پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل:

واقعا چه کسی پیروز شده است؟

دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل نوشت: بن‌بست مستقیماً ناشی از اختلاف عمیق بین طرفین در سوال اساسی است: تاکنون واقعاً چه کسی پیروز شده است. تا زمانی که این اختلاف دیدگاهی تغییر نکند، احتمال توافق پایین باقی می‌ماند. توپ در زمین آمریکاست.

به گزارش جماران، دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل نوشت: در پی شکست مذاکرات در اسلام‌آباد، یک چیز واضح است — حتی پیش از اختلافات در مواضع طرفین:

الف. ایران به مذاکرات از موضع ضعف نیامده بود، بلکه از موضع قدرت. از این نظر، او آماده هیچ مصالحه قابل توجهی نبود.

ب. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد در آمریکا این تصور وجود داشت که ایران به اندازه کافی تضعیف شده تا بتوان به آن توافقی تحمیل کرد که بر اساس خواسته‌های آمریکایی باشد، چه در زمینه غنی‌سازی و چه در مسائل مربوط به آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز.

ج. مشکل کنونی آمریکا این است که حتی بازگشت به درگیری شدید لزوماً به تسلیم ایران منجر نخواهد شد و ممکن است دایره درگیری را به طور قابل توجهی گسترش دهد — به گونه‌ای که بیش از پیش به اقتصاد بین‌المللی آسیب برساند.

د. بنابراین، رئیس‌جمهور ترامپ باید بین سه گزینه تصمیم بگیرد: ادامه مذاکرات که احتمالاً بسیاری از کشورها از او خواهند خواست این کار را انجام دهد، پایان درگیری بدون توافق، یا بازگشت به تشدید نظامی، با این درک که حتی آسیب به زیرساخت‌ها در ایران یا اقداماتی مانند اشغال جزایر، به رهبری ایران آسیب خواهد زد اما همچنین واکنش شدید و هزینه سنگینی برای کشورهای منطقه، اسرائیل و آمریکا به همراه خواهد داشت و بعید است مواضع آنها را تغییر دهد.

در نهایت، بن‌بست مستقیماً ناشی از اختلاف عمیق بین طرفین در سوال اساسی است: تاکنون واقعاً چه کسی پیروز شده است. تا زمانی که این اختلاف دیدگاهی تغییر نکند، احتمال توافق پایین باقی می‌ماند. توپ در زمین آمریکاست. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.