در دوران صفویه، قاجاریه و... آثاری از ایرانیان در کشور عراق وجود دارد که نشان دهنده این است که هموطنان ما هم در ساخت حرم ها و هم بازسازی آن نقش به سزایی داشته اند.
به گفته مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات یکی از خشت های طلایی بالای گنبد حضرت امیرالمومنین (ع) بیش از 280 سال پیش توسط یک ایرانی خریداری و تقدیم به این حرم شده است.
امروز نیز در جریان بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه در کشور عراق، ایرانیان نقش بسزایی دارند. مردم ایران علاوه بر اهداء مال خود برای اهل بیت (ع) از جان نیز دریغ نمی کنند که نمونه آن حضور جوانان غیور ایرانی در دفاع از حریم آل الله (ع) و تقدیم شهدای مدافع حرم است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز و جمعی از فعالان در این بخش در آستانه ماه محرم با حضور در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز استان البرز به تشریح اقدامات صورت گرفته در ستاد بازسازی عتبات عالیات و برنامه های آینده این ستاد پرداختند.
سلیمان شکری با بیان اینکه ساخت تمام آثار در عتبات عالیات توسط نذورات مردمی انجام می شود، گفت: این نذورات حتی توسط پایین ترین اقشار مردمی که از هزار تومان گرفته و یا حتی انگشتر دستشان است تا پیرمردی که 100 میلیون تومان نذر می کند، صورت می گیرد.
وی این نذورات را یک کار اعتقادی و فرهنگی دانست و افزود: در سال جاری نیز حدود 4 میلیارد تومان قبول تعهد داشته ایم و نیاز است تا این اقدامات برای مشارکت بیشتر مردم در اهدای نذورات به مردم اطلاع رسانی شود.
**اعطای سند به نام کسی که نذر پرداخت می کند
این مسئول گفت: برای ساخت صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف برای هر مترمربع به قیمت 3 میلیون تومان به نام خود شخص و یا هرکس دیگری که آن شخص مایل باشد خریداری کند، سند افتخار داده می شود. سال گذشته حدود 100 سند افتخار صادر کردیم.
وی گفت: در صحن عقیله بنی هاشم نیز هر مترمربع با قیمت 4 میلیون تومان با سند افتخار خریداری می شود و در ترفیع گنبد امام حسین (ع) که در کرمان انجام می شود، هر خشت طلا 2 میلیون و 150 هزار تومان فروخته می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات البرز با اشاره به اینکه اکنون در آستانه ماه محرم هستیم و بیشترین حجم کاری در این ماه است، از مردم خواست تا مشارکت بیشتری در جمع آوری نذورات داشته باشند تا توسعه این حرم ها زودتر به سرانجام برسد.
شکری افزود: جمع آوری 50 درصد از نذورات در سطح استان توسط خانم ها در هیئات مذهبی و مساجد انجام می شود و به همین منظور برای ساماندهی اقدامات این بانوان در آستانه ماه محرم یک گردهمایی ویژه بانوان همیار ستاد بازسازی عتبات عالیات انجام شد.
در ساخت صحن حضرت زهرا (س) که قرینه با حرم امیرالمومنین (ع) شده و از آنجا که حرم امام اول شیعیان کوچکترین حرم امامان در عراق است، با ساخت این صحن که تا پایان سال جاری به پایان می رسد، 220 هزار متر مربع در دو بخش زیارتی و غیرزیارتی در 4 طبقه به مساحت حرم افزوده می شود.
وی اظهار داشت: تامین بخش زیادی از نیروهای متخصص برای ساخت این بنا توسط استان البرز صورت گرفته و بیشتر سنگ کاران، برق کاران و گچ کاران از البرز تامین شده است. سال گذشته نزدیک به 600 نفر نیروی متخصص به نجف اشرف برای تکمیل این صحن فرستادیم.
وی با بیان اینکه بازسازی و ترمیم خشت های طلایی گنبد حضرت علی (ع) نیز انجام شده، افزود: در این بخش نیز نیروهای کرجی پیشتاز بودند.
شکری گفت: در کربلا نیز صحن عقیله بنی هاشم به منظور توسعه حرم سید الشهدا (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) در حال ساخت است که این صحن نیز کار بسیار سنگین و پرهزینه ای است که تمام این هزینه ها از طرف مردم تامین می شود.
