به گزارش ایرنا، دکتر وهاب پیرانی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: هر سال دام های سبک و سنگین و نیز سگ های گله چندین نوبت در برابر انواع بیماری ها مایه کوبی می شوند.
وی افزود: یکی از موارد مایه کوبی احشام در برابر بیماری کشنده تب برفکی است که طغیان این بیماری سال های گذشته خسارات زیادی را به دامداران تحمیل کرد و کانون های مستعد این بیماری شناسایی و تحت کنترل کارشناسان این اداره کل است.
پیرانی مخاطرات مایه کوبی احشام را متذکر شد و گفت: کار دامپزشکی با حساسیت و مخاطرات بسیار سخت و خطرپذیری همراه است که هر گونه بی احتیاطی، سهل انگاری یا حوادث پیش بینی نشده سلامت و جان کارشناسان این دستگاه را به خطر می اندازد و تاکنون نیروهای متعددی از دامپزشکی ناخواسته به بیماری های مشترک انسان و دام مبتلا شده اند.
وی خرید گوشت قرمز از مراکز غیرمجاز را یک معضل و ناهنجار فرهنگی در استان ایلام دانست و تاکید کرد: باید مردم فرهنگ خرید و مصرف گوشت از مراکز غیرمجاز و حاشیه شهرها تغییر یابد و بجای خرید از این اماکن گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های دارای مجوز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
وی با اشاره به فعالیت کجدار و مریض کشتارگاه دام استان ایلام گفت: نوسان در فعالیت این واحد صنعتی باعث شده که 70 درصد گوشت استان ایلام از مراکز غیرمجاز تهیه شود که این موضوع یک چالش بهداشتی و زیستی برای استان است و مسئولان برای بهبود وضعیت فعالیت کشتارگاه باید به طور جدی چاره اندیشی کنند.
پیرانی با بیان اینکه استان ایلام دارای 10 کشتارگاه سنتی و نیمه صنعتی است، افزود: کشتار و ذبح دام در کشتارگاه های سنتی و نیمه صنعتی استان ایلام مورد تایید اداره کل دامپزشکی است و عرضه کنندگان گوشت تا تعیین تکلیف نهایی کشتارگاه صنعتی ایلام دام خود را در این کشتارگاه ها زیرنظر کارشناسان دامپزشکی ذبح و در بازار مصرف عرضه کنند.
وی تعطیلی کشتارگاه طیور را از دیگر چالش های استان ایلام عنوان کرد و اظهار داشت: تعطیلی این کشتارگاه باعث تشدید فعالیت واحدهای غیرمجاز ذبح مرغ زنده شد و با راه اندازی مجدد این واحد صنعتی به شدت از فعالیت این مراکز غیرمجاز جلوگیری خواهد شد.
پیرانی ضمن تقدیر از دستگاه قضا برای همکاری با دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: دامپزشکی ضابط قضایی نیست و صرفا یک دستگاه نظارتی است و نمی تواند مستقیم با متخلفان برخود قضایی کند این یک معضل فراروی دامپزشکی است.
به گزارش ایرنا، 14 تا 20 مهرماه هرسال به نام هفته دامپزشکی نامگذاری شده است.
سلامت گوشت و فراوده های خام دامی و غذای مصرف کنندگان مهمترین رسالت دامپزشکی است.
بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام تاکنون شناسایی شده است.
7172/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.