به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، رسول زرگرپور در مجمع نمایندگان استان اصفهان که پیرامون مصوبات طرح 9 ماده‌ای احیای حوضه آبریز زاینده‌رود و بازدید تعدادی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی از حوضه آبریز زاینده‌رود در بالا‌دست برگزار شد، با اشاره به پیشنهاد قبلی خود مبنی بر ایجاد کارگروه‌های تخصصی در مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تمرکز بر موضوعات اساسی استان از جمله محیط زیست و آب، اظهار داشت: این کارگروه‌ها باید به منظور هماهنگی و همکاری بیشتر برای رفع مشکلات استان صورت می‌گرفت که به هر دلیلی این کارگروه‌ها تشکیل نشد.

وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته برای احیای حوضه آبریز زاینده‌رود و طرح 9 ماده‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: در دور اول دولت قبلی، من به عنوان معاون وزیر نیرو حداکثر تلاش خود را به‌کار گرفتم تا یکپارچگی مدیریت حوضه‌های آبریز در کشور حفظ شود ولی مدیریت حوضه آبریز استانی شد در حالی که در همه دنیا تقسیم‌بندی مدیریت حوضه‌های آبریز براساس یکپارچگی حوضه صورت می‌گیرد نه تقسیم استانی.

استاندار اصفهان به برداشت‌های غیر‌مجاز و طرح‌های توسعه آبی غیرمجاز اشاره کرد و افزود: در طرح 9 ماده‌ای احیای حوضه آبریز زاینده رود از کلمه بارگزاری به جای تخصیص استفاده شده ‌و این بدین معناست که هرگونه برداشت فیزیکی جدید آب از تاریخ 92.10.3 ممنوع و هرگونه تخصیص کاغذی از اعتبار ساقط شده است.

وی با بیان اینکه در طرح 9 ماده‌ای دو بند به این امور اختصاص دارد، اظهار داشت: تخصیص بین بخش‌های مختلف تعیین و در هر استان سهم آب کشاورزی، صنعت و شرب نیز مشخص شده ‌و با وجود اینکه این مقدار تعیین شده مورد تایید استان اصفهان نبود ولی چون تبدیل به مصوبه قانون شده باید اجرا شود و معتبر است.

زرگرپور با اشاره به اینکه برای جلوگیری از برداشت‌های غیر مجاز نصب کنتور و سیستم‌های اندازه گیری هوشمند در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: نصب کنتورها آغاز شده ولی سرعت لازم را ندارد.

وی با بیان اینکه هرگونه اجرای طرح‌های توسعه آبی در حوضه آبریز از تاریخ اجرای طرح 9 ما‌ده‌ای غیر قانونی است، گفت: این موضوع به این دلیل است که در طرح 9 ماده‌ای هرگونه بارگزاری جدید ممنوع اعلام شده است.

استاندار اصفهان به تفاهم‌نامه مهم بین دو استاندار اصفهان و چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و افزود: در این تفاهمنامه برای اولین بار در کشور نظارت بر برداشت‌های کشاورزی به نظام صنفی کشاورزی دو استان واگذار شده و این کشاورزان هستند که بر برداشت‌ها از سرشاخه‌ها تا پایاب نظارت دارند و بایستی با قوت این مسئولیت را پیگیری کنند و پاسخگو باشند.

وی با تاکید بر اینکه نباید کوچکترین خدشه‌ای به مصوبات طرح 9 ماده‌ای وارد شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه با پیگیری‌های مجدانه مدیریت استان، معاون اول رئیس جمهور، وزیر نیرو را مسئول مستقیم اجرای مصوبات طرح 9 ماده‌ای تعیین کرده است لذا بایستی در جلسه‌ای با حضور وزیر نیرو اقدامات صورت گرفته تشریح و مشخص شودکه کدام دستگاه در این خصوص احتمالاً کوتاهی کرده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 614574
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.