به گزارش ایرنا منطقه آزاد ماکو با پنج هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از مناطق آزاد هفت گانه ایران است که در 24 مرداد سال 1389 تصویب شده است و با توسعه زیرساخت های صنعتی و تجاری در سال های اخیر به موقعیتی ممتاز برای سرمایه گذاری در مقایسه با سایر نقاط کشور رسیده است.
سرعت بخشی انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی از اهداف تشکیل این منطقه به شمار می رود.
سرمایه گذار و تولیدکننده فر برقی خوراک پزی در مورد مزیت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو گفت: حدود سه سال پیش مجوز فعالیت در منطقه آزاد ماکو به سهولت برای بنده صادر شد و در سال گذشته نیز مسئولان این سازمان با افزایش فضای کارخانه موافقت کردند و مساعدت های لازم را به عمل آوردند.
محرم محمدزاده افزود: دولت یازدهم در حمایت از تولیدکنندگان در سال گذشته گام های خوبی برداشت و در سال های اخیر منطقه آزاد ماکو به بهشت سرمایه گذاران تبدیل شده است.
صنعتگر دیگری که در تولید انواع فر و بخاری در این منطقه مشغول به فعالیت است، گفت: واحد تولیدی ما در منطقه آزاد ماکو به سهولت تجهیزات و ماشین آلات لازم را بدون پرداخت هرگونه عوارض گمرکی از ترکیه وارد کرد و هم اکنون با راه اندازی این واحد برای 50 نفر اشتغال ایجاد شده است.
احمد ابراهیم پور افزود: در مدت 2 سال فعالیت این کارخانه نه تنها سرمایه ما برگشت یافته بلکه درصد هستیم تا با افزایش تعداد سوله ها و تجهیزات ظرفیت تولید را 2 برابر کرده و زمینه اشتغال 50 نفر دیگر را فراهم کنیم.
مدیر شرکت تولیدی ظروف پلاستیکی نیز با تاکید به فراهم بودن زیرساخت ها در منطقه آزاد ماکو برای سرمایه گذاری گفت: وجود فرودگاه و نمایشگاه بین المللی در منطقه آزاد ماکو باعث شده است تا بازاریابی برای محصولات تولیدی تسهیل شود.
سعید آزاد اندیش افزود: وجود پایانه صادراتی که به برکت دولت یازدهم در این منطقه احداث شده است در صادرات محصولات تولیدی داخل بسیار اهمیت دارد.
یک کارگر واحد تولیدی پلاستیک نیز با ابراز خرسندی از فراهم شدن زمینه اشتغال برای جوانان منطقه گفت: از وقتی ماکو به منطقه آزاد تبدیل شده است، شاهد راه اندازی واحدهای تولیدی متعدد و ایجاد اشتغال در این منطقه هستیم.
علی عزتی که 2 سال سابقه اشتغال در این کارخانه را دارد، افزود: تنها مشکل ما در بخش مسکن است که به دلیل گران شدن زمین و مسکن در ماکو و بالا رفتن هزینه رهن و اجاره مشکلاتی برای قشر کارگر ایجاد شده است.
زهرا ملکی یکی از شاغلان واحد تولیدی پوشاک ماکو نیز از ایجاد زمینه فعالیت برای بانوان در منطقه آزاد ماکو سخن گفت و ادامه داد: 2 واحد تولید پوشاک در دولت تدبیر و امید با 250 نفر اشتغال زایی راه اندازی شده و حدود 200 فرصت شغلی را در اختیار بانوان قرار داده است.
لاله اسکندری، یکی از هنرجویان هنرستان دخترانه ماکو نیز گفت: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در جریان بازدید اخیر خود از هنرستان ما، برای تامین 20 عدد چرخ خیاطی پیشرفته برای کارگاه های دوخت این هنرستان قول مساعد داده است.
وی ادامه می دهد: با این اقدام مسئولان دولت یازدهم ضمن افزایش بهره وری، سطح آموزشی دختران منطقه نیز بالاتر رفته و زمینه های ورود آنان به بازار کار با توجه به نیاز مبرم منطقه فراهم شده است.
سخنگو و مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز دلایل عمده افزایش میزان سرمایه‌گذاری در منطقه را سیاست‌های حمایتی دولت تدبیر و امید دانست و اضافه کرد: این سیاست ها بهبود فضای کسب‌ و کار و ارائه خدمات موثر به سرمایه‌گذاران از طریق ایجاد زیرساخت‌ها و کاهش بوروکراسی اداری را دنبال کرده است.
