منابع آگاه آمریکایی به شبکه سی ان ان گفته‌اند که پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا، آمادگی و اراده ایران برای بستن تنگه هرمز را به میزان قابل توجهی دست‌کم گرفته بودند. این منابع تأکید کرده‌اند که مقام‌های ارشد دولت دونالد ترامپ اذعان کرده‌اند هیچ برنامه‌ریزی مشخصی برای سناریوی بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران انجام نشده بود.

به گزارش جماران؛ به گفته منابع آمریکایی، دولت ترامپ هرگز فکر نمی‌کرد ایران به این شدت در تنگه هرمز وارد عمل شود.

منابع آگاه آمریکایی به شبکه سی ان ان گفته‌اند که پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا، آمادگی و اراده ایران برای بستن تنگه هرمز را به میزان قابل توجهی دست‌کم گرفته بودند. این منابع تأکید کرده‌اند که مقام‌های ارشد دولت دونالد ترامپ اذعان کرده‌اند هیچ برنامه‌ریزی مشخصی برای سناریوی بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران انجام نشده بود.

به نوشته سی ان ان، پنتاگون و شورای امنیت ملی در زمان برنامه‌ریزی برای عملیات نظامی جاری علیه ایران، تصور می‌کردند که تهران تمایلی به بستن کامل تنگه هرمز نخواهد داشت، زیرا این اقدام بیش از همه به اقتصاد خود ایران آسیب می‌رساند.

یکی از منابع نزدیک به کاخ سفید به سی‌ان‌ان گفته است: «مقام‌های ارشد معتقد بودند که بسته شدن تنگه هرمز بیشتر به ضرر ایران تمام می‌شود تا آمریکا و متحدانش، بنابراین این گزینه را جدی نگرفتند.» اما اکنون که ایران با مین‌گذاری و حملات به کشتی‌ها عملاً تنگه را مسدود کرده، این ارزیابی نادرست به یک بحران بزرگ اقتصادی تبدیل شده است.

سی‌ان‌ان به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد: «در جلسات محرمانه اخیر با قانون‌گذاران کنگره، مقام‌های ارشد دولت ترامپ اعتراف کرده‌اند که برای احتمال بسته شدن تنگه هرمز در پاسخ به حملات آمریکا و اسرائیل، هیچ برنامه‌ای تدوین نکرده بودند. این عدم برنامه‌ریزی به دلیل سبک تصمیم‌گیری ترامپ است که بیشتر به حلقه کوچک مشاوران نزدیک خود تکیه می‌کند و بحث‌های بین‌سازمانی درباره پیامدهای اقتصادی احتمالی را محدود کرده است».

 سی ان ان افزود: تنگه هرمز که حدود یک‌پنجم نفت خام جهان از آن عبور می‌کند، اکنون به طور مؤثر بسته شده و این وضعیت باعث اختلال بی‌سابقه در بازار جهانی انرژی شده است. قیمت نفت به سطوح تاریخی رسیده و آژانس بین‌المللی انرژی آن را بزرگ‌ترین اختلال عرضه در تاریخ بازار نفت توصیف کرده است.

منابع سی‌ان‌ان تأکید کردند که تیم امنیت ملی ترامپ، عواقب کامل این «سناریوی بدترین حالت» را که اکنون رخ داده، پیش‌بینی نکرده بودند.

یکی از مقام‌های سابق پنتاگون به سی‌ان‌ان گفت: «ما انتظار داشتیم ایران واکنش نشان دهد، اما نه به این شدت و نه با چنین ابزاری مانند مین‌گذاری گسترده و هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری. این اقدام نشان‌دهنده عزم جدی تهران برای فشار اقتصادی بر غرب است.»

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که دونالد ترامپ بارها ادعا کرده آمریکا در جنگ با ایران پیروز شده و تنگه هرمز به زودی باز خواهد شد، اما واقعیت میدانی نشان می‌دهد که نیروی دریایی آمریکا هنوز آماده اسکورت کشتی‌ها در این آبراه نیست و ایران کنترل این تنگه را در دست دارد.

در ادامه شبکه سی ان ان به نقل از منابع خود گزارش داد که برخی مدیران ارشد در بخش انرژی به مقام‌های دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که خواهان پایان سریع‌تر جنگ هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.