به گزارش ایرنا، ' حمیدرضا فولادگر ' روز شنبه در نشست خبری تصریح کرد: مشکل کم آبی اصفهان مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه اتخاذ تصمیم های اشتباه طی 25 سال گذشته موجب شده تا زاینده رود خشک شود.
وی بیان کرد: گرچه خشکسالی در بروز این پدیده نقش داشته است اما خشکسالی عامل اصلی کم آب شدن این خطه نیست و نباید از اتخاذ تصمیم های اشتباه برای حوضه آبریز زاینده رود در دولت های سازندگی، اصلاحات، مهروز و تدبیر و امید چشم پوشی کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به انتقال آب از اصفهان به یزد اشاره کرد و گفت: این موضوع در دولت سازندگی مطرح شد اما همانگونه که مرحوم آیت الله هاشمی رفسجانی رئیس جمهور وقت در خاطرات خود به آن اشاره کرده، این انتقال مشروط به بهره برداری از تونل سوم کوهرنگ بوده است.
وی افزود: این تصمیم در دولت اصلاحات در حالی اجرایی شد که طرح های آب رسانی به استان اصفهان به بهره برداری نرسیده بود.
فولادگر با بیان اینکه تفکیک آب استان ها در دولت اصلاحات به شرط اینکه توزیع آن برعهده وزارت نیرو باشد کلید خورد، ادامه داد: اما در دولت ' مهر ورز ' به ریاست محمود احمدی نژاد این اختیار از وزارت نیرو سلب و به استانداران واگذار شد.
وی افزود: آقای احمدی نژاد در سفر دوم خود به استان چهارمحال و بختیاری نیز اعلام کرد که چون این استان بالادست زاینده رود می تواند بی قید و شرط از آب استفاده و مازاد آن را به پایین دست انتقال دهد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بااشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید اقدام های مثبتی برای مدیریت حوزه آبریز زاینده رود انجام شده است، گفت: در این دولت شورای عالی آب که مدت ها بود برگزار نمی شد، فعالیت خود را از سر گرفت و شورای زاینده رود نیز برای حل مشکلات این حوزه آبریز تشکیل شد.
وی در عین حال تصریح کرد: دولت تدبیر و امید در دوره گذشته ( یازدهم ) نیز لطماتی را به آب استان اصفهان وارد کرد که متوقف کردن پروژه بهشت آباد از جمله آنهاست.
فولادگر در عین حال ادامه داد: اما در دوره جدید ( دولت دوازدهم ) این پروژه فعالیت خود را از سر گرفته است و امیدواریم که مشاور تا پایان شهریور طرح خود را برای عملیاتی کردن آن ارائه دهد.
وی اضافه کرد: پروژه انتقال آب بن - بروجن نیز از دیگر طرح هایی بود که در دولت دوازدهم اجرایی شد که باتوجه به اینکه آب آن از حوضه آبریز زاینده رود برداشت می شود، اجرای آن را به سود این حوضه آبریز نمی دانیم.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در هرحال این طرح اجرایی شده و قرار است 40 میلیون متر مکعب را از بن به بروجن انتقال دهد که امیدواریم این انتقال به نام شُرب و به کام صنعت نباشد.
به گزارش ایرنا پروژه انتقال آب بن - بروجن از سال 1391 آغاز شد که با اجرای آن آب شرب 11 شهر و 13 روستا با جمعیتی افزون بر 460 هزار نفر و تامین آب شرب مورد نیاز 10 شهرک و ناحیه صنعتی در مسیر تامین می ‌شود.

*** تخصیص حدود 60 میلیارد تومان اعتبارات استانی به تونل و سد سوم کوهرنگ
نماینده مردم اصفهان همچنین از اختصاص 60 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی که با مشورت نمایندگان مجلس توزیع می شود به تونل و سد سوم کوهرنگ خبر داد و افزود: از 20 نماینده استان 12 نماینده با اختصاص اعتبارات استانی که با مشورت آنها هزینه می شود موافقت کردند که این اعتبار حدود 60 میلیارد تومان خواهد شد.
وی اظهارکرد: دولت نیز 60 میلیارد تومان برای این طرح تخصیص داده و شرکت فولاد مبارکه نیز برای مشارکت در اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده است که براساس قول مجریان این طرح، امیدواریم سد کوهرنگ تا سال 1399 به بهره برداری برسد.

*** مصوبات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی اجرایی شده است
فولادگر در ادامه از آنچه وی اجرایی نشدن مصوبات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی دانست، ابراز گلایه کرد و گفت: مصوبات این کارگروه به درستی اجرایی نشده؛ زیرا براساس این مصوبه قرار است که سهم برداشت کنندگان مجاز آب در بستر زاینده رود به نصف کاهش یابد و از برداشت های غیرقانونی نیز جلوگیری شود اما همچنان شاهد برداشت های غیرمجاز در استان های چهارمحال و بختیاری و اصفهان هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با نظارت دقیق و قاطع وزارت نیرو این مشکل هرچه سریع تر برطرف شود.

*** انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی برای صنعت سودمند است
نماینده مردم اصفهان همچنین درباره انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی اصفهان از جمله اصفهان گفت: اجرای این طرح طی سال های اخیر آغاز شده و طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح برای صنعت توجیه اقتصادی دارد اما برای تامین آب شرب سودی ندارد و دولت باید برای بهره برداری از این طرح یارانه پرداخت کند.
فولادگر با بیان اینکه سرمایه گذاران بخش صنعت و بخش خصوصی از اجرای این طرح استقبال کرده اند، توضیح داد: شیرین کردن آب شور خلیج فارس برای شرب هزینه بَر است و به همین دلیل برای بخش شرب توجیه اقتصادی ندارد.

*** از صندوق توسعه ملی برای طرح های آبی اصفهان استفاده شود
وی همچنین با اشاره به اینکه بحران آب در فلات مرکزی ایران بویژه اصفهان در آینده نزدیک مشکلات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی را بوجود خواهد آورد از دولت خواست تا برای تکمیل و بهره برداری از طرح های آبی در این استان مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی را دریافت کند.
نماینده مردم اصفهان افزود: همانگونه که دولت برای دریافت مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی جهت طرح های آبی و عمرانی استان های خوزستان، ارومیه و سیستان و بلوچستان که همه آنها برای ما عزیز و گرامی هستند، تلاش کرد انتظار داریم برای اصفهان نیز این تلاش ها را انجام دهند زیرا فلات مرکزی ایران ارزش آن را دارد که برای حل مشکلات خود از صندوق توسعه ملی استفاده کند.
ادامه دارد ...
2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.