دکتر وحید مثمر روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه چهار پایگاه انتقال خون در شهرهای تبریز، مراغه و میانه کار خونگیری از مردم نوع دوست را بر عهده دارند، اظهار داشت: به همه گروه های خونی، به ویژه گروه های خونی منفی نیاز مبرم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه قابلیت نگهداری فراورده های خونی بسیار محدود است، افزود: پلاکت ۳ روز و گلبول های قرمز ۳۵ روز قابلیت نگهداری دارند به همین دلیل نیاز است اهداکنندگان به صورت دائم و مستمر اقدام کنند تا بتوانیم نیاز مراکز درمانی فعال در استان را در سریعترین زمان فراهم کنیم.  

دکتر مثمر با اشاره به اینکه به طور متوسط روزانه باید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد خونگیری شود تا نیاز مراکز درمانی استان به عنوان قطب درمانی شمال غرب کشور، تامین و بانک خون استان تقویت شود، گفت: بیماران قلبی، سرطانی و خاص و مصدومان سوانح رانندگی، بیشترین مصرف کنندگان خون و فراورده های خونی هستند.

وی همچنین با اشاره به نقش پلاکت ها (سلول های خونی) در کنترل خونریزی های شدید گفت: جراحی های قلب باز و بیماران سرطانی که شیمی درمانی می کنند نیازمند پلاکت های اهدایی هستند.

مدیرکل پایگاه انتقال خون آذربایجان شرقی گفت: داشتن حداقل ۱۸ سال، نداشتن سابقه بیماری های مزمن، مصرف نکردن بعضی داروها مثل آسپرین، نداشتن رفتارهای پرخطر و اعمال دندان پزشکی در یک هفته گذشته از جمله شرایط اهدای خون است.

وی خاطرنشان کرد: خواب و استراحت کافی، مصرف غذای کافی، داشتن ۱۸ تا ۶۰ سال و وزن بالای ۵۰ کیلوگرم از شرایط اولیه اهدای خون است.

دکتر مثمر گفت: خوشبختانه فرهنگ اهدای خون در آذربایجان شرقی بسیار بالاست و مردم به صورت شایسته استقبال می کنند.  

به گزارش ایرنا، استان آذربایجان شرقی دارای ۲ پایگاه انتقال خون در تبریز و یک پایگاه در هریک از شهرستان های مراغه و میانه است.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.