به گزارش ایرنا روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی روز چهارشنبه به نقل از حمید رضا عراقی اعلام کرد:
روند گازرسانی که از سال‌های پیش آغاز شده بود، در دولت تدبیر و امید، شتاب بیشتری به خود گرفت و در این میان، روستاها بیشترین بهره را از این نظر بردند.
وی یادآورشد: با کاهش مصرف سوخت‌های میان تقطیر علاوه بر صرفه‌جویی اقتصادی، آلودگی هوا نیز به شدت کاهش یافته است که بیانگر اهتمام وزارت نفت به حفظ محیط زیست است.
معاون وزیر نفت گفت:تمامی فعالیت‌های شرکت ملی گاز ایران، در راستای حفاظت از محیط زیست و بهبود شرایط زیست‌محیطی در کشور است و با آغاز عملیات حذف فلرها در پارس جنوبی، این شرکت گام‌های اساسی و بلندی را در این زمینه و تکمیل آن برداشته است.
وی بااشاره به اینکه خاموشی نخستین مشعل پالایشگا اول مجتمع گاز پارس جنوبی با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد افزود: این مهم انجام نمی‌شد مگر به واسطه تعهد، وجدان کاری و اخلاق حرفه‌ای متخصصین داخلی مجتمع گاز پارس جنوبی که منجر به این دستاورد مهم و خاموشی نخستین مشعل پالایشگاه اول پارس جنوبی شد که تاکنون در کشور سابقه نداشته است.
عراقی گفت:استراتژی شرکت ملی گاز برای محیط زیست تدوین شده و بر همین اساس، شرکت ملی گاز در برنامه ششم توسعه، بودجه 1350 میلیارد تومانی را برای محیط ‌زیست در نظر گرفته است.
وی اظهارداشت: با برنامه‌ریزی‌های لازم، این رقم به پروژه‌های مختلف زیست‌محیطی تخصیص داده می‌شود که از این میزان 600 میلیارد تومان برای پالایشگاه‌ها، 150 میلیارد تومان برای بخش انتقال و 570 میلیارد تومان آن از سوی شرکت‌های گاز استانی برای بهبود شرایط زیست‌محیطی و مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اضافه کرد: خاموشی فلر جزو فرآیندهای کاری ماست و باید انجام شود ولی اصل و مبنای کار ما بر اساس حفظ محیط زیست است و بر این اساس، وقتی نیروگاه‌ها در سال 1395، کمتر از ١٠ درصد از سوخت میان‌تقطیر مصرف کردند، نشان از تعهد به این مسئولیت و انجام کار با عشق و بدون منت از سوی کارکنان شرکت ملی گاز ایران است.
عراقی ادامه داد: در چهار سال گذشته تقریباً به اندازه 50 سال سابقه شرکت ملی گاز ایران فعالیت زیست‌محیطی انجام دادیم که با هیچ عدد و رقمی قابل سنجش نیست؛ یعنی علاوه بر گازرسانی به 9 هزار روستا، با دادن خوراک گازی به نیروگاه‌ها، میزان سوخت مصرفی میان‌تقطیر نیروگاه‌ها را که در سال 92، 35 درصد بود به زیر 10 درصد رساندیم که در نوع خود، شاهکاری محسوب می‌شود.
معاون وزیر نفت صرفه‌جویی ارزی این میزان کاهش طی ٣ سال را ١٨ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: امنیت انرژی که از این طریق بدست آمده در نوع خود بی نظیر است.
وی با بیان این که در سال ٩٣، ٣٥، در سال ٩٤، ٥٠ و در سال ٩٥، ٦٠ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاهها ارسال شد، گفت: با ارسال این میزان گاز به نیروگاهها بیش از ١٨ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی شده و این در حالی است که میزان کاهش آلودگی هوا در سطح کلان‌شهرهای کشور و نقاط مختلف، بسیار عظیم بوده و آن را هرگز نمی‌توان با این اعداد و ارقام سنجید.
عراقی با بیان اینکه حدود 14 هزار صنایع کوچک مانند مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و دیگر صنایع در کشور وجود دارد، گفت: بر اساس مذاکره‌ای که با شورای اقتصاد صورت گرفت، شرکت ملی گاز آمادگی خود را برای اختصاص یارانه 240 میلیون تومانی به صنایع کوچک برای استفاده از گاز طبیعی اعلام کرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، این شرکت همچنین اعلام کرده که برای کمک به حفظ محیط زیست و تشویق این صنایع به انجام این مهم، مابقی هزینه‌های لازم را به صورت اقساط دریافت می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه وظایف شرکت ملی گاز با محیط زیست تلفیق دارد، اظهار کرد: شرکت ملی گاز وظیفه دارد جدا از اینکه امنیت انرژی را تامین می‌کند، به محیط زیست نیز توجه کند که نهضت گازرسانی به صنایع کوچک نیز در راستای همین مساله، صورت می‌پذیرد و ما امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه، این کار را نیز به بهترین نحو انجام دهیم.
7210/6045** خبرنگار: سیده نیره قیمی ** انتشار دهنده: اکبر اقبال مجرد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.