سیدعباس عراقچی امشب در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت شهید حسین امیرعبداللهیان گفت: مسئولیت سنگین ادامه راه شهدا را در وزارت خارجه بر دوش‌های خود احساس می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این مسئولیت را به نحو احسن انجام دهیم و راهی را که رفتند را ادامه دهیم و مدیون خون شهدا در دنیا و آخرت نباشیم.

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه امشب شهید امیرعبداللهیان را امیر اخلاق، امیر ادب و امیر اخلاص خواند و گفت: سیاست همسایگی که در دولت گذشته شروع شد به خوبی پیش رفت و پایه‌های بسیار خوبی را گذاشت و ما بر همان پایه‌ها مسیر را ادامه دادیم.

سیدعباس عراقچی امشب در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت شهید حسین امیرعبداللهیان گفت: هیچ وقت فکر نمی‌کردم در چنین جلسه‌ای صحبت کنم.

عراقچی بیان کرد: من با دکتر امیرعبداللهیان در دانشکده وزارت خارجه هم دانشگاهی بودیم و ایشان در بخش جهان عرب مشغول به کار شد و من در جای دیگری و قدم به قدم مدارج کار و پیشرفت در وزارت خارجه را طی کرد و از کارشناسی شروع کرد و به وزارت رسید و شایسته آن هم بود.

وی گفت: اینجا نوشته و مشهور است به امیر دیپلماسی. واقعا امیر دیپلماسی بود، ولی بیشتر از آن امیر اخلاق، امیر ادب و امیر اخلاص بود. امیر ایمان بود. اینها ویژگی‌هایی است که در وزارت امور خارجه ایشان مشهور به آن است. اگر کسی را بخواهند مثال بزنند که مرد اخلاق باشد آقای امیرعبداللهیان را مثال می‌زنند. همیشه با ادب بود و با ادب صحبت می‌کرد و با احترام برخورد می‌کرد. وارد وزارت خارجه می‌شد از نگهبان دم در تا بالاترین افراد را سلام احوال می‌کرد و دست می‌داد و در کار خودش هم کارشناس بود.

وزیر خارجه بیان کرد: اگر در حوزه جهان عرب پنج یا شش کارشناس که کاربلد است و شناخت دقیق از جهان عرب را دارد را در وزارت خارجه مثال بزنیم مسلما یکی از آنها ایشان بود. ایشان با اخلاص کار می‌کرد. در طول دوران وزارت همه همکاران گواهی می‌دهند اخلاقش بعد از وزارت با قبل تغییری نکرد. همان میزانی که متخلق به اخلاق قبل از وزارت بود بعد از وزارت هم بود. 

وی گفت: در کارش هم موفق بود. اصول سیاست خارجی که دولت شهید رئیسی که یاد ایشان را باید گرامی بداریم رئیس جمهور شهید که به اتفاق هم به این درجه نائل شدند. اصول سیاست خارجی دولت شهید رئیسی که آقای امیرعبداللهیان مبدع آن بود و اجرا می‌کرد پایه گذار بسیاری از سیاست‌هایی است که الان هم اجرا می‌شود.

وزیر خارجه بیان کرد: سیاست همسایگی که در دولت گذشته شروع شد، با ابتکار دکتر امیرعبداللهیان به خوبی پیش رفت و پایه‌های بسیار خوبی را گذاشت و ما بر همان پایه‌ها مسیر را ادامه دادیم و الان همانطور که رئیس جمهور امروز صبح در جلسه مجمع گفت‌وگوی تهران فرمودند روابط با همسایگان از خلیج فارس تا آسیای مرکزی تا قفقاز تا شرق آسیا به مراحل بسیار بالاتری رسیده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: اعتماد و همراهی و همکاری بسیار بیشتری حاکم است و این مسیری است که از دولت قبل شروع شد و ما ادامه می‌دهیم. نشانه آن حضور فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در این جلسه است. اینکه ایشان در سفر به تهران این نکته را مدنظر داشت که در چنین جلسه‌ای مطرح کند، نشانگر این است که آقای امیرعبداللهیان چقدر برای ایجاد چنین روابطی زحمت کشید.

وی گفت: از آقای فؤاد حسین تشکر می‌کنم. دیروز اجلاس سران اتحادیه عرب را در بغداد برگزار کردند یک کار بسیار سنگین که زحماتش تا روزهای بعد ادامه دارد، ولی این افتخار را به ما دادند که امروز به تهران تشریف بیاورد هم برای شرکت در مجمع گفت‌وگوهای تهران و هم شرکت در این جلسه.

عراقچی افزود:‌ این نشانه روابط بسیار نزدیک آقای امیرعبداللهیان با وزرای خارجه منطقه است. من با وزرای خارجه‌ای که ملاقات کردم، قبل از شروع ملاقات از امیرعبداللهیان یاد کرده و خاطراتشان را یاد کردند و نشانگر ذهنیت خوب نسبت به ایشان بود که ابراز می‌کردند.

وی با اشاره به تعبیری که درباره شهید سلیمانی به کار برده که احساس می‌کنم شهید سلیمانی موثرتر از حاج قاسم سلیمانی است، گفت:‌ حاج قاسم سلیمانی چهره بسیار موثری در جهان مقاومت بود. ولی شهید سلیمانی به همان اندازه اثرگذار بوده و به همان اندازه خونش برای مقاومت برکت داشته و به همان اندازه نقش تاثیرگذار خودش را داشته است. به همین منوال و منطق، من واقعا برکت خون شهید امیرعبداللهیان را در وزارت خارجه می‌بینم. شاید روزی نیست که به ایشان فکر نکنم. کاملا احساس می‌کنم روحش در وزارت خارجه است و دلواپس وزارت خارجه است و برکت این حضور را احساس می‌کنیم.

وزیر خارجه بیان کرد: مسئولیت سنگین ادامه راه شهدا را در وزارت خارجه بر دوش‌های خود احساس می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این مسئولیت را به نحو احسن انجام دهیم و راهی را که رفتند را ادامه دهیم و مدیون خون شهدا در دنیا و آخرت نباشیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: امیدوارم این شهدا با اولیا الله محشور باشند و به خانواده ایشان صبر و اجر عطا کند و ما هم پیروان خوبی در این مسیر باشیم.

در پایان هم از مستند سه قسمتی با عنوان آقای دیپلمات با حضور عراقچی و خانواده شهید امیرعبداللهیان رونمایی شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.