به گزارش ایرنا، معاون پژوهشی دانشگاه ایلام در حاشیه این نشست علمی گفت: این نشست با حضور استاد دانشگاه هلندی با هدف ادامه همکاری ها و تبادلات علمی بین دانشگاه ایلام و دانشگاه خرونینگن هلند برگزار شده است.
علی مهدی زاده اظهار کرد: پرفسور کاپرز علاقمند به تاریخ کشاورزی، فرهنگ غذایی و فرآیند تولید غذا در استان ایلام است و به عنوان استاد مدعو با دانشگاه ایلام همکاری می کند.
وی افزود: این نشست به عنوان اولین همکاری وی با دانشگاه ایلام است و در آینده زمینه همکاری و تبادل استاد و دانشجو با این دانشگاه هلند فراهم خواهد شد.
استاد دانشگاه خرونینگن هلند نیز در این نشست هدف خود از سفر به استان ایلام را جمع آوری غذاها و دانه های خوراکی سنتی در این استان اعلام کرد و گفت: خوراک سنتی ترخینه در این استان حاوی دانه های خوراکی مختلف است و از لحاظ باستان شناسی باید بدانیم از چه چیزی ساخته شده و چه تاریخچه ای دارد.
پرفسور رینر کاپرز تاکید کرد: اینکه چه ابزار و ترکیباتی برای پخت نان و غذاهای محلی لازم است مواردی است که در زمینه آنها به تحقیق می پردازیم و ما نیاز داریم همه جنبه ها حتی سوخت مورد نیاز برای پخت نان را بررسی کنیم.
وی یادآور شد: سلامت و بهداشت غذایی مردم با اینکه چه غذاهایی بخورند و تاریخچه این غذاها ارتباط دارد و حتی انرژی و نیرویی که زنان برای درست کردن نان و غذاهای مختلف بکار می برند نیز اهمیت دارد.
پرفسور کاپرز اظهار کرد: استان ایلام بدلیل جایگاه جغرافیایی یکی از جاذبه های مهم در تحقیقات من است زیرا این استان مهد کشاورزی جهان است و بسیار خوشحال هستم که در این استان به تحقیق می پردازم.
وی اضافه کرد: پیش از ایلام به استان های آذربایجان و کردستان نیز سفری داشته ام و قرار است در اقامت 2 هفته ای در ایلام نمونه دانه های خوراکی سنتی این استان را جمع آوری کنم.
به گزارش ایرنا، بر اساس نتایج تحقیقات و کاوش های فرانک هول باستان شناس برجسته آمریکایی، استان ایلام در غرب ایران با پیشینه ۱۱ هزار سال تمدن و تاریخ، مهد کشاورزی جهان است.
پروفسور هول سال های دهه ۴۰ شمسی با حضور در منطقه تپه علی کش شهرستان مرزی دهلران تحقیقات گسترده ای را در زمینه وجود آثار تمدنی در این منطقه انجام داده است.
بر پایه یافته های وی برای نخستین بار در جهان گندم و غلات در این منطقه از استان ایلام کشت شده است.
دانشگاه ایلام با شش هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکترا و 200 عضو هیات علمی، 32 گروه آموزشی دارد و در سال 1370 در سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام از دانشکده زیرمجموعه دانشگاه رازی کرمانشاه به دانشگاه ارتقا یافت.
خبرنگار: معصومه امیدی ** انتشار دهنده: شهریار حیدری فر
6032/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.