حجت الاسلام و المسلمین سید رضا تقوی، ریاست محترم شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، و عضو سابق مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی: همه دستگاه‌ها باید نقش خود را در ترویج و تقویت امر حجاب مشخص کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام تقوی، در مصاحبه با این پایگاه، به تشریح وظایف دستگاه‌های مختلف، از جمله دستگاه انتظامی پرداخت و به لزوم همکاری همه نهاد‌ها در این خصوص تاکید ورزید. رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، با وجود ضیق وقت فرصتی را در اختیار ما نهاد تا با نقطه نظرات ایشان نیز به این مسئله نگاه کنیم:

شما در مراسم ثبت میراث معنوی چادر و حجاب اقوام گفته‌اید :«یک روسری دختر مسلمان گاهی پایه‌های نظام غرب را می‌لرزاند چرا که این روسری پیام و معنا دارد». پیام و معنای حجاب را چه می‌دانید و فکر می‌کنید این پیام در جامعه ما چگونه منتقل می‌شود؟

معمولا رفتارهای انسان‌ها حکایت از تفکر، اعتقاد و ذوقیات آنها می‌کند و در طول تاریخ لباس و نوع پوشش بیانگر بخشی از فرهنگ بوده است. انسان‌ها در گذشته و حال سعی کرده و می‌کنند تا با انتخاب نوع پوشش، رنگ و جنس لباس، فرهنگ خود را به نمایش بگذارند. یکی از راه‌های شناخت فرهنگ‌ها، نوع پوشش، شکل، مدل و رنگ لباس‌های افراد فرهنگ است. پوشش آن‌قدر مهم است که هر مکتبی برای پوشش و نوع آن دستور‌العمل خاصی دارد که به پیروان خود برای ظاهر شدن در جامعه ارائه می‌دهد. اما در اسلام پیام معنوی حجاب، پیام مصونیت است. در اسلام پیام حجاب، پیام عزت و کرامت و شخصیت زن است. دستگاه‌های فرهنگی در انتقال و تفسیر و تبیین پیام حجاب باید سرمایه‌گذاری بیشتری کنند. این پیام‌ها باید اولا در محیط خانواده و به روش‌های تربیتی تفسیر و ترویج گردد. پدر و مادر برای فرزند خود الگو هستند. اگر از همان دوران کودکی پیام حجاب را به روح و جان فرزند خود انتقال دهند مسئله حجاب از محیط خانوده نهادینه خواهد شد. در مرحله بعد نیز، دستگاه های دیگری مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها، به ویژه سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی، می‌توانند نقش موثری در اشاعه پیام حجاب داشته باشند.

نقش مراکز دینی به خصوص حوزه‌های علمیه را در ترویج این پیام چگونه می‌دانید؟

حوزه‌های علمیه به خاطر جایگاه معرفتی و دینی خود نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند. نقش حوزه‌ها، تفسیر و تبیین مسئله حجاب از موضع دین و دینداری است. دین همیشه به نظام‌های آموزشی و تربیتی و فعالان حاضر در عرصه‌های اجتماعی کمک کرده است. هر چه پایه‌های اعتقادی و ایمانی مردم نسبت به ارزش‌های دینی تقویت شود مسئله حجاب در جامعه از اهمیت و رعایت بیشتری برخوردار خواهد شد. نکته دیگر توجه به بنیان‌های تاریخی مردم ایران است. این نکته بسیار مهمی است. چنانکه تاریخ گواهی می‌دهد، ملت ایران، اعم از زنان و مردان آن، پوشش کامل داشته‌اند و حجاب به معنای پوشاندن بدن، حتی پیش از اسلام درمیان مردم ایران به عنوان یک فرهنگ مورد قبول بوده است و ایرانی‌ها همیشه به عنوان مردمی وزین، و با پوششی متین زندگی می‌کردند. این عریانی‌ها و نمایش اندام‌ها در خیابان‌ها با فرهنگ ملی و دینی ما بیگانه است و سوغات تلخ و زهرآگینی می‌باشد که از غرب وارد جامعه ما شده است.

آیا در کنار این نوع فعالیت‌ها، فعالیت‌های اجرایی و ساز و کارهای قانونی و تعزیری می‌تواند به نوعی در حفظ و توسعه فرهنگ حجاب موثر باشد؟ چگونه؟ !S1!

اصولا فعالیت‌های اجتماع، اعم از سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، بر هم تاثیر گذار و از یکدیگر تاثیر پذیر هستند و لذا هر فعالیتی در هر حوزه‌ای، همکاری دیگر حوزه‌ها را می‌طلبد تا امکان دسترسی به نتیجه مطلوب برای آن حاصل شود. موضوع حجاب اگرچه یک مقوله فرهنگی، اجتماعی، دینی و اخلاقی می‌باشد ولی تنها دستگاه های فرهنگی متولی و متصدی امر حجاب نیستند. همه دستگاه‌ها باید نقش خود را در ترویج و تقویت امر حجاب مشخص کنند. مجلس شورای اسلامی باید با وضع قوانین مناسب بستر را برای دستگاه‌های اجرایی فراهم کند. دستگاه‌های اجرایی باید امکانات اجرا را تدارک ببینند. قوه قضائیه نیز باید با هنجار‌شکنان و مفسدان جامعه برخورد قانونی داشته باشد. حتی در حوزه اقتصاد، عرضه محصولات و ورود کالاها به کشور و... همه باید به بهبود مسئله حجاب کمک نمایند و در جهت حرمت حجاب و حفظ عفاف انجام وظیفه کنند.

امروز دستگاه‌های بسیاری خود را متولی مسئله حجاب زنان و پوشش مردان می‌دانند. به نظر شما این تعدد نهادها و دستگاه‌ها سبب موازی کاری و فعالیت‌های متضاد نمی‌شود؟ اگر چنین است، چه نهادی را متولی اصلی امر حجاب می‌دانید؟

باید توجه داشت موضوع حجاب یک موضوع عمومی است. موضوعی نیست که درون یک دستگاه محصور شود و فقط یک متولی مشخص برای آن درنظر بگیریم. حجاب مسئله ای است که به بسیاری از دستگاه‌ها مرتبط می‌شود و همه آنها باید به مسئولیت خود عمل کنند. هرچند باید مرز‌ها کاملا مشخص باشند و از موازی‌کاری به شدت پرهیز شود و هر نهادی مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد، ولی اگر یک دستگاه وظیفه خود را به خوبی انجام دهد اما سایر دستگاه‌ها وظیفه خود را انجام ندهند، نمی‌توان شاهد به ثمر رسیدن نتیجه مطلوب باشیم. ضمنا در این زمینه نباید هیچ اختلافی میان دستگاه‌ها دیده شود و همه باید موافق طرح عمل کنند. امروز همان طرح حجاب و عفاف که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و به دستگاه‌های مختلف ارائه شده است، بهترین طرحی است که اگر به خوبی عملیاتی شود بسیاری از این مسائل در این زمینه حل خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.