ایوب نفیسی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این دستگاه اکنون یک نمونه از آن ساخته شده که در آزمون های انجام شده صحت انجام کار سم گیری آن به اثبات رسیده است.
وی بیان کرد: ثبت اختراع دستگاه سم گیری از مار و عقرب اکنون مراحل اولیه آن در دست اجراست که با طی این فرایند زمینه انبوه سازی آن فراهم می شود.
نفیسی ادامه داد: با توجه به اینکه پژوهشکده خلیج فارس روی فرآوری بیولوژیک دریایی کار می کند، سموم حیوانات دریایی و خشکی از نیازهای اصلی آن برای تولید پادزهر محسوب می شد که اکنون زمینه تامین این سم بصورت خالص از مار و عقرب فراهم شده است.
وی گفت: پیش از این برای گرفتن سم باید کیسه سم مار و عقرب جدا می شد که اکنون در روش جدید بدون انجام این کار موفق به گرفتن سم آنها بصورت خالص می شویم.
سید مهدی شاهروبندی عضو تیم دو نفره تحقیقاتی سازنده دستگاه سم گیری از مار و عقرب در پژوهشکده دانشگاه خلیج فارس گفت: این دستگاه درمدت یک ماه و با هزینه ای 20 میلیون ریال ساخته شده که امید واریم بتوانیم با توسعه آن در مدت زمان کوتاهی نسبت به تجاری سازی این دستگاه با قیمت مناسب اقدام کنیم.
امیر وزیری زاده دیگر عضو این تیم تحقیقاتی افزود: با توجه به نیاز به سم برخی جانداران برای استفاده های علمی و پزشکی وجود دارد نیاز است این سم ها در مدت زمان کوتاه و با بالاترین میزان خلوص بدست آید، اقدام به طراحی و ساخت این دستگاه ها کردیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه سم گیری از برخی عقرب ها از جمله 'گادیم' بسیار خطرناک و سخت است که همین امر وجود چنین دستگاهی را برای سم گیری خالص از آن ضروری کرده است.
وزیری زاده در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ساخت دستگاه سم گیری از ماهی فریاله و زنبور عسل از جمله برنامه های آینده این تیم تحقیقاتی است.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.