رئیس جمهوری آمریکا که روز جمعه کشورش به صورت رسمی از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد خارج شد، گفت که هرگونه توافق جدید باید چین را نیز دربر گیرد.

به گزارش جماران؛ رئیس جمهوری آمریکا گفت که هرگونه توافق موشک های هسته ای جدید با روسیه باید با مشارکت چین صورت گیرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که روز جمعه کشورش به صورت رسمی از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد خارج شد، گفت که هرگونه توافق جدید باید چین را نیز دربر گیرد.

ترامپ در جمع خبرنگاران تصریح کرد: ما قطعا می خواهیم چین را نیز در مقطعی وار [پیمان احتمالی] کنیم. این کار فوق العاده ای برای جهان خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا اسفندماه سال گذشته پس از متهم کردن روسیه به نقض مفاد پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد، گفت اگر مسکو تا دوم اوت (11 مرداد) به تعهدات خود در این پیمان عمل نکند، واشنگتن رسما از آن خارج می شود.

در حالی که آمریکا از همان زمان پایبندی خود به این پیمان دوران جنگ سرد را تعلیق کرده بود، « مایک پمپئو» وزیر امور خارجه این کشور که برای شرکت در اجلاس آ سه آن در بانکوک پایتخت تایلند بسر می برد، اعلام کرد که از روز جمعه به طور رسمی خروج آمریکا از این معاهده عملیاتی می شود.

وی در عین حال روسیه را متهم کرد ابتدا این معاهده را نقض کرده و باید مسئولیت پایان آن را بپذیرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز که چندی پیش همچون ترامپ اجرای این پیمان را به حالت تعلیق درآورده بود، مدتی پیش برای لغو کامل آن طرحی به پارلمان روسیه داد تا اجازه قانونی برای لغو کامل این پیمان را پیدا کند.

اوایل تیرماه شورای فدرال روسیه اعلام کرد به طرح قانونی پوتین رای مثبت داده است که التزام این کشور را به معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و کوتاه برد به حالت تعلیق در می آورد.

چندی پیش روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که دولت ترامپ قصد دارد نظر مسکو را برای ایجاد توافقی جدید در این زمینه با مشارکت چین جلب کند.

به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ این موضوع را در نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن با پوتین مطرح کرده و نظر مثبت وی را جلب کرده است اما چین تاکنون علاقه‌ای به این موضوع نشان نداده است.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و کوتاه برد هشتم ماه دسامبر سال ۱۹۸۷ بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک‌های هسته‌ای و غیر هسته‌ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک‌های دریایی ممنوع شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.