که دور پلیس گرد آمده بوده‌ اند تمرکز وی را بر هم زده‌ اند.

«کیث الیسون» دادستان کل مینه سوتا در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت که حکم دریک شاون، یکی از سنگین‌ ترین مجازات‌ هایی است که علیه یک افسر سابق پلیس به دلیل استفاده خشونت منجر به قتل صادر می شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.