سخنگوی دولت با ارائه گزارشی از فعالیت «ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی» تأکید کرد: با توجه به تأکید دولت بر احقاق حقوق اساسی مردم و جلوگیری از هرگونه ناعدالتی، رئیس جمهور «ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی» را به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل داد. این ستاد دیروز به این جمع‌بندی رسید که بازگشایی اینترنت انجام شود. ابلاغ این مصوبه توسط رئیس‌جمهور به وزارت ارتباطات انجام شد و امیدواریم که به زودی بتوانیم این حقوق حقه مردم را به آنها بازگردانیم.

سخنگوی دولت گفت: بازگشایی اینترنت بین‌الملل روز گذشته در ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی به تصویب رسید و توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار جماران، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری امروز(سه‌شنبه ۵ خردادماه ۱۴۰۵) که در محل «باغ موزه دفاع مقدس» برگزار شد، ضمن گرامیداشت و تبریک روز عرفه و عید قربان، گفت: غنای نفس ما ایرانیان بود که توانستیم به مدت ۴۷ سال در مقابل مستکبران تاریخ بایستیم و این مکان شاهدی است که نشان می‌دهد ملت ایران چگونه ایستادگی کرد، موزه دفاع مقدس جایی است که نشان می‌دهد مردم ایران چگونه در عین مظلومیت، دلاورانه ایستادگی کرد.

سخنگوی دولت انتخاب مجدد محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخاب سمیه رفیعی به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی را تبریک گفت و افزود: پس از ۲۳ سال، یک بانو به هیأت رئیسه مجلس راه یافته که این امر برای جامعه زنان معنادار است. همین‌جا فرصت را مغتنم شمرده و به تکواندوکار شایسته‌مان، ناهید کیانی، تبریک می‌گویم و این موفقیت را به جامعه ایران شادباش می‌گویم.

وی اظهار داشت: برای آقای دکتر قالیباف در کرسی ریاست مجلس و سکانداری تیم مذاکره‌کننده، آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم که به لطف خداوند، با تجربه‌ای که او دارد و با آنچه در طول هشت سال دفاع مقدس به عنوان فرمانده آموختند، همچنین تجربیات اجرایی‌شان در شهرداری تهران و سالیانی که به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی فعالیت می‌کنند، انباشت این تجربیات کمک کند تا بهترین نتایج برای مردم عزیزمان حاصل شود.

ابلاغ بازگشایی اینترنت بین‌الملل تأیید شد

مهاجرانی با ارائه گزارشی از فعالیت «ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی» تأکید کرد: با توجه به تأکید دولت بر احقاق حقوق اساسی مردم و جلوگیری از هرگونه ناعدالتی، رئیس جمهور  «ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی» را به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل داد. این ستاد دیروز به این جمع‌بندی رسید که بازگشایی اینترنت انجام شود. ابلاغ این مصوبه توسط رئیس‌جمهور به وزارت ارتباطات انجام شد و امیدواریم که به زودی بتوانیم این حقوق حقه مردم را به آنها بازگردانیم.

وام ازدواج از ۲۰۰ همت به ۳۵۰ همت افزایش پیدا کرد

وی در خصوص برنامه افزایش مبلغ وام ازدواج، تصریح کرد: مبلغ وام ازدواج در قانون بودجه مصوب می‌شود و با توجه به اینکه نگاه دولت بر این است که بتواند افزایش دسترسی به این وام را فراهم کند، رقم این وام از ۲۰۰ همت در مجموع به ۳۵۰ همت افزایش پیدا کرد که یک رشد ۷۵ درصدی را نشان می‌دهد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص ابهامات پرداخت اضافه کار و جبران کسری کار کارکنان دولت پس از مصوبه اخیر سازمان اداری و استخدامی، گفت: مصوبه سازمان اداری و استخدامی با هدف بهینه‌سازی مصرف انرژی بوده است. سازمان امور اداری و استخدامی، خارج از چهارچوب تعیین شده توسط قانون برای ساعات کاری کارکنان، تغییری ایجاد نخواهد کرد. لذا، تفاوت ساعات کاری با دورکاری معمولاً جبران خواهد شد.

وی گفت: در خصوص پرداخت اضافه کاری، این امر با تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی صورت خواهد گرفت. بدیهی است که مدیران موظف هستند میزان کارکرد کارکنان را ارزیابی کرده و اضافه کاری را متناسب با فعالیت انجام شده، پرداخت کنند.

رویکرد دولت اصلاح الگوی مصرف سوخت است

مهاجرانی در خصوص برخی گمانه‌زنی‌های مطرح شده درباره افزایش قیمت بنزین، اظهار داشت: در خصوص موضوع افزایش قیمت سوخت، به استناد فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر بیان واقعیت‌ها بدون کم و کاست، لازم به ذکر است که کشور در طول جنگ‌های گذشته، آسیب‌هایی را متحمل شده است که این امر قابل انکار نیست و مردم شریف از آن آگاه هستند. بدیهی است که واقعیت‌ها با مردم در میان گذاشته خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر، ظرفیت تولید داخلی بنزین حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز است که این حجم در خدمت‌رسانی به مردم قرار می‌گیرد. مدیریت این حجم از تولید و مصرف، امری ضروری است که از طریق اصلاح ساختارها صورت خواهد پذیرفت. رویکرد دولت، اصلاح الگوهای مصرف خواهد بود.

سخنگوی دولت یادآور شد: تعهد دولت مبنی بر کارشناسی دقیق، بررسی سناریوهای مختلف و شفافیت در بیان واقعیت‌ها به مردم، همواره پایدار بوده است. رئیس‌جمهور پزشکیان همواره واقعیت‌ها را به صراحت بیان می‌کند و ما نیز از بیان واقعیت‌ها هیچ ابایی نداریم و معتقدیم با اتخاذ رویکردی همدلانه با مردم، می‌توان تمامی اصلاحات لازم را به درستی به انجام رساند.

وی گفت: تاکنون هیچ عدد و رقمی به طور رسمی در خصوص قیمت سوخت مطرح نشده است، اما ضرورت مدیریت حجم ۱۰۰ میلیون لیتری تولید روزانه، امری است که باید به آن پرداخته شود.

رویکرد دولت در خصوص حجاب، پذیرش همگان است

مهاجرانی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که پرسید، «برخی اماکن به دلیل آنچه عدم رعایت حجاب خوانده شده، مورد برخورد قرار گرفته‌اند؛  برنامه دولت در مواجهه با این موضوعات چیست؟ گفت: رویکرد دولت، پذیرش همگان است؛ همه شهروندان را مردم ایران می‌دانیم و تمامی کسانی را که در راه سربلندی ایران گام برداشته‌اند، هموطنان عزیز تلقی می‌کنیم. دولت چنین تصمیمی ندارد و طبیعتاً این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد.

وی در خصوص برآورد دولت از میزان آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌های صنعت، گفت: ارزیابی آسیب‌های ناشی از جنگ را به دو دسته طبقه‌بندی کرده‌ایم؛ نخست، خساراتی که به‌صورت مستقیم وارد شده است، یعنی ساختارهایی مورد حمله قرار گرفته نظیر برخی واحدهای فولادی و پتروشیمی. موضوع دیگر نیز عدم‌النفع است، یعنی مجموعه‌ای که دیگر فعالیت نمی‌کند. ارزیابی خسارت‌ها در هر دو بخش به‌صورت تخصصی در دست بررسی است.

سخنگوی دولت افزود: بخشی از بازسازی‌ها که فوریت دارد، با استفاده از منابع داخلی قابل انجام است و برای سایر بخش‌ها نیز به دنبال منابعی هستیم که در موضوع مذاکرات نیز دنبال می‌شود. آنچه مسلم است، برای بازسازی‌ها یک برنامه بلندمدت خواهیم داشت.

افزایش مبلغ کالابرگ در دست بررسی است

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه دولت برای جبران قدرت خرید مردم پس از افزایش قیمت‌های ناشی از شرایط جنگ تحمیلی اخیر، گفت: دولت از تورم استقبال نمی‌کند و یکی از مهم‌ترین وظایف خود را مهار تورم می‌داند و این کار را با نظم مالی و بودجه‌ای در پیش گرفته است. موضوع مکانیزم بازار و افزایش قیمت‌ها، ناشی از افزایش‌هایی است که در سطح بین‌الملل شاهد آن هستیم. مگر در کشورهای دیگر که اکنون با افزایش قیمت مواجه شده‌اند، شرایط متفاوتی وجود دارد؟ این دولت در حال کار و تلاش است.

مهاجرانی یادآور شد: دولت با موضوع نظم بودجه‌ای تلاش می‌کند که تورم را کنترل کند و از طرفی، برای حفظ قدرت خرید مردم و اینکه این قدرت خرید تا چه میزان افزایش پیدا کند و چه میزان امکان پرداخت وجود داشته باشد، به صورت منظم اقدام کند. دولت خود را مکلف می‌داند به صورت مرتب کالابرگ را به کسانی که واقعاً ذی‌نفع آن هستند، پرداخت کند. لذا افزایش این رقم به صورت مشخص در حال بررسی است.

وی در ادامه با قدردانی از ملت ایران که سخت‌کوشانه پای کشورشان ایستادند، گفت: ملت ایران چهل و چند سال است که در برابر سخت‌ترین و خشن‌ترین تحریم‌های بین‌المللی ایستادگی کرده است.

ارائه راه‌حل و ایجاد همدلی به حل مسائل کمک می‌کند

سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه بیان راه‌حل‌ها و ایجاد همدلی به افزایش رویکرد همدلانه میان مردم و مسئولان کمک می‌کند، افزود: بدیهی است که بخشی از وظیفه دولت، کنترل تورم و تأمین کاملاً پایدار مواد مورد نیاز مردم است. بخشی از گرانی‌ها ناشی از آسیب‌ها و خساراتی است که دشمن به کشور وارد کرده است. در چنین شرایطی، یکی از تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، مدیریت پایداری ورود مواد اولیه، کالاهای اساسی و دارو است.

وی با اشاره به ارتقای انضباط مالی دولت به منظور تسلط بر تورم، گفت: باید گرانی را از گران‌فروشی تفکیک کنیم. این دو موضوع، دو بحث مجزا هستند.. به‌طور مثال دستگاهی اجازه خروج یک ماده را به هر دلیلی نمی‌دهد، آن ماده در بازار کمیاب می‌شود و طبیعتاً موجب افزایش قیمت خواهد شد.

مهاجرانی تأکید کرد: بخشی دیگر از وظایف نیز مربوط به نظارت است. قاعدتاً همیشه افرادی هستند ـ اگرچه اندک ـ که سوءاستفاده می‌کنند، و باید با آنها برخورد شود. طبق اعلام عملکرد بازرسی ادارات کل، سازمان صمت، جهاد و اصناف، از شروع جنