به گزارش ایرنا بخش کودک کتابخانه مرکزی ارومیه، کتابخانه تخصصی دفاع مقدس آذربایجان غربی، بخش کتاب های نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه و کتابخانه انجمن سینمای جوانان این استان کتاب هایی موضوعی را برای کودکان، علاقه مندان به ادبیات جنگ، پژوهشگران و دوستداران شاخه های مختلف هنری تدارک دیده است.
این کتابخانه ها اهالی کتاب را با علایق مشترک به آرشیوهای خود جذب می کند تا از این رهگذر سرانه مطالعه در آذربایجان غربی را اعتلا بخشد و نیازهای مخاطبان کتاب با موضوعات مختلف را به خوبی تامین کند.
بخش کودک کتابخانه مرکزی ارومیه از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده و از آرشیو غنی کتاب های متنوع و جذاب در موضوعات مختلف برای کودکان برخوردار است.
کتابخانه تخصصی دفاع مقدس آذربایجان غربی از 31 شهریور سال 1395 با هدف گردآوری، حفظ و اشاعه آثار مکتوب هشت سال دفاع مقدس مربوط به آذربایجان غربی به فعالیت می پردازد.
بخش کتاب های نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه از سال 1390 شمسی فعالیت خود را آغاز کرد و با برخورداری از تعدد و تنوع موضوعی، گنجینه ای از منابع تاریخی به شمار می رود؛ گنجینه ای کم نظیر که نسخه های الکترونیکی آن بسیاری از پژوهشگران را به خود فرا می خواند.
کتنابخانه انجمن سینمای جوانان آذربایجان غربی نیز شامل کتاب های محتلفی چون فیلمنامه نویسی، تصویربرداری، مبانی سواد بصری در عکاسی و رمان بوده و این کتابخانه مخزن ارزشمندی برای نگارش مقاله های علمی و پایان نامه های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتراست.
مسوول بخش کودک کتابخانه مرکزی ارومیه گفت: این بخش از کتابخانه مرکزی با 12 هزار و 186 نسخه کتاب تخصصی کودک در موضوعات مختلف آماده ارائه خدمات برای کودکان و نوجوانان علاقه مند به مطالعه است.
فریبا رضا قره باغ با اشاره به اینکه 523 کودک از خدمات این کتابخانه استفاده می کنند، افزود: 784 نسخه کتاب داستان و شعر آسان سازی شده نیز برای استفاده کودکان ناشنوا در بخش کودک کتابخانه مرکزی ارومیه وجود دارد.
وی اضافه کرد: 200 نسخه کتاب زبان اصلی و چند زبانه برای استفاده کودکان در این کتابخانه نگهداری می شود که مورد استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفته است.
مسوول بخش کودک کتابخانه مرکزی ارومیه بیان کرد: کودکان می توانند علاوه بر کتاب از 15 مجله تخصصی کودک چون سروش کودکان، سروش خردسالان، پوپک، دوست کودکان، دوست خردسالان، کیهان بچه ها، سنجاقک، قلک، همشهری بچه ها و ملیکا نیز استفاده کنند.
وی افزود: ' شکفتنی ' و ' برجسته ' کتاب های جدید با صفحه آرایی جذابی است که با دارا بودن اشکال مختلف برجسته در متن کتاب به غافلگیری کودکان در حین مطالعه و هم ذات پنداری بهتر آنان با شخصیت های داستان منجر می شود.
مسوول اسناد و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس آذربایجان غربی نیز بیان کرد: این کتابخانه با مجموعه ای شامل بر 11 هزار و 270 جلد کتاب در اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس این استان فعالیت می کند.
زهرا کرم زاده با اشاره به اینکه نزدیک به 100 نفر عضو از این مجموعه استفاده می کنند، افزود: سالن های مطالعه آقایان و خانم های این کتابخانه 120 نفر گنجایش دارد و آماده خدمات رسانی به مشتاقان حوزه ادبیات پایداری است.
وی با اشاره به اینکه روزشمار رویدادها، خاطرات فرماندهان و رزمندگان و آزادگان دفاع مقدس از موضوع های این کتابخانه است، بیان کرد: تاریخ نظامی و عملیات های جنگ تحمیلی، زندگینامه شهدای جنگ تحمیلی، فرهنگ جبهه، ادبیات داستانی دفاع مقدس و رمان، شعر دفاع مقدس و اشعار حماسی، کتب مرجع و کتاب های کودک و نوجوان با محوریت دفاع مقدس از دیگر موضوع های کتاب های موجود در کتابخانه تخصصی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی است.
رئیس انجمن سینمای جوانان آذربایجان غربی نیز گفت: اعضای انجمن و علاقه مندان به فرهنگ و هنر می توانند از سه هزار و 500 جلد کتاب موجود در کتابخانه تخصصی این انجمن در موضوعات مختلف هنری استفاده کنند.
احسان مهدیان افزود: کتاب های مختلفی در موضوع های ادبیات نمایشی، موسیقی، عکاسی و کارگردانی در این کتابخانه تخصصی برای استفاده علاقه مندان وجود دارد.
مسوول بخش نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه نیز بیان کرد: مجموعه ای با 887 کتاب منبع نفیس به زبان های مختلف برای استفاده پژوهشگران در کتابخانه مرکزی این شهر نگهداری می شود.
رضا محمودپور افزود: مجموعه ای کم نظیر شامل 164 نسخه خطی، 375 کتاب چاپ سنگی و 348 کتاب چاپ سربی به زبان های فارسی، عربی و ترکی در بخش نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه برای استفاده محققان آماده است.
وی اضافه کرد: 125 کتاب چاپ سربی این مجموعه نیز به زبان های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، روسی و ارمنی نوشته شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: منابع این بخش در موضوعات فقه، فلسفه، کلام، عرفان، تاریخ، ادعیه، ادبیات، طب، نجوم، ریاضی و به ویژه آثاری از فولکلور منطقه و از نویسندگان بنام کشوری و بومی نگهداری می شود.
مسوول بخش نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه بیان کرد: ملا محسن فیض کاشانی، خواجه نصیرالدین طوسی، سنائی، علامه حلی، شهید ثانی، علامه مجلسی و جرجانی از دیگر مشاهیر ایرانی هستند که نسخه های خطی آنان در این مجموعه نگهداری می شود.
محمودپور افزود: 2 قرآن خطی نفیس نیز که دارای هنر تذهیب کاری است در 2 قطع کوچک و بزرگ به تاریخ های کتابت 1230 و 1099 هجری قمری از ذخایر ارزشمند این مجموعه است.
وی با بیان اینکه هیچ منبعی به طور مستقیم از این بخش امانت داده نمی شود و دست زدن به این منابع ممنوع است، بیان کرد: پژوهشگران می توانند فقط از فایل اسکن شده با کیفیت این نسخ استفاده کنند.
به گزارش ایرنا سرانه مطالعه در ایران با شاخص های مختلف حدود 10 دقیقه برآورد شده در حالی که این سرانه در کشورهای ژاپن و روسیه به 50 دقیقه رسیده است.
چنانچه جامعه ای بخواهد در چرخه تکامل و پیشرفت مداوم قرار گیرد، باید برای مؤلفه تعیین کننده کتابخوانی جایگاه ویژه ای قائل شود؛ جایگاهی که دستیابی به آن با کتابخانه های تخصصی و ترویج فرهنگ کتابخوانی از رهگذر آرشیوهای موضوعی غنی تسهیل می شود.
گزارشگر: توحید محمودپور
7129/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.