به گزارش ایرنا، اصغر نوراللهی روز روز شنبه در بیست و هشتمین جشنواره امتنان از کارگران و گروه های کار و واحدهای نمونه استان ایلام اظهار کرد: با مرور مسائل اقتصادی کشور در سال های گدشته می توان دریافت که کارفرمایان و کارگران چه خدمتی به این کشور کرده و چه نقشی در رشد اقتصادی کشور دارند.
وی یادآور شد: با افزایش نرخ ارز در سال های 90 تا 91 واحدهای تولیدی کشور به 3.5 برابر سرمایه در گردش و نقدینگی نیاز داشتند تا بتوانند همان سطح تولید را حفظ کنند اما در عمل نقدینگی این واحدها هیچگونه رشدی پیدا نکرد.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها نیز که در سال 89 اجرا شد مقرر شد 30 درصد از درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی به بخش تولید تزریق شود اما در حالیکه قیمت حامل ها 400 درصد افزایش یافت ریالی از آن به واحدهای تولیدی داده نشد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور گفت: در این سال ها سایر عوامل تولید نیز در اثر افزایش نرخ ارز و قیمت حامل های انرژی به شدت افزایش یافت بنابراین با افزایش هزینه تولید در سال های 91 و 92 تولید کننده ناچار به کاهش تولید خود شد.
نورالهی افزود: در اثر این تغییرات بنگاه ها با رکود مواجه شدند اما آثار آن با تاخیر در سال 93 نمایان شد و در نتیجه مصرف کننده با تورم 2 رقمی بالای 40 درصد مواجه شد.
وی تاکید کرد: سال 93 و 94 اوج رکود بنگاه های تولیدی کشور بود با این وجود کمترین تنش بین کارگران و کارفرمایان داشتیم و همه کمک کردند شرایط اقتصادی عوض شود که در نتیجه آن کشور به رشد اقتصادی 6.8 درصدی دست یافت.
وی یادآور شد: با تلاش کارگران و کارفرمایان رشد اقتصادی کشور آغاز شده است و آثار آن در سال گذشته نمایان شد اما به طور اثر آن امسال برای مردم ملموس تر خواهد بود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور با بیان اینکه استان ایلام از مزیت های رقابتی بسیار خوبی برخوردار است، گفت: برای اجرای پنج طرح مطالعه شده این استان در حوزه های مختلف 50 میلیارد ریال مازاد بر اعتبارات استان اختصاص می یابد ضمن اینکه برای این طرح ها دستورالعمل خاص نوشته خواهد شد.
نورالهی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل زنجیره تولید، بازاریابی و فروش در این استان اجرای این پنج طرح محور توسعه استان قرار گرفته و گام مثبتی در جهت رونق تولید و اشتغال برداشته شود.
استاندار ایلام نیز در این جشنواره گفت: هفت واحد بزرگ صنعتی در این استان در دست راه اندازی است که با بهره برداری از آنها زمینه اشتغال برای تعدادی از جوانان فراهم می شود.
محمدرضا مروارید اظهار کرد: از مجموع 200 واحد تولیدی استان 110 واحد قابلیت بازگشت به چرخه تولید را داشتند که تا کنون 30 واحد به چرخه تولید بازگشته است و 80 واحد نیز در دست اقدام است.
وی تاکید کرد: تلاش ما در استان این است که در مرحله اول اشتغال موجود را حفظ کنیم سپس به توسعه اشتغال و ایجاد فرصت های جدید شغلی در استان بپردازیم.
استاندار ایلام یادآور شد: لازم است به مدیران بانک های استان اختیارات بیشتری داده شود زیرا برای انجام هر کاری باید در رفت و آمد به تهران باشیم و این مساله روند اجرای طرح ها را با کندی مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: سرمایه صندوق کارآفرینی امید از 80 میلیارد ریال هم اکنون به 300 میلیارد ریال افزایش یافته است اما با توجه به اینکه این استان در بسیاری از زمینه ها از جمله گردشگری و خدمات مزیت نسبی دارد باید این میزان اعتبار افزایش یابد.
وی اضافه کرد: استان ایلام تا سال 92 از نظر بیکاری جزو استان های اول تا سوم قرار داشت اما از سال 94 به بعد تغییر محسوسی داشته و به رتبه 17 ام رسیده است.
در این جشنواره از کارگران و گروه های کار و واحدهای نمونه استان ایلام تجلیل شد.
خبرنگار: معصومه امیدی** انتشار دهنده : شهریار حیدری فر
/6034/6032
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.