یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: دولت این روزها در رکود اقتصادی است، از سوی دیگر کرونا زجرش می‌دهد آقایان به جای اینکه کمک کنند چوب لای چرخش می‌گذارند و از الان که هنوز مجلس تشکیل نشده است، خواب استیضاح رئیس‌جمهور را می‌بینند.

به گزارش جماران، محمدرضا خباز درباره این‌که امروز بیماری کرونا به گفته مسئولان در مرحله مهار قرار دارد و ما پس از این روزها، پساکرونا را پیش رو خواهیم داشت؛و اینکه تصمیم‌گیران و مسئولان باید کشور را در این روزها چگونه اداره کنند تا علاوه بر جبران خسارت‌هایی که این بیماری به وجود آورده است نقشه راه آینده ترسیم شود، گفت: ما قبل از حضور کرونا خود به خود در کشورمان از بُعد اقتصادی مشکلات حادی داشتیم؛ تورم و رکود دو معضلی است که برای هر اقتصادی خطرناک است، که چندین سال است ما در کشور پیش روی خودمان مشاهده می‌کنیم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: اگر یک کشور به تنهایی فقط تورم داشته باشد راه علاجش آسان‌تر و یا اگر تنها با رکود مواجه شود می‌داند چه کاری باید انجام دهد؛ اما هنگامی که با  «رکود تورمی» رو به رو است حل مشکلات برایش بسیار سخت و پیچیده خواهد شد.

 

وی با بیان این‌که رابطه بین تورم و رکود بسیار پیچده است، اظهار کرد: هنگامی که اقتصاددانان دارو برای رکود می‌نویسند بر تورم اثر منفی دارد و زمانی که برای تورم می‌نویسند روی رکود اثر منفی دارد، حال شما تصور کنید اقتصادی این دو مشکل را باهم داشته باشد.

 

خباز افزود: کرونا در همه دنیا به ویژه در کشور ما شرایط اقتصادی را با مشکلات زیادی رو به رو کرده است، البته در سایر کشورهای دنیا مشکلات مانند ما نیست زیرا تحریم نداشتند. تحریم غیرانسانی و ظالمانه باعث شده است که ارتباطات اقتصادی‌مان تقریبا با همه دنیا به جز بعضی از همسایگان و کشورها قطع شود که همین امر ضربات بدی را به اقتصاد کشور وارد کرد.

 

وی با اشاره به این‌که شیوع بیماری کرونا در کنار معضلات و مشکلاتش محسناتی مانند باور به خودکفایی داشته است، گفت: سال گذشته سیل‌هایی در کشور به راه افتاد و خساراتی را وارد کرد که من معتقدم برای ما منافعی به همراه داشت اما متاسفانه انسان‌ها نیمه خالی لیوان را مشاهده می‌کنند و آن نیمه‌ای که آب دارد را نمی‌بینند.

 

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آن‌چه که مسلم است چه در زمان کرونا و چه بعد از آن دولتمان دستش از کمک‌رسانی مالی بالا خالی است؛ یعنی ما نباید انتظار داشته باشیم که مانند بعضی از کشورها که به مردم‌شان گفتند در خانه بنشیند به شما کمک مالی می‌کنیم، رفتار کند؛ زیرا کشورهایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند اقتصادشان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

 

وی با اشاره به این‌که اقدامات خوبی در زمان شیوع بیماری کرونا شکل گرفت یکی از آن‌ها فعال کردن بورس بود، بیان کرد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید بدانیم یکی از راه‌های اصلی مهار تورم کشور وجود نقدینگی در دست بخش خصوصی است. در حال حاضر بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و این امر خودش یک سیل ویرانگر است که دولت باید برای آن راه علاجی پیدا می‌کرد.

 

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقدینگی در بخش خصوصی هر روز یک الم شنگه‌ای برای کشور به وجود می‌آورد؛ یک روز به سمت ارز می‌رود، روز دیگر به سمت طلا، فردا به بازار خودرو تمایل پیدا می‌کند و ساعتی دیگر به سمت مسکن در چنین شرایطی هنر دولت باید این باشد که این سیل بنیان‌کن را در پشت سد نگهداری کند؛ چرا که اگر وارد شهر شود، همه بناها را تخریب خواهد کرد و برایش مهم نیست جایی که خراب می‌کند مسجد است یا کاخ؛ همه را خراب می‌کند و همه را از بین می‌برد.

 

وی ادامه داد: پس دولت برای این‌که این سیل نقدینگی شهرمان را خراب نکند باید برایش راه چاره‌ای پیدا کند و آن بستن یک سد محکم است، بعد از آن که سد را ساختیم می‌توانیم راه آب‌هایی برای بخش‌های مختلف اقتصادی به وجود بیاوریم که آن زمان این سیل بیان‌کن تبدیل به یک نعمت بزرگ الهی برای همه می‌شود.

