به گزارش ایرنا، حجت‌ الاسلام محمدعلی انصاری روز پنجشنبه در اختتامیه جشنواره ملی صنایع دستی آیات در مجموعه فرهنگی استاد فرشچیان اصفهان افزود: با توجه به تنگناهای اقتصادی موجود در کشور، از هنر و صنایع دستی می توان در زمینه اقتصاد بهره برد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین هنرمند خداوند است که در خلقت جهان هستی این همه ظرافت و هنر به کار برده است، اظهارداشت: همه انسان ها از هنر عمومی بهره مند هستند اما در نهاد برخی انسان ها استعدادهای ویژه ای در عرصه های هنرهای ویژه وجود دارد که این نعمتی از جانب خداست.
وی ادامه داد: استفاده صحیح و درست از هنر و استفاده از آن در راستای خدمت به بشریت سپاسگزاری از هنر است ولی متاسفانه امروز در دنیای پر زور و ستم ، گاهی از هنر استفاده ابزاری می شود.
وی با بیان اینکه صنایع دستی در میان همه هنرها از ارزشمندترین هنرهاست، تصریح کرد: تاریخچه هنر دستی به هشت هزار سال قبل یعنی دوره نوسنگی که بشر به ساخت اشکال مختلف با سنگ و چوب می پرداخت مربوط می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: بنابر اعلام سازمان یونسکو به عنوان مرکز بین المللی فرهنگی و هنری، 600 هنر دستی در جهان را ثبت کرد که از این تعداد 450 هنر مربوط به کشور ایران است.
وی اضافه کرد : اختصاص بخش زیادی از هنرهای دستی جهان به ایران نشانگر سابقه دیرینه و ریشه تاریخی این کشور است.
انصاری بیان کرد: از این میزان صنایع دستی 287 هنر نیز مربوط به شهر اصفهان است و هنرمندان زیادی در این استان به فعالیت می پردازند.
وی ادامه داد : صنایع دستی، هویت یک جامعه و ارزش و ابهت تاریخ یک ملت است و هنگامی که هنر و صنعت با تفکر مذهبی و دین یک ملت عجین باشد ارزش بیشتری پیدا می کند.
وی با بیان اینکه هنرهای دستی باید در خدمت قرآن و ترویج فرهنگ دینی و قرآنی باشد تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این جشنواره باعث افزایش اشتیاق هنرمندان برای انجام و ارائه صنایع دستی با محوریت دین و قرآن باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: اگر یکی از نتایج جشنواره سراسری صنایع دستی آیات توجه بیشتر مسوولان و دلسوزان فرهنگ و هنر و صنایع دستی باشد می توان گفت که جشنواره به هدف خود دست یافته است.
وی در پایان از حمایت کنندگان جشنواره از جمله شرکت ذوب آهن و اتاق بازرگانی اصفهان برای حمایت از برگزاری جشنواره ملی صنایع دستی آیات قدردانی کرد.

**برگزیدگان جشنواره ملی صنایع دستی آیات در اصفهان تجلیل شدند
نفرات برگزیده جشنواره ملی صنایع دستی آیات در چهار بخش بافت، سفال، فلز و چوب روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه این جشنواره در اصفهان معرفی و تقدیر شدند.
375 اثر در چهار بخش بافت، سفال، فلز و چوب به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد، 123 اثر در بخش فلز، چوب، بافت و سفال به مرحله مسابقه راه یافتند که بیشترین تعداد اثر رسیده با 69 اثر مربوط به بخش هنر چوب بوده است.
در بخش هنر بافت جلال ابراهیم زاده از اصفهان رتبه نخست را کسب کرد و ناهید معقولی و توران اقوام کرباسی هر دو از اصفهان عناوین دوم و سوم را از آن خود کردند و فریبا ابوالقاسمی و فرحناز کرک یراق شایسته تقدیر اعلام شدند.
در هنر سفال هیات داوران هیچ اثری را به عنوان رتبه اول و دوم معرفی نکردند و ریحانه کهنگیان از اصفهان موفق به عنوان سومی جشنواره شد و ساسان بهادری از خراسان شمالی نیز شایسته تقدیر معرفی شد.
برگزیدگان هنر چوب در این جشنواره در دو بخش معرق و منبت معرفی شدند. در بخش منبت مریم کشتکاروندی از البرز، مسلم زارع مهرجردی از یزد و مرضیه ارمانی از ایلام به ترتیب حائز رتبه های اول تا سوم شدند.
مریم امین الرعایا از اصفهان در بخش هنر معرق با چوب مقام اول را کسب کرد و امین همتی از فارس و فاطمه مسیبی از چهارمحال و بختیاری به ترتیب دوم و سوم شدند.
هفت نفر در بخش چوب شایسته تقدیر اعلام شدند و سید فرهاد پاکنژاد نیز در بخش مجسمه چوبی- حجم سازی یه صورت ویژه تقدیر شد.
همچنین در بخش فلز کیقباد بذرافشان و مجید ملک زاده هر دو از اصفهان عناوین اول و دوم را به خود اختصاص دادند و شهرام رجایی، داوود جعفری قلعه شوری و بابک خویی همگی از اصفهان به مقام سوم مشترک دست یافتند.
هشت اثر در این بخش شایسته تقدیر اعلام و نیز استاد راعی به صورت ویژه تقدیر شد.
همچنین 20 نفر از برگزیدگان چهار بخش هنری بافت، فلز، سفال و چوب شایسته تقدیر اعلام و از آن ها تجلیل شد.
نمایشگاهی از آثار برگزیده در طبقه زیرین مجموعه فرهنگی استاد فرشچیان در معرض دید عموم قرار گرفت.
هنرمندان برگزیده جشنواره ملی صنایع دستی آیات آن در مستند 'صندلی تجربه' در شبکه استانی اصفهان معرفی خواهند شد.
تقویت و توسعه فضای معنوی و قرآنی در آنها، شناسایی هنرمندان مستعد و برجسته این عرصه ها و معرفی به جامعه علمی و فرهنگی، اعتلای اخلاق، ایمان و بصیرت دینی هنرمندان و الگوسازی هنرمندان برای سایر اقشار جامعه در فعالیت های قرآن و عترت و گسترش مفاهیم، آموزش ها و پژوهش های قرآن و عترت را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
مشارکت همه جانبه و فعال هنرمندان، توجه به دیدگاههای امام (ره) و رهبر معظم انقلاب در مورد فعالیت های قرآنی و توجه به رویکرد تبلیغی، آموزش، پژوهشی و تربیتی و اعتلای فعالیت های محتوایی و جنبی از رویکردهای برگزاری این رویداد است.
نمایشگاهی از آثار راه یافته به بخش مسابقه در طبقه زیرین مجموعه فرهنگی استاد فرشچیان اصفهان در معرض دید عموم قرار گرفت.
/6026/7135
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.