جلال رحیم زاده روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران ااعلام کرد: در برخی از شهرستانهای  استان آذربایجان شرقی همچون هوراند و کلیبر بیماری زنگ زرد گندم گزارش شده است.

 وی گفت: کشاورزان در صورت مشاهده علائم زنگ زرد و سایر عوامل خسارتزا باید نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند و در صورتی که امکان تشخیص برای کشاورزان ممکن نبود به کارشناسان جهادکشاورزی مراجعه تا ضمن بازدید از مزرعه ، توصیه های لازم را به آنان انجام بدهند.

وی نسبت به شیوع زنگ گندم هشدار داد و گفت: با توجه به رطوبت نسبی هوا در بسیاری از مناطق مزارع گندم احتمال شیوع زنگ زرد در مناطق شمالغرب استان بالاست و به همین خاطر به کشاورزان توصیه می‌شود که مزارع گندم و جو خود را پایش کنند و در صورت مشاهده زنگ زرد و سایر عوامل خسارت زا برای مبارزه با کارشناسان پهنه مشورت کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه در صورت مشاهده بیماری خطرناک زنگ زرد گندم (سرخه) با توجه به شیوع بیماری در برخی نقاط و مساعد بودن شرایط آب و هوایی و بارندگی های اخیر هرچه سریعتر با سموم توصیه شده اقدام به سم پاشی کنند، اظهار داشت: کشاورزان استان در صورت مشاهده این بیماری با سموم تیلت(پروپیکونازول) نیم لیتر در هکتار، فولیکور(تبوکونازول) یک لیتر در هکتار، آلتو(سایپروکونازول) نیم لیتر در هکتار و ایمپکت(فلوتریافول) یک لیتردر هکتار اقدام به سم پاشی کنند.

وی اعلام کرد: کشاورزان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به مراکز جهادکشاورزی در شهرستانها و یا کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه کنند.

رحیم زاده با بیان اینکه طبق ابلاغ وزارت جهادکشاورزی بایستی ۵۰ درصد از مزارع آبی گندم سمپاشی شود، گفت: ۶۶ هزار هکتار مزارع گندم آبی در استان وجود دارد و جهت محفاظت اندام های رشدی مزارع گندم از عوامل خسارتزای قارچی بایستی ۵۰ درصد این مزارع با قارچ کش سمپاشی شود تا خللی در تولید محصولی اساسی گندم کشور بوجود نیاید و شاهد افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید گندم باشیم.

سالانه از ۷۰ هزار هکتار مزارع آبی و  ۳۵۰ هزار هکتار مزارع دیم آذربایجان شرقی در حدود ۸۰۰ هزار تن گندم برداشت می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.