حسن الهوردی زاده با اشاره به اینکه سیاست های حمایتی از سرمایه گذاران در این منطقه ادامه دارد، افزود: طی چهار سال گذشته 244 مجوز اقتصادی با حدود 6 هزار و 500 نفر اشتغالزایی در این منطقه صادر شده است.
وی با اشاره به صدور 94 پروانه بهره برداری با اشتغال زایی برای حدود 2 هزار نفر نیز در این مدت، ادامه داد: سرمایه اولیه اظهار شده از سوی سرمایه گذاران داخلی حدود 25 میلیارد و 500 میلیون ریال و سرمایه گذاران خارجی حدود 300 میلیون دلار است.
وی گفت: بهبود و رونق فضای کسب‌ و کار، ثبت شرکت در یک روز کاری، اعمال مزایا و معافیت‌های قانونی، فعالیت بورس کالا، تسریع در تکمیل طرح‌های عمرانی و بهره‌برداری از طرح‌های زیرساختی همچون مرکز همایش‌ها و نمایشگاه منطقه و حمایت‌های قانونی از دلایل افزایش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی برای حضور در منطقه آزاد ماکو است.
وی به افزایش چشمگیر صادرات کالاهای تولیدی منطقه و صادرات مجدد اشاره کرد و گفت: میزان صادرات کالاهای تولیدی منطقه از 18 میلیون دلار در سال 94 به 47 میلیون دلار در سال 95 و میزان صادرات مجدد نیز از 500 هزار دلار در سال 94 به 3.7 میلیون دلار در سال 95 افزایش یافت.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز گفت: این منطقه با تکمیل زیرساخت ها می تواند نقش مهمی در توسعه آذربایجان غربی ایفا کند و فقر و محرومیت را از چهره این استان بزداید.
حسین فروزان با بیان اینکه ماکو در حال برداشتن گام های مثبت و بلند برای صنعتی شدن است، خاطر نشان کرد: استقرار صنایع مختلف نوید بخش توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است.
وی به توسعه شهرک های صنعتی در این منطقه اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاران داخلی و خارجی و به ویژه اروپایی، تمایل زیادی برای حضور و ایجاد فعالیت اقتصادی و تجاری در ماکو دارند.
به گفته وی یکی از مشکلات اساسی منطقه آزاد ماکو نبود زیرساخت‌ های حمل و نقل مناسب بود و برای رفع این مشکل سازمان منطقه آزاد ماکو اقدام به احداث بزرگراه مرگنلر- ماکو به طول 40 کیلومتر کرده است.
وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از یکهزار دستگاه تریلر از این مسیر تردد می کند و این امر موجب ایجاد ترافیک و افزایش روز افزون تعداد تصادفات جاده‌ای در این مسیر شده است، ادامه داد: بر اساس آمار پلیس راه ماکو در 9 ماهه سال 95 نزدیک به سه میلیون خودرو سواری از این مسیر تردد کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل که یک میلیون و 700 هزار خودرو بوده، 76 درصد رشد داشته است.
فروزان ادامه داد: ماکو به عنوان کانون فعالیت های اقتصادی و تجاری در دالان اروپا، نقش مهمی در ترانزیت و حمل و نقل کشورهای منطقه و کاهش هزینه ها برای جابجایی کالا دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو احداث فرودگاه بین المللی ماکو، احداث پایانه صادراتی، احداث نمایشگاه و مرکز همایش های بین المللی، توسعه و تکمیل راه های ارتباطی و ترانزیتی، احداث بازارچه مرزی، تکمیل طرح های صنعتی اشتغالزایی و توجه به صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری را برای پیشرفت و عمران منطقه دارای تاثیر فراوان دانست.
وی همچنین به اهمیت برنامه ریزی دراز مدت برای نقش آفرینی ماکو در ایران 1404 اشاره کرد و گفت: ما با ارائه برنامه ها در شرایط مختلف جهانی باید با جذب سرمایه گذاران در این منطقه بر اساس سند چشم انداز ایران 1404 حرکت کنیم.
به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ماکو تنها منطقه آزاد ایران در جاده ابریشم و دروازه اروپا است؛ معافیت مالیاتی 20 ساله از تاریخ بهره برداری انواع فعالیت های اقتصادی، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه، آزادی مشارکت سرمایه گذار خارجی تا سقف 100 درصد و معافیت گمرکی برای ورود مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات مورد نیاز کارخانه ها، فعالیت بورس کالای منطقه، اجرای کالای همراه مسافر و اعمال قانون ارزش افزوده برای کالاهای ساخته شده در منطقه آزاد به داخل کشور از مهمترین مزایای ثبت شرکت و فعالیت های اقتصادی در منطقه آزاد ماکو است.
7132/3072 ** خبرنگار: حمید قاسمی ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.