مرتضی داستانی مدیرمسوول روزنامه ۱۹ دی و مدیرعامل خانه مطبوعات استان قم که چند روزی است بدلیل ابتلا به کرونا در منزل تحت درمان قرار دارد، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: موضوعی که این روزها در تصمیم‌گیری‌ها مورد غفلت واقع و به طور عمدی یا سهوی به سکوت گذرانده شده، بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا می‌باشد که از سوی خانواده ها در منازل مورد مداوا قرار می گیرند.

وی اضافه کرد: قطعا چندین برابر آماری که از بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا در کشور اعلام می شود، بیمارانی در منازل مورد مداوا قرار گرفته اند که آمار دقیقی از تعداد آن ها در دست نیست.

این بیمار مبتلا به کرونا ادامه داد: به دلیل بی توجهی صورت گرفته به بیماران کرونا، برنامه ای نیز برای درمان آن ها در اختیار خانواده ها قرار نمی گیرد، در حالی که به راحتی می توان پروتکلی تعریف کرد و در اختیار بیماران مبتلا به کرونا و خانواده هایشان قرار داد.

داستانی ادامه داد: عدم نظارت بر بیماران مبتلا به کرونا که در منزل بستری هستند، باعث خواهد شد تا این بیماری گسترش روز افزونی پیدا کند، به نحوی که دیگر قادر به کنترل آن نخواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل شرایطی که قم با آن مواجه شده است، تعداد بیمارانی که در خانه مورد معالجه قرار می گیرند، در این استان ‌کم نیست که وضعیت آن ها  باید هر چه سریع تر مورد رسیدگی قرار گیرد.

داستانی در عین حال با استقبال از طرح پرستاری از بیماران مبتلا به کرونا در منزل، گفت: این طرح اقدام موثری در کمک به افزایش ظرفیت های مراکز درمانی و همچنین جلوگیری از اشغال تخت های بیمارستانی و مشکلات عدیده ناشی از آن می باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: هر چه سریع تر پروتکلی تعریف شود تا این فرصت به وجود آمده تبدیل به تهدید بزرگ‌ و غیرقابل حل برای کشور نشود.

به گفته داستانی، در حال حاضر مردم در برخورد با فرد بیماری که شرایط حادی دارد، حاضر نیستند وی را به بیمارستان منتقل کنند.

این بیمار مبتلا به کرونا در ادامه با اشاره به ارائه آمار مطرح شده از سوی مسئولان مبنی بر بستری شدن حدود یکهزار بیمار کرونایی و یا مشکوک به این بیماری در بیمارستان های قم، اضافه کرد: پزشکان متخصص به ویژه در زمینه ریه، با دیدن عکس رادیولوژی به ندرت فردی را مشکوک به این بیماری تشخیص می‌دهند و در صورت مشاهده کمترین علائم، با صراحت ابتلای فرد به بیماری کرونا را قطعی دانسته و مداوای وی را ضروری اعلام می‌کنند.

داستانی تاکید کرد: حلقه مفقوده در این خصوص،وجود برنامه یا پروتکلی است که این بیماران تحت نظر پزشکان متخصص و طبق یک پروتکل مشخص از نظر مراقبت، دارو، غذا و ... مورد مداوا قرار گیرند تا هم روند بهبود  تسریع شود و هم احتمال سرایت ویروس به اطرافیان و دیگران هر چه بیشتر کاهش یابد. 

وی در عین حال از مسئولان این استان بویژه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی که واقعا از جان مایه می گذارند و جهادگونه به مردم خدمت می کنند، تشکر کرد. 

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار رسمی تا هفته گذشته دست‌کم ۳۰ نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در قم جان‌باخته‌اند و ۹۲۳ نفر اکنون در بیمارستان‌های این شهر و چند برابر این رقم به دلیل داشتن علائم خفیف‌تر در منازل بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی هستند.

تاکنون ۱۱ هزار و ۳۶۴ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵۱۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و سه هزار و ۵۲۹ نفر نیز بهبودیافته‌اند.

برای مقابله با ویروس کرونا، مردم باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده، بیش‌ازپیش مورد تاکید کارشناسان است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.