بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم

قَالَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ وَ  تَعَالَی:« یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیر».

برگزاری همایش بزرگداشت عالم ربّانی و عارف الهی مرحوم آیت الله العظمی سیّد ابوالقاسم حسینی دهکردی اصفهانی«قدّس‌سرّه‌الشّریف» در یکصد و هفتاد و پنجمین سالروز ولادت این عالم جلیل‌القدر، اقدامی شایسته و درخور تحسین است.

بی‌شک، برپایی اینگونه همایش‌ها، سه هدف اصلی و بنیانی را دنبال می‌کند:

نخست: گرامیداشت و تکریم نام و یاد عالمان بزرگی که عمر خویش را یکسره در مجاهدت بی‌وقفه علمی و عملی، سپری کرده و با درآمیختن علم و عمل و نیز تربیت و هدایت نفوس، راه صلاح و سداد را پیموده‌اند و از این‌رو بزرگداشت آنان علاوه بر اینکه مایه نزول رحمت رحمانی حق‌تعالی است که «عِند ذِکرِ الصّالحینُ تَنزِلُ الرّحمة»، از مصادیق روشن تعظیم شعائر الهی به شمار می‌آید: «وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوب».

ثانیاً: حفظ و صیانت از تاریخ شکوه‌مند حوزه‌های علمیّۀ تشیّع و علمای بزرگی که سهمی برجسته در  تعمیق موقعیت علمی و معنوی حوزه‌های علمیّه داشته‌اند و مایۀ استمرار حیات و نشاط این حوزه‌ها بوده‌اند.

و سوم: درس‌آموزی از زندگی پر ثمر و سیرۀ روشن و تلاش علمی و تجارب معنوی این عالمان با فضیلت و اقتداءِ به آنان، که برای همۀ ما حوزویان، خصوصاً نسل جوان طلّاب و روحانیان، سازنده و گرمابخش و روشنگر و عامل پیشرفت و تعالی است.

اینک و در این محفل گرامی، سخن از عالم پارسا و عالیقدری است که از افتخارات حوزۀ علمیّۀ اصفهان و منشأ آثار و برکات برجسته‌ای در این حوزۀ مبارکه بوده‌اند.

کارنامۀ مجاهدت علمی و تحصیلی مرحوم آیت‌الله العظمی سیّد ابوالقاسم دهکردی«اعلی‌الله‌مقامه» حقّاً تحسین‌برانگیز است. ایشان پس از آنکه سالیان متمادی در حوزۀ علمیّۀ اصفهان از دروس عالیه منقول و معقول اعلام و اعاظم این حوزه، نظیر مرحوم آیت‌الله العظمی حاج شیخ محمد باقر نجفی، زعیم وقت حوزۀ علمیّۀ اصفهان و مرحوم آیت‌الله العظمی میرزا ابوالمعالی کلباسی و حکیم متألّه مرحوم آخوند ملا اسماعیل دربکوشکی و دیگر اساتید«رضوان‌الله‌تعالی‌علیهم» بهره‌های فراوان، اخذ کرده‌اند، در حالی که مجتهد مسلّم بوده‌اند امّا در مسیر علم‌اندوزی و تقویت بنیۀ علمی، از پای ننشسته و عازم سامرا گشته و محضر فقیه اعظم، حضرت میرزای بزرگ شیرازی و همچنین عارف صمدانی، آخوند ملا فتحعلی سلطان‌آبادی و محدّث جلیل جناب حاجی نوری،  صاحب مستدرک الوسائل«قدس‌الله‌تعالی‌اسرارهم» درک نموده و سپس به مدّت قریب هفت سال در نجف اشرف به درس علّامه محقّق حضرت میرزا حبیب‌الله رشتی و استاد الفقهاءِ و الاصولیین حضرت آخوند خراسانی«اعلی‌الله‌مقامهما» حاضر گشته و استفاده کامل برده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.