صحیفه امام خمینی (س)

  • عنوان ضرورت تصفیه در سازمان رادیو ـ تلویزیون
  • محل تهران، جماران
  • مناسبت
  • تاریخ
  • موضوع ضرورت تصفیه در سازمان رادیو ـ تلویزیون
  • حضار طارمی، محمدحسین (مدیر واحد اطلاعات صدا و سیما)

بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم

ضرورت تحول در رادیو ـ تلویزیون

من همیشه از این رادیو ـ تلویزیون نگرانی داشته‏ام؛ برای اینکه این رادیو ـ تلویزیون یک بنگاهی است که از تمام این رسانه‏های گروهی مهمتر است؛ برای اینکه الآن در تمام دهات، در تمام شهرستانها، تقریباً عمومی شده است. رادیو ـ تلویزیون هم تقریباً و آناً هر مطلبی واقع می‏شود، همه جای ایران و خارج متوجه می‏شوند. و این رادیو ـ تلویزیون باید اصلاح بشود؛ یعنی باید متحول بشود به یک بنگاه تعلیمی، آن هم تعلیمات اسلامی. اخباری که در آنجا گفته می‏شود و واقع می‏شود، باید برخلاف موازین اسلام نباشد[که]هر گروهی بخواهند توطئه کنند، بیایند در رادیو ـ تلویزیون حرفهایی بزنند که توطئه‏آمیز باشد. البته نه اینکه ما می‏گوییم باید سانسور باشد؛ ما می‏گوییم باید بر طریق اسلام و ملت باشد.

آزادی در چهارچوب نظام اسلامی

ملت، اسلام را می‏خواهد، و همۀ نهادهایی که در ایران هست باید اسلامی باشد. معنی آزادی این نیست که کسی بخواهد توطئه کند، در توطئه هم آزاد است، نه، در توطئه آزاد نیست؛ یا حرفهایی را بزند که شکست ملت است، شکست نهضت است، این آزادی نیست. در چهارچوب این نهضت، انقلاب اسلامی، همۀ مردم آزاد هستند. کسانی هم حرف دارند، حرفهایشان را می‏زنند، حتی هر فرقه‏ای باشند؛ اما بخواهند توطئه کنند، بخواهند اسلام را بشکنند، بخواهند نهادهایی که الآن مشغول فعالیت
اسلامی هستند، اینها را بشکنند همچو چیزی نمی‏شود باشد.

شما هم از این تیپهای روشنفکری که همیشه با قلمشان مشغول یک فسادکاری هستند، باید از اینها هیچ وقت نترسید. اینها با بهانه‏ای می‏خواهند دستشان بیاید و هر چه دلشان می‏خواهد بگویند. از اولی هم که این نهضت شروع شد، که رو به رشد و ترقی گذاشت، این طایفه ـ البته نه همه‏شان ، اما آنهایی که سوء قصد دارند، غربزده‏اند ـ آنها مشغول فعالیت بر ضد انقلاب بودند، هر مطلبی پیش می‏آمد اینها یک سنگی جلوی پا می‏انداختند. باید شما از اینها هیچ ملاحظه نکنید، و از اینکه یک دسته‏ای مثلاً مخالفت با شما بکنند ابداً باکی نداشته باشید. البته هر کار مهمی یک دسته مخالف دارد. شما با قاطعیت در آنجا اشخاصی که می‏بینید که در آنجا فاسد هستند، اشخاصی که در آنجا توطئه‏گر هستند، باید با شرکت همۀ این نهادهای اسلامی، آنها را کنار بگذارید، و نگذارید این فعالیتها را بکنند.

رادیو و تلویزیون مربی جامعه و نسل جوان

و بالاخره یک رادیو ـ تلویزیون اسلامی و مربی جامعه[باید داشته باشیم]. در طول مدتی که شاه، محمدرضا شاه مخلوع، این تلویزیون را تحت سیطره خودشان داشتند، کوشش می‏کردند که جوانهای ما را منحرف کنند؛ یعنی نگذارند این قوه‏ای که باید برای کشور خدمت بکند، اینها راهشان را کج کردند که در خدمت دیگران باشند، این باید درست بشود، باید متحول بشود. باید رادیو ـ تلویزیون مربی جوانهای ما، مربی مردم کشور باشد، نه اینکه مطالبی در او گفته شود که مخالف با وضعیت کشور است، مخالف با مصلحت کشور است، و جوانهای ما را جوری بار می‏آورند که برای خودشان نباشند، برای دیگران باشند. جوانها را یک قسمشان را اینطوری بار می‏آورند که به مراکز فساد می‏کشیدند، می‏کشاندنشان. درست کرده بود همه جای ایران مراکز فساد را، که جوانها را می‏کشیدند به آنجا و فاسدشان می‏کردند، از راه شهوات. یک دسته‏شان را می‏کشیدند دنبال مواد مخدره، از آن راه فاسدشان می‏کردند. و تمام نقشه این بود که این قوۀ فعاله‏ای
که همه کار از آن باید بیاید، و مملکت خودش را اداره کند، این، یا لاقید بشود، و یا اینکه مخالف بشود با کشور خودش «مِن حَیثُ لایَشعُر»
[1]و بعضی هم با توجه. و یکی از مواردی و بنگاههایی که در این مطلب خیلی کوشش می‏کرد رادیو ـ تلویزیون بود، که اول از پخش کردن چیزهایی که مخدرات خودش بود، این موسیقیها همه مخدر هستند؛ یعنی جوانهای ما را، جوانی که عادت به موسیقی کرد دیگر نمی‏تواند کار انجام بدهد، دیگر نمی‏تواند قاطع باشد. رادیو ـ تلویزیون تقریباً اکثر اوقات جوانهای ما را به اینطور گوش کردن وامی‏داشت. از طریق چشم، جوانهای ما را فاسد می‏کردند؛ زنهای کذا و کذا را پشت آنجا نمایش می‏دادند و جوانها از این راه فاسد می‏شدند. و همۀ مقصد این بود که در ایران یک قوۀ فعاله‏ای که بایستد در مقابل کسانی که دشمن ایران و اسلام هستند نباشد، تا هر کاری دلشان می‏خواهد بکنند. این باید متحول بشود؛ باید رادیو ـ تلویزیون همچه باشد که جوانها را بار بیاورد، به طوری که مستقل و دارای اراده و تصمیم باشد، نه پایبند این مسائل شهوانی یا آن مسائل دیگری که مثل هروئین و امثال ذلک. اینها باید در رادیو ـ تلویزیون جوری عمل بشود که اینها را محترز[2]کنند از آنها، بترسانند آنها را از اینطور مسائل.

آموزنده بودن فیلمهای تلویزیون

و همین طور باید فیلمهایی که در رادیو هست، در تلویزیون هست، فیلمهایی آموزنده باشد، فیلمهایی باشد ولو از خود ایران درست کنند، آموزنده باشد، یا فیلمهایی که از خارج می‏آید درست تفتیش بشود که هیچی نباشد. آنها با شیطنت ممکن است به اینجا فیلمهایی را بفرستند که بخواهند فاسد کنند جوانهای ما را. اینها باید همه‏شان اداره بشود، درست بشود، اسلامی بشود، روی مقصد کشور باشد، روی مصالح کشور باشد. در خدمت خود کشور باشد، نه در خدمت دیگران.

و امیدوارم که ان‏شاءاللّه‏ شما موفق باشید، و با قدرت و با تصمیم اراده آنجا بروید و اصلاح کنید امور را، و پخش اخبار را. و باید تحت نظر بگیرید و نگذارید که یک اموری که برخلاف مصالح کشور است پخش بشود. من دعا می‏کنم که ان‏شاءاللّه‏ موفق و مؤید باشید. و سایر نهادهای اسلامی هم با شما همفکر ان‏شاءاللّه‏ هستند و هستند. و ان شاءاللّه‏ همه با هم این مرکز را یک مرکز اسلامی، یک مرکزی که برای تربیت جوانهای ما باشد، مربی باشد ان‏شاءاللّه‏ شما موفق بشوید که درست بکنید.

ضرورت تصفیه افراد ناسالم از صدا و سیما

و اما راجع به افراد، از قراری که من شنیدم، بعضی از افرادی که متعهد بودند و مسلمان بودند و برای کشور خودشان دلسوز بودند، از آنجا کنار گذاشتند، و بعضی افرادی که باید تصفیه بشوند، اینها باز سر کارها هستند. شما باید با سایر آقایانی که در آنجا هستند و متعهد، با هم این افرادی که الآن برای مملکت ما مضر هستند، این چپیها و اینهایی که به یک طرف، این طرف رابطه دارند، اینها را باید تصفیه کنید، و بدون اینکه بترسید تصفیه کنید اینها را، و به جای آنها جوانهای متعهد و اسلامی را بیاورید. و آنهایی را که بیرون کردند از اشخاصی که متعهد بودند، باز ببینید کسانی هستند که به درد می‏خورند، آنها را وارد کنید، و کسانی که مضر هستند به اینجا، ولو فرض کنید متخصص هم باشند ـ متخصص مضر، ضررش بیشتر از غیر متخصص است ـ اینها کنار باید بروند و تصفیه بشود. ان‏شاءاللّه‏ تعالی موفق و مؤید باشید.

والسلام علیکم و رحمة‏اللّه‏ و برکاته

1 - از آن جهت که نمی‏فهمد شعورش نمی‏رسد.
2 - برکنار، دور.