وی ادامه داد: البرز نیز در کربلا اکنون پروژه ساخت اداره حرم سیدالشهدا (ع) را عهده دار شده و نیروهای متخصص نیز از طریق استان تامین می شود و در نجف اشرف به جز همیاری در ساخت صحن حضرت زهرا (س) تامین نیروهای اداری ستاد بازسازی نجف به عهده ماست.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز افزود: در سطح کشور نیز تعهداتی بر عهده استان البرز است. از مبالغ و نذورات جمع آوری شده در سطح کشور و هدف گذاری آن برای هزینه کرد در عراق، سال گذشته تقریبا 3 میلیارد تومان و امسال 4 میلیارد تومان از طرف مردم البرز تامین شده است. سال گذشته تقریبا 117 درصد از تعهدمان را عملی کردیم.
وی اظهار داشت: ساخت ضریح حبیب ابن مظاهر در استان البرز انجام شد و اکنون ساخت 6 در حرم آقا سیدمحمد (ع) عموی بزرگوار امام زمان (عج) در حد فاصل کاظمین به سامرا قرار دارد، در البرز در حال انجام است. 2 در آن در شهرستان کرج، 2 در در شهرستان نظرآباد و یک در در ساوجبلاغ و یک در هم در ماهدشت ساخته می شود که اکنون به مرحله آبکاری طلا رسیده است.
وی در ادامه به موضوع اربعین حسینی اشاره کرد و بیان داشت: در ستادی که به نام اربعین با 12 کارگروه در استان ها تشکیل شده، حج و زیارت عهده دار ثبت نام در سامانه سماح و صدور ویزا و ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئولیت کارگروه جذب مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه را دارد.
وی یادآور شد: سال گذشته حدود 2 میلیون و 500 هزار زایر برای اربعین از ایران اعزام شدند و همایش بزرگ اربعین که یک کار فرهنگی بزرگ و عظیمی و خار چشم دشمنان شده را برگزار کردند.
وی افزود: در طول تاریخ دشمنان ما مایل نبودند که ایران و عراق که بیشترین شیعه را دارند، با همدیگر نزدیک شوند تا ثمره آن همایش اربعین شود، در حالیکه دراین همایش مسلمان جهان شیعه و حتی غیرمسلمانان حضور پیدا می کنند.
شکری گفت: امسال پیش بینی می شود 3 میلیون نفر از ایران در این همایش حضور پیدا کنند و میزبان اصلی اربعین مردم عراق هستند و سنت حسنه ای دارند که از زایرین اربعین پذیرایی کرده و سنگ تمام می گذارند.
وی افزود: ایران برای اسکان و پذیرایی از یک میلیون نفر از این زایران به مردم عراق کمک می کند و این اقدامات چون کاری مردمی است توسط خود مردم انجام می شود. وی اظهار داشت: 35 هزار نفر از این یک میلیون نفر را استان البرز برای اسکان و پذیرایی برنامه ریزی کرده، تا کنون 26 هیات مشارکت کرده اند که اکنون در عراق در حال مهیاساختن مکان برای ایجاد موکب هستند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات البرز اضافه کرد: مردم برای کمک و اهدای نذورات می توانند کمک های خود را برای حمایت از موکب ها به شماره حساب 776648288 و یا شماره کارت 4742-4599-7011-6037 به نام ستاد بازسازی عتبات عالیات واریز کنند تا پرچم خدمت رسانی را در استان البرز در پذیرایی و اسکان 35 هزار نفر بالا نگه داریم.
وی گفت: همچنین غیر از نذورات نقدی مردم می توانند اقلامی همچون دیگ، اجاق گاز، سماور بزرگ و کپسول گاز، پتو، موکت، پارچه سفید و مشکی، بالش، برنج، روغن، حبوبات، آرد، قند، چای فله ای و کیسه ای، ظروف یکبار مصرف، مواد شوینده، ظروف نقره ای - مسی و استیل (جهت تبدیل) را به این ستاد برای اربعین تحویل دهند.
وی افزود: محل جمع آوری نذورات نقدی و غیرنقدی در محل ستاد بازسازی واقع در مصلای کرج است.
وی با اشاره به سردشدن هوا در ایام اربعین از مردم خواست تا طرح نذر هر خانواده یک پتو را به اجرا بگذارند تا شاهد هیچگونه مشکلی برای زایران نباشیم.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات البرز اظهار داشت: قرار شده البرز امسال پذیرایی20هزار در نجف اشرف، 10 هزار نفر در مسیر راه نجف به کربلا و 5 هزار نفر هم در کربلا و در مجموع 35 هزار نفر را عهده دار باشد.
وی گفت: برخی اوقات در کمک ها و نذورات مردمی شاهد صحنه های زیبایی هستیم، شخصی برای تمام عمر خود سالانه 3 هزار نفر صفر تا 100 پذیرایی اربعین را برعهده گرفته و حتی بعضی پذیرایی از هزار یا 5 هزار نفر را هم متقبل شده اند که پذیرایی را به بهترین نحو با گوشت تازه و برنج ایرانی انجام دهند.
شکری ادامه داد: در استان جلسات مختلفی برای جمع آوری نذورات با اصناف، عشایر و اقشار مختلف داشته ایم.
وی با بیان اینکه موضوع نذورات برای اهل بیت (ع) را نباید با عنوان کمک به اهل بیت (ع) مطرح کرد، افزود: ما نیازمند کمک اهل بیت (ع) هستیم و آن ها هیچ نیازی به ما ندارند و کمک شامل افرادی همچون افراد تحت پوشش کمیته امداد می شود.
وی اضافه کرد: در عراق برای راه اندازی این موکب ها، زمین، آب و برق از سوی عراق تامین می شود و مابقی امکانات توسط موکب داران تهیه می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز گفت: سال گذشته البرز در نجف اشرف 5 دستگاه نانوایی مستقر کرد. امسال بنا بر فتوای مراجع قرار شده تا زایران زودتر عازم شوند و قبل از اربعین نیز برگردند تا از تراکم جمعیت کاسته شود.
وی افزود: سال گذشته قرار بود 10 روز در اربعین از زایران پذیرایی کنیم، در حالی که ایرانیان 15 روز وارد عراق شدند و امسال مقرر شده 20 روز قبل از اربعین در عراق مستقر شویم تا مردم از لحاظ اسکان و پذیرایی مشکلی نداشته باشند.
وی بیان داشت: البرز سال گذشته در نجف اشرف پیشتاز پذیرایی از مردم بود و پذیرایی بی نظیری از زایران کرد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات مهاجرین افغانستانی در البرز نیز در این میزگرد گفت: امروز جای امام شهدا خالی است که ببینند که امروز جانانه مقلدین امام و شیعیان عاشقانه در عتبات عالیات کار می کنند.
حجت الاسلام سرور هاشمی افزود: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و آموزه های دینی مان که جز افتخار خدمت به مکتب اهل بیت (ع) نداریم، با ابتکار ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز حدود 2 سال است که افتخار مشارکت در امر بازسازی را داریم.
وی با بیان اینکه در کشور فقط در استان البرز این ستاد ویژه مهاجرین افغانستانی تشکیل شده، اظهار داشت: برای جلب مشارکت مهاجرین حدود یکسال همایش های مختلفی برگزار کردیم که غیر از مشارکت در بازسازی عتبات کارهای فرهنگی هم انجام می شود.
وی افزود: از جمله این اقدامات فرهنگی اعزام کاروان زیارتی خواهران توسط ستاد است که به جز ایجاد شادمانی که در بین خانواده های مهاجر کرده، با بازگویی این اقدامات اثرات مثبت عملکرد ستاد بازسازی در دل های مهاجرین نقش می بندد.
هاشمی بیان داشت: با تفرقه ای که دشمنان درصدد هستند بین علمای شیعه و شیعیان و همچنین بین مهاجرین و جمهوری اسلامی ایجاد کنند ما می توانیم از طریق اهل بیت (ع) و کار کردن در مسیر اهل بیت (ع) تمام تبلیغات سوء دشمنان را خنثی کنیم.
وی گفت: ما در ابتدای کار هستیم و هنوز مکان مناسبی برای استقرار ستاد بازسازی عتبات عالیات مهاجرین وجود ندارد، ضمن اینکه هیچ رسانه ای نیز در اختیار نداریم و از رسانه ها انتظار داریم که ستاد بازسازی عتبات عالیات مهاجرین را در بین مهاجرین جا بیاندازند.
وی افزود: ما انتظار داریم که کار این ستاد با کمک رسانه و تبلیغات حالت رسمی پیدا کند، زیرا در بین شیعیان افغانستانی علیه ایرانیان تبلیغات منفی زیادی می شود که پول افغانستانی ها روانه ایران می شود، در حالیکه این ستاد برای اهل بیت (ع) کار می کند.
1535/6156خبرنگار:نوشین طهماسبی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.