نائب رییس انجمن داروسازان ایران دروغ پراکنی ها و سودجویی ها درباره حادثه نطنز را از جمله دلایل خرید قرص ید در اصفهان دانست.

نائب رییس انجمن داروسازان ایران گفت: دروغ‌پراکنی‌ها و سودجویی‌های سه روز اخیر درباره حادثه نطنز از جمله دلایل خرید قرص یُد توسط برخی از مردم اصفهان بود هرچند تماشای سریال چرنوبیل در آن تاثیر داشت.

به گزارش جماران، سید علی فاطمی گفت: مسوولان در سه روز گذشته تاکید داشتند که حادثه نطنز هیچ مخاطره‌ای بهمراه نداشته است اما تعدادی از مردم اصفهان تحت تاثیر دروغ‌پراکنی‌ها به داروخانه‌ها برای خرید قرص ید یا مکمل‌های آن مراجعه کردند.

نائب رییس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: بیشتر این افراد تحت تاثیر دروغ‌پراکنی‌های شبکه‌های اجتماعی و سودجویی برخی افراد از شرایط پیش آمده قرار گرفتند و به گمان خود برای در امان ماندن از خطر اشعه، قصد خرید قرص ید داشتند.

وی با بیان اینکه برخی از این افراد نیز سریال چرنوبیل را مشاهده کرده بودند، تصریح کرد: آنها تحت تاثیر این سریال برای خرید قرص ید به داروخانه‌ها مراجعه کردند. سریال چرنوبیل درباره حادثه هسته‌ای چرنوبیل که در آوریل ۱۹۸۶ در اوکراین شوروی رخ داد و در سال ۲۰۱۹ در امریکا و بریتانیا به نمایش درآمد.

فاطمی با اشاره به اینکه قرص ید به ۲ شکل مکمل‌های ید و یدید پتاسیم وجود دارد، افزود: مکمل‌های ید یا همان یدوفولیک مقدار ید بسیار کمی دارند و قرص یدید پتاسیم دارای عوارض خاصی مانند گوارشی و پوستی است.

وی با بیان اینکه ید فقط می‌تواند از غده تیرویید در برابر مواد رادیواکتیو محافظت کند، تاکید کرد: این دارو باید قبل یا بلافاصله پس از خوردن مواد خوراکی و غذایی که به رادیواکتیو آلوده شده باشد، مصرف شود.

دبیر انجمن داروسازان اصفهان با تاکید بر اینکه هیچ داروی ضد اشعه رادیواکتیو وجود ندارد، تصریح کرد: عده‌ای سودجو از حوادث پیش آمده سوء استفاده کرده و مردم را به مصرف قرص یا مکمل ید تشویق کردند درحالیکه هیچ اشعه‌ای در کار نبوده است و از طرفی مصرف ید، شرایط خاص خود را دارد.

نائب رییس انجمن داروسازان ایران از مردم خواست تحت‌ تاثیر جوسازی شبکه‌های اجتماعی و مطالب غیر علمی و نامعتبر قرار نگیرند و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزند.

فاطمی با اشاره به اینکه قرص یدید پتاسیم در زمان حاضر بیشتر برای پرتودرمانی و طبق تجویز پزشک مصرف می‌شود، اضافه کرد: استفاده از این دارو بدلیل جایگزین شدن داروهای جدید، در سال‌های اخیر بسیار کاهش یافته و موجودی آنها در داروخانه‌ها کم است.

وی همچنین گفت که با توجه به برخی تهدیدات و بحث پدافند غیر عامل، لازم است که ذخیره راهبردی دارویی مناسب در این زمینه در کشور وجود داشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.