روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان یکشنبه به نقل از رسول زرگرپور گزارش داد: کلیات طرح مذکور ،در سومین جلسه ستاد احیای تالاب بین المللی گاوخونی مطرح و مقرر شد ظرف 10 روز آینده دستگاه های اجرایی ذیربط و ذینفعان، نظرات خود را برای تصویب نهایی اعلام کنند.
وی گفت: کمبود آب و خشکسالی، تغییر اقلیم و معضلات زیست محیطی، از مسائل اولویت دار مدیریت استان است.
استاندار اصفهان با اشاره به خشک شدن تالاب گاوخونی از سال 76 به بعد افزود: چرا در استانی که از لحاظ مدیریتی، ظرفیت و جایگاه بالایی دارد تاکنون مساله این تالاب مورد توجه قرار نگرفته و گاوخونی دهمین تالابی است که برای آن طرح تدوین شده است.
وی با انتقاد از اینکه در دوره های گذشته به این موضوع توجه نشده است، تصریح کرد: در ابتدای بروز این مشکل راحت تر می شد با این معضل برخورد کرد ولی سال ها هیچ اقدامی برای جلوگیری از خشکی تالاب گاوخونی صورت نگرفت و بعد از 18 سال اولین مطالعه در این زمینه انجام شد.که این موضوع تاسف آور است.
زرگرپور گفت: باید تلاش شود تا مسائل تالاب گاوخونی برطرف شود چرا که احیای پیکره حوضه آبریز زاینده رود بدون احیای تالاب گاوخونی، معنا و مفهومی نخواهد داشت.
وی، دستیابی به مدیریت پایدار منابع آب و خاک، ارتقای سطح آگاهی، مشارکت و معیشت ذینفعان، احیاء و حفظ تنوع زیستی حوضه گاوخونی و مدیریت جامع و زیست بومی حوضه آبخیز گاوخونی در راستای ارتقای سطح حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع آب، خاک و تنوع زیستی، همراه با مشارکت جوامع محلی و سایر ذینفعان را از اهداف راهبردی برنامه مدیریت جامع حوضه ی آبریز تالاب بین المللی گاوخونی برشمرد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای تدوین این برنامه در گام اول تحلیل ذینفعان، مطالعات پایه، آگاه سازی عمومی و برنامه ظرفیت سازی ذینفعان را درنظر گرفت و در گام دوم تدوین برنامه جامع مدیریتی تالاب ها در یک فرایند مشارکتی را از طریق برگزاری کارگاه ها و جلسات به انجام رساند.
زرگرپور با بیان اینکه در چشم انداز 20 ساله، تالاب گاوخونی بعنوان میراث ملی و امانتی فرانسلی بشمار می رود، افزود: ریاست ستاد ملی احیای تالاب بین المللی گاوخونی و رودخانه زاینده رود بر عهده معاون اول رئیس جمهوری با دبیری رئیس سازمان محیط زیست کشور است.
تالاب بین‌المللی گاوخونی که زاینده ‌رود به آن می ‌ریزد، در فلات مرکزی ایران و در استان اصفهان قرار دارد.
گاوخونی یکی از تالاب‌های مشهور در جلگه مرتفع مرکزی ایران به‌ شمار می ‌آید که منطقه ‌ای به وسعت 476 کیلومتر مربع را پوشانده است.
این تالاب در 167 کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپه ‌های شنی واقع شده ‌است.
ارتفاع این تالاب از سطح دریا یکهزار و 470 متر و بیشینه عمق آن 150 سانتیمتر است. تالاب گاوخونی در عین داشتن منابع زیستی غنی، پناهگاهی برای پرنده‌های مهاجر است و با این ویژگی‌ ها یکی از جاذبه‌های گردشگری محسوب می شود.
با این حال، چند سالی است که این تالاب بین المللی بدلیل خشکسالی، تخصیص بیش از حد آب به صنایع و کشاورزی و تامین نشدن حقابه زاینده رود، آبی وارد آن نمی شود.
با خشک شدن تالاب گاوخونی، از اوایل تیر سال 1394 با اقدامات دولت یازدهم و تلاش سازمان حفاظت محیط زیست، آب رودخانه زاینده ‌رود به تالاب بین ‌المللی گاوخونی رسید و پس از 10سال آبگیری شد که خوشحالی مردم، کشاورزان و دوستداران محیط زیست را به همراه داشت.
پ/8114/6027 خبرنگار: امیرحسین اکبری* انتشار: شکراللهی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.