به گزارش ایرنا، هاشم امینی شنبه شب در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب، افزود: میزان جذب سرمایه خارجی و سرمایه بخش خصوصی داخلی طی سالهای 88 تا 92 بیش از 27.4 میلیارد تومان بود که این میزان در سال های 92 تا 95 به 676 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی ایجاد شبکه های آبرسانی و اصلاح و بازسازی شبکه فاضلاب شهرستان های مختلف استان اصفهان را از طرح هایی اعلام کرد که برای اجرای آنها از اعتبارات بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: برای مثال در سال گذشته 153 میلیارد تومان قرارداد بیع متقابل برای احداث شبکه فاضلاب شهرهای برخوار، گرگاب و نجف آباد منعقد شد.
امینی با اشاره به اینکه اجرای بازسازی شبکه فرسوده فاضلاب شهر نجف آباد از سال 75 آغاز و تا سال 92 تنها 27 کیلومتر آن اجرا شد، افزود: اما در ادامه اجرای این طرح از سال 92 تا 95 حدود 180 کیلومتر لوله گذاری شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه بحران کمبود آب در این استان از 10 سال گذشته، شدت یافته است افزود: امسال ( سال آبی ) نیز با وجود بارش‌ های مناسب در مناطق مختلف کشور، فلات مرکزی ایران با بارش کمی مواجه شد و به همین دلیل، پنج هزار و 400 لیتر بر ثانیه از میزان آب کم در این استان شده است.
امینی افزود: بیش از 93 شهر در استان تحت پوشش آب و فاضلاب شهری هستند که 85 درصد آب شرب آنها از زاینده ‌رود و 15 درصد نیز از چشمه ‌ها و قنوات تأمین می‌ شود.
امینی با بیان اینکه از سال 89 تا 95 بیش از 500 هزار واحد به آمار مصرف کنندگان آب شرب اضافه شد، افزود: در چهار سال گذشته 124 حلقه چاه در استان اصفهان خشک و از چرخه تامین آب خارج شد و با توجه به اینکه هیچ منبع جدید آب شربی افزوده نشده، تامین آب شرب با مدیریت توزیع و مصرف انجام می شود.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت و پایش فشار آب در اصفهان، اظهارکرد: این سامانه از سامانه مشابه شهر ' توکیو ' ژاپن شبیه سازی شده و از طریق آن می توانیم فشار آب را در تمامی نقاط شهر بصورت لحظه ای مشاهده کنیم.
وی فعال سازی گروه های نشت ‌یابی برای نخستین بار در کشور را از دیگر اقدام های مفید در عرصه حفظ آب دانست و گفت: با استفاده از این گروه ها توانستیم 100 مورد نشت و هدر رفت آب را شناسایی و از هدر رفت 700 لیتر بر ثانیه آب در پنج سال اخیر جلوگیری کنیم.
به گفته امینی میزان آب بدون درآمد در استان اصفهان از 31 درصد به 17 درصد کاهش یافته است همچنین سرانه مصرف آب در بخش مسکونی به ازای هر نفر در شبانه ‌روز از 189 لیتر در سال 95 به 151 لیتر رسید.
وی با بیان اینکه مردم برای هر متر مکعب آب 400 تومان پرداخت می کنند، افزود: این در حالیست که برای هر مترمکعب بیش از یکهزار تومان هزینه می‌ شود و با اینحال امسال تعرفه‌ ها افزایش نمی یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: رصد و جمع‌ آوری انشعابات غیرمجاز، تذکر به مشترکان پرمصرف و برنامه های رسانه ای، تشکیل خانه فرهنگ آب برای نخستین بار در کشور با محوریت آموزش افراد در سنین مختلف از دیگرفعالیت های مرتبط با مدیریت صحیح آب محسوب می شود.
امینی ادامه داد: تا زمان راه اندازی سامانه دوم آبرسانی به اصفهان چاره ای جز مدیریت مصرف و فرهنگسازی مصرف بهینه نداریم.
امینی درباره سامانه تلفنی 1522 (با هدف ارتقاء ارائه خدمات و دسترسی ساده تر همشهریان به خدمات پرداخت) نیز گفت: این سامانه برای نخستین بار در کشور در اصفهان اجرا شد و تا کنون 779 هزار تماس با این سامانه برقرار شده است و از حجم زیادی از مراجعه های حضوری و مشکلات مرتبط با آن مانند افزایش ترافیک و آلودگی هوا کاسته شده است.
امینی با بیان اینکه نصب پمپ بر روی شبکه آب ممنوع است، ادامه داد: نصب پمپ باعث کاهش فشار آب در خانه ‌های اطراف می شود.
وی درباره ارتباط دمای هوا و مصرف آب نیز خاطرنشان کرد: افزایش دما از 33 درجه سانتیگراد به 35 درجه افزایش 16 درصدی مصرف آب را رقم می زند، اگر دما از 35 درجه به 37 درجه برسد 20 درصد بر مصرف آب افزوده می شود.
امینی با بیان اینکه افزایش دما حجم آب مصرفی کولرها را به شدت بیشتر می کند، افزود: در صورت افزایش دمای آب از 37 به 39 درجه 25 درصد بر میزان مصرف آب و با افزایش دمای هوا از 39 درصد به 40 درجه 30 درصد بر میزان مصرف آب اضافه می شود.
مدیر عامل آب و فاضلاب اصفهان با اشاره به گفته های وزیر نیرو مبنی بر اینکه این استان با تنش آبی است روبروست، اضافه کرد: اگر چهار میلیون نفر هم استانی ها در شبانه روز تنها یک و نیم لیتر آب صرفه جویی کنند حدود 6 میلیون لیتر از مصرف آب کاسته می شود و این عدد چشمگیر و بزرگی است.
به گفته امینی در این صورت مردم اصفهان تابستان را بدون افت فشار و یا جیره بندی پشت سر خواهند گذاشت.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح شبکه نقاط حاشیه ای اصفهان، خاطرنشان کرد: در این طرح حدود 28 میلیارد تومان برای اصلاح 50 کیلومتر شبکه فاضلاب مناطق حاشیه شهر هزینه شد، همچنین تا سال 1400 کل شهر اصفهان به ویژه نقاط حاشیه ای شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار می گیرند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: متاسفانه استان اصفهان در زمینه ذخایر آبی دارای شاخص منفی است و باتوجه به اینکه 85 درصد آب مصرفی از منابع سطحی تامین می شود، برای کاهش مشکلاتی نظیر نشست زمین، مجبور به کاهش برداشت آب شرب از سفره های زیر زمینی بودیم و این روند در سال های آینده ادامه خواهد یافت.
امینی، میانگین کشوری برخورداری از شبکه فاصلاب را حدود 30 درصد اعلام کرد و گفت: این درحالیست که 67 درصد از جمعیت استان اصفهان از شبکه فاضلاب برخوردارند.
امینی با بیان اینکه بهداشت و سلامت آب شرب توسط مرکز بهداشت و بدون هیچگونه چشمپوشی انجام می شود، اظهارکرد: تا کنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر آلودگی آب تولیدی در تصفیه خانه های اصفهان گزارش نشده است.
ت /6020/ 2093 ** خبرنگار: علیرضا حکیمیان ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.