محمود نوربخش روز پنجشنبه در جلسه شورای معادن استان قم بیان کرد:برای احداث راه دسترسی به دریاچه نمک ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی اضافه کرد: این اعتباری در حالی مورد نیاز است که تا چند سال گذشته با ۴۰ میلیارد تومان مسیر دسترسی این دریاچه از استان قم ممکن بود.

وی بیان داشت: برای احداث مسیر دسترسی دریاچه نمک باید مطالعات یکپارچه استان به سرانجام نهایی برسد و توجیه و یا عدم توجیه اقتصادی این مسیر مشخص گردد.

وی ابراز کرد: در این طرح مطالعاتی باید مشخص شود که این مسیر دسترسی توسط بخش خصوصی یا دستگاه های اجرایی انجام بگیرد.

نوربخش خاطرنشان کرد: همچنین باید مشخص گردد که اولویت بهره برداری از این دریاچه منابع معدنی یا ظرفیت های گردشگری باشد.

رییس سازمان برنامه و بودجه قم ابراز کرد: بیش از ۷۰ درصد از طرح های مطالعاتی استان در رابطه با ردیاچه نمک در حوزه ظرفیت های معدنی است.

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم بیان کرد: ۶ میلیارد متر مکعب در فاز نخست نسبت به بهره برداری از شورآبه های این دریاچه نمک طرح های مطالعاتی صورت گرفته است.

سید احمد شفیعی عنوان کرد: برداشت از املاح این معدن طبیعی باید به صورت مدار بسته انجام بگیرد تا روش استحصال به پایداری محیط زیست آسیب نرساند.

وی گفت: در بهره برداری و استحصال از منابع معدنی این دریاچه باید مباحث کارشناسی مد نظر قرار گرفته و نگرانی های کنونی از بین برود.

 دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است. این دریاچه دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است که در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و تخصیص نیافتن حقابه آن به یکی از کانون های فعال ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.