 

خبار با بیان این‌که دولت‌ها باید در گذشته اقداماتی را  انجام می‌دانند، گفت: هنوز هم دیر نشده است،‌ معتقدم کار خوبی که دولت انجام داده این است که نقدینگی بخش خصوصی به وسیله فروش سهام در اختیار مردم قرارداده شده است که چند ویژگی دارد، خاصیت اولش آن است که نقدینگی از دست بخش خصوصی جمع می‌شود و هنگامی که این اتفاق می‌افتد آن سدی که از سیل جلوگیری می‌کرد را احداث کردیم. دوم آنکه این پول و درآمد را دولت نباید خرج ‌هزینه‌های جاری کشور کند زیرا اگر این کار را انجام دهد در آینده نه چندان دور کشور دچار مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم دوباره رو به رو خواهد شد.

 

وی با تاکید بر این‌که فعال کردن بورس امتیازات خوبی دارد، گفت: درست است که مردم سهام خریدند تا سرمایه‌ای که دارند را افزایش دهند اما در حقیقت به دولت و به چرخش واحدهای تولیدی و کارخانجات کمک کرده‌اند.

 

خباز ادامه داد: در مجلس هشتم در کمیسیون اقتصادی برای بورس صندوق‌هایی را تصویب کردیم که ظرفیت بسیار قوی دارد که می‌تواند  در اختیار دولت قرار گیرد این صندوق‌ها را می‌توان فعال کرد تا کسانی که برای واحدهای تولیدی‌شان نیاز به پول دارند دیگر سراغ بانک‌ها نروند تا آن گرفتاری‌های معمول دامن‌شان را نگیرد. 

 

وی با اشاره به وضعیت بازار کشورمان گفت: با کمال تاسف باید عرض کنم کشور از نظر کنترل بازار رها شده است. مجلس باید لایحه جداسازی وزارت صنایع را از بازرگانی تصویب می‌کرد تا وزارت بارزگانی بتواند بازار را کنترل کند.

 

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: هیچ جای دنیا بازار تا این حد رها شده نیست که هر کسی هر قیمتی که بخواهد روی مایحتاج مردم بگذارد. شما مشاهده می‌کنید قیمت اجناس بسیار ساده که نیاز مردم است، مانند حبوبات از قبل از عید تا امروز چندین برابر شده است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این‌که راه نظارت بر بازار چیست، گفت: چاره کار استفاده از خود مردم است، در همین جریان کرونا، اگر واقعا کمک ‌ای مردمی نبود خود به خود بسیاری از کارها روی زمین مانده بود. ما بارها این موضوع را گفتیم و گوشزد کردیم که از ظرفیت‌های جامعه برای حل مشکلات استفاده شود، اما گوش شنوایی نبوده است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که امروز در  شرایط شیوع بیماری کرونا جریان‌هایی از وضعیت کشور برای تسویه حساب‌های سیاسی استفاده می‌کنند این کار چه ضرری به مردم می‌رساند، بیان کرد: این رفتارها همان بلاهای لاعلاجی است که در کشور وجود دارد، شاید عده‌ای بگویند در کشورهای دیگر این رفتارها مشاهده می‌شود، مثل کشور آمریکا که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از این دست رفتارها را دارد، اما در کشور ما افرادی دست به این کارها می‌زنند که ادعای خیلی بالایی دارند.

 

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این گروه‌های سیاسی بر خلاف ادعاهای عجیبی که دارند رفتارهای همسو با دشمنان انجام می‌دهند، این گروه می‌دانند دولت در اقتصاد تلاش خودش را انجام داد، اما عهدشکنی آمریکا و خروجش از برجام بسیاری از گرفتاری‌ها را برای ما درست کرد با این حال برخی، اقداماتی را انجام می‌دهند که آب در آسیاب دشمن ریختن است.

 

وی ادامه داد: معتقدم همه گرفتاری‌ها برای ما از سوی ایالات متحده نیست تعدادی از آن‌ها در اثر سومدیریت خودمان است؛ آمریکا عربده‌کشی می‌کند بعد عده‌ای از  آقایان با او هم‌صدایی و هم‌نوایی میکنند این بسیار برای کسی که ادعای انقلابی‌گری میکند، ناپسند است.

 

این فعال سیاسی ادامه داد: دولت در رکود اقتصادی است از سوی دیگر کرونا زجرش می‌دهد این آقایان به جای اینکه کمک کنند چوب لای چرخش می‌گذارند و از آلان که هنوز مجلس تشکیل نشده است، خواب استیضاح رئیس‌جمهور را می‌بینند.

 

وی تاکید کرد: این رفتارها  بسیار بد است، کشور را متززل می‌کند، این کارها نه اخلاقی است و نه انسانی، امروز که زمان تسویه حساب سیاسی نیست، امروز زمان کمک است؛ این رفتارها بسیار بد است، باید گفت بسیار  بد است عده‌ای خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و کشور را به اغتشاش می‌کشانند که به وحدت و انسجام ملی ما آسیب می‌زند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.