بروجردی بر اهمیت و ضرورت گسترش روابط ایران و پاکستان در تمام زمینه ها تاکید کرد.

 رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت و ضرورت گسترش روابط ایران و پاکستان در تمام زمینه ها، تصریح کرد: مجلس ایران قویا از گسترش همه جانبه روابط با پاکستان حمایت می کند.

به گزارش جماران، علاءالدین بروجردی عصر پنجشنبه در سخنرانی در سمیناری با موضوع روابط ایران و پاکستان که به میزبانی موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی 'آکسبریج' در اسلام آباد و با حضور حدود 200 نفر از کارشناسان و تحلیل گران ارشد، مقامات و دیپلمات های سابق و بازنشسته پاکستان و جمع زیادی از دیپلمات های خارجی مقیم اسلام آباد برگزار شد، با اشاره به ریشه های عمیق دوستی و روابط ایران و پاکستان گفت: اولین کشوری که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت، ایران بود و این تنها یکی از سندهای دوستی دیرین و ریشه دار دو کشور همسایه و برادر است. این سخنان بروجردی مورد تشویق حضار قرار گرفت.

بروجردی همچنین با اشاره به چالش های مهم پیش روی منطقه، جهان اسلام و سراسر جهان گفت: امروز پدیده شوم تروریسم بزرگ تر مشکل منطقه و جهان است که دیگر به چند کشور و یک جغرافیای خاص محدود نیست، بلکه دامن بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی را هم گرفته و سخت موجب نگرانی آنها شده است.

وی با اشاره به پیوستن تعداد قابل توجهی از مردم به ویژه دختران و پسران جوان کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای توسعه یافته در نقاط مختلف جهان به گروه تروریستی داعش گفت: این سوال بسیار مهمی است که چرا از درون کشورهای پیشرفته، جوانان به گروه تروریستی داعش ملحق می شوند؟ باید دید ریشه این پدیده کجاست؟

بروجردی در ادامه گفت: مشکل، تفکر ضداسلامی است که به نام اسلام، انسان ها را می کشد و هیچ حد و مرزی هم نمی شناسد. این خطری جدی است که امنیت تمام جهان را تهدید می کند.

وی اظهار داشت: از نگاه جمهوری اسلامی ایران، مهم ترین تهدید برای امنیت منطقه و جهان، پدیده شوم تروریسم است. ما به عنوان ملتی که 17 هزار نفر اعم از مردم عادی، مسئولان و دانشمندان آن به دست تروریست ها به شهادت رسیده اند، با عمق وجود خطر تروریسم را حس می کنیم و به همین دلیل بنا به درخواست دولت های سوریه و عراق، حضور مستشاری در آن کشورها برای کمک به مبارزه با تروریسم داریم و به این حضور افتخار می کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: خرسندیم که امروز تروریست های داعش رو به زوال هستند و در سوریه و عراق آخرین نفس های خود را می کشند.

بروجردی همچنین با اشاره به پدیده قاچاق مواد مخدر به عنوان یکی دیگر از تهدیدهای جدی برای منطقه گفت: بیش از چهار هزار نفر در ایران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و این درحالی است که قاچاقچیان به ما می گویند که ایران فقط مسیر عبور و ترانزیت آنها برای حمل این مواد به اروپاست اما از نظر ما، انسان های سراسر جهان هیچ تفاوتی با هم ندارند و حفظ جان و سلامتی همه انسان ها در همه نقاط جهان از طریق مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مسئولیتی برای ایران است.

مهدی هنردوست سفر جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنرانی خود در این سمینار، به موضوع اهمیت گسترش روابط اقتصادی ایران و پاکستان و موضوع راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان پرداخت و گفت: ایران و پاکستان با داشتن جمعیت جوان و ظرفیت ها و توانمندی های عظیم، زمینه های بسیار مساعدی برای جهش در مناسبات تجاری و اقتصادی دوجانبه دارند.

وی با اشاره به ظرفیت های عظیم ایران در حوزه انرژی و فناورری های گوناگون به ویژه فناوری نانو، گفت: با این توانمندی ها و ظرفیت های بالا، بسیار علاقه مند به پیوستن طرح راهروی اقتصادی چین-پاکستان به عنوان یک طرح عظیم منطقه ای و مشارکت در اجرای طرح های مختلف زیرمجموعه این پروژه بزرگ هستیم.

هنردوست همچنین درخصوص بندر چابهار و گوادر هم گفت که این دو بندر با ظرفیت های بسیار خوب، مکمل یکدیگر هستند.

سفیر کشورمان با اشاره به لغو تحریم ها علیه ایران اظهار داشت که امروز، بهترین زمان برای تسریع در همکاری های اقتصادی و تجاری میان ایران و کشورهای مختلف جهان به ویژه پاکستان است.

در ادامه این سمینار، چند پرسش از سوی حضار از بروجردی و هنردوست مطرح شد.

بروجردی در پاسخ به سوالی در خصوص روابط ایران و آمریکا در زمان دولت جدید آمریکا گفت: روابط ایران و آمریکا از سوی واشنگتن قطع شد. آنها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بجای جبران اشتباهات گذشته علیه ملت ایران، به اشتباهات خود ادامه دادند و امروز رویکرد آمریکا در قبال ایران از نظر ما خصمانه است.

وی افزود: پاسخ روابط سوال ها درمورد روابط ایران و آمریکا را باید از واشنگتن سوال کنید چون آمریکایی ها بودند که باعث قطع روابط شدند.

هنردوست هم در پاسخ به سوالی در خصوص مسائل و موانع پیش روی گسترش روابط تجاری ایران و پاکستان گفت: برخی عوامل خارجی و همچنین برخی عوامل داخلی مانع گسترش بیش از پیش این مناسبات تجاری و اقتصادی است. برخی کشورهای ثالث هستند که در مسیر گسترش روابط تهران-اسلام آباد سنگ اندازی می کنند و این از جمله دلایل خارجی است.

وی گفت: از جمله عوامل داخلی نیز، نداشتن اطلاعات و معلومات کافی دو کشور به ویژه فعالان بخش تجاری و اقتصادی دو کشور نسبت به توانمندی ها و ظرفیت های طرف مقابل است.

سفیر کشورمان همچنین اظهار داشت که معتقدیم فعالیت های تجاری و اقتصادی نباید تحت الشعاع و تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار گیرد و این دو مقوله می توانند جدای از هم، پیش بروند.

هنردوست همچنین از رشد 30 درصدی حجم تجاری ایران و پاکستان در یک سال اخیر خبر داد و گفت: با رفع موانع در مسیر همکاری های بانکی دو کشور، شاهد جهش در حجم مبادلات تجاری خواهیم بود. مسئولان ذیربط دو کشور درحال مذاکره برای رفع موانع بانکی هستند و امیدواریم این اتفاق پیش از نوروز امسال محقق شود.

در ادامه، سوالی درباره ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان و اینکه آیا این ائتلاف علیه ایران است، مطرح شد. بروجردی در پاسخ به این سوال گفت: ایده ائتلاف سعودی دوسال قبل علیه یمن شکل گرفت و اکنون بعد از دوسال، خروجی و نتیجه این جنگ کاملا برای همه معلوم است.

بروجری در ادامه اظهار داشت: این ائتلاف علیه ایران نیست. ما روابط بسیار خوب با اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان داریم و امروز بسیاری از کشورهای جهان در صف سرمایه گذاری در ایران قرار گرفته اند. سیاست اصولی ما داشتن روابط دوستانه با تمام کشورها بر اساس احترام متقابل است. بعد از آنکه عربستان روابط خود را با ایران قطع کرد، اخیرا دعوتنامه ای برای مذاکره با ایران در خصوص مراسم حج فرستاده و ما به شرط تامین امنیت حجاج، قبول کردیم دراین زمینه مذاکره کنیم.

رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران حاضر است در روند صلح افغانستان بدون ملاحظات فرقه ای، نقش آفرینی کند، گفت: ما هیچ گاه ملاحظات فرقه ای نداشته ایم که بخواهیم در افغانستان چنین ملاحظه ای داشته باشیم. برای کمک به صلح و ثبات افغانستان هم آماده ایم و این آمادگی موضوع جدیدی نیست زیرا از همان آغاز بحران در افغانستان، تاکید بر حل سیاسی و غیرنظامی مسائل این کشور داشته و داریم. معتقدیم افغانستان نیازمند یک وحدت ملی فارغ از هرگونه گرایش فرقه ای است تا بتواند کشور را بسازد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ایران حاضر است بین پاکستان و هند میانجی گری کند، گفت: اگر از ما خواسته شود، هرگامی که بتوانیم در مسیر بهبود روابط پاکستان و هند برخواهیم داشت زیرا با هر دو کشور روابط خوبی داریم و معتقدیم پاکستان برای پیشرفت در مسیر توسعه، نیازمند ثبات و آرامش بیشتر است و تحقق این مهم در شرایط پرتنش کنونی، دشوار است.

سفیر کشورمان نیز در این خصوص تاکید کرد: ایران بارها اعلام کرده که آماده ایفای نقش میانجی گر بین پاکستان و هند است اما تا کنون درخواست رسمی از سوی طرفین دریافت نکرده است.

بروجردی روز چهارشنبه با هدف تسلیم دعوتنامه علی لاریجانی به رئیس مجلس سنای پاکستان و نیز ملاقات و گفت وگو با مقامات عالی دولتی و پارلمانی این کشور درخصوص روابط دوجانبه و منطقه ای، وارد اسلام آباد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.