اگر در ایران آسیب‌های اجتماعی بالاست، بدان سبب است که در آموزش و پرورش به جای تاکید بر تربیت بر تعلیم متمرکز شده ایم

به گزارش جماران؛ جواد اطاعت عضو بنیاد باران؛ در یادداشتی به بایدهای وزارت آموزش و پرورش پرداخته است که در ادامه می خوانید:

۱- مراکز آموزشی کشور دو ضلع از سه ضلع مثلث سرمایه ها برای توسعه کشور، یعنی سرمایه اجتماعی و سرمایه انسانی را به خود اختصاص می‌دهند. بنابراین نظام آموزشی کشور از اهمیت به سزایی برخوردار است.

۲- وزارت آموزش و پرورش ایران ، آموزش محور است؛ در حالی که باید مهارت محور باشد. اگر در ایران آسیب‌های اجتماعی بالاست، بدان سبب است که در آموزش و پرورش به جای تاکید بر تربیت بر تعلیم متمرکز شده ایم. دانش آموزان ما مثلثات، جبر، فیزیک و شیمی را به خوبی می آموزند؛ اما در کسب مهارت های زندگی عاجزند. ضعف فرهنگ گفتگو، ضرب و جرح، طلاق، اعتیاد و بطور کلی آسیب‌های اجتماعی نتیجه فقدان تربیت مهارت‌های اخلاقی، انسانی و رفتاری در مدارس کشور است.به عبارتی نظام آموزش و پرورش باید در ۱۰ سال اول عموما مبتنی بر مهارت برای زیست بهتر شود. بجای آموزش نظری به آموزش مهارت‌های زندگی تغییر جهت دهد. برای مثال مهارت استفاده از تغذیه برای کاهش بیماری‌ها. به عبارتی در کنار تمرکز بر آموزش باید بر پرورش هم توجه شود( افزایش مهارت برای تغییر سبک زندگی).

۳- نظام تربیتی ایران متاثر از آموزه‌های غربی است. در حالی که باید نظام تربیتی متاثر از آموزه های اسلامی – ایرانی و یا لااقل شرقی مثل ژاپن باشد و در عین استفاده از تکنولوژی در حفظ سنت های اصیل اسلامی و ایرانی بکوشیم؛ اما متاسفانه فرایند حرکت به سمت ترویج آموزه های غربی است.

۴- – نظام بروکراسی در آموزش و پرورش، حجیم، متورم و پرخرج است. لذا نظام اداری، مدیریتی آموزش و پرورش باید با استفاده از تکنولوژی‌های موجود اصلاح شود.

۵- آموزش‌های ضمن خدمت معلمان بویژه تربیت مدیر برای نظام آموزشی کشور از ضروریات است.

۷- – تامین بخشی از هزینه‌های آموزش و پرورش از طریق افزایش قیمت سیگار به این معنا که به ازای هر نخ سیگار مبلغی به حساب آموزش و پرورش واریز شود. بر اساس آمارهای موجود در ایران حداقل در سال ده هزار میلیارد تومان صرف خرید و مصرف سیگار میشود. اگر ده درصد به این قیمت اضافه شود مبلغی معادل هزار میلیارد تومان خواهد شد که میتوانیم با آن یک میلیون متر مربع فضای آموزشی بسازیم/ چیزی حدود هزار مدرسه که هرکدام هزار مترمربع زیر بنا داشته باشد. لازم به ذکر است که بودجه اختصاص یافته به سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه کشور در سال ۱۳۹۶ برابر با ۸۱۴ میلیارد تومان بوده است.

۸- – افزایش درصدی به قیمت فراورده های نفتی بویژه بنزین و اختصاص آن به آموزش و پرورش. برای مثال اگر به ازای هر لیتر بنزین مصرفی ۲۰۰ تومان به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند، با مصرف روزانه ۸۵ میلیون لیتر بنزین در کشور در سال مبلغی معادل ۶هزار میلیارد تومان به آموزش و پرورش تعلق خواهد گرفت. لازم به ذکر است که بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۶ برابر با ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده است.

۹- توسعه مدارس غیر دولتی از طریق واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی و نه ایجاد مدارس غیر انتفاعی کنونی ( با این شکل چون سرمایه گذاران در مدارس غیر دولتی نیازی به سرمایه گذاری سنگین برای ساخت و یا اجاره بهای زیاد برای مدارس ندارند و ساختمانهای مدارس دولتی کنونی با شرایطی به آنها واگذار میشود، شهریه دانش آموزان به شدت کاهش پیدا می کند و گستره وسیع تری از دانش آموزان می توانند در این مدارس مشغول تحصیل شوند. لذا امکان توسعه مدارس غیر دولتی از ده یازده درصد کنونی تا ۳۵ درصد وجود دارد.با این رویکرد بارسنگین منابع مالی سبک خواهد شد و با منابع موجود میتوان نیازهای مالی اموزش و پرورش را برطرف کرد

.۱۰- ایجاد جنبش خیرین حتی با مبالغ کم به منظور، ساخت، توسعه و تجهیز مدارس کشور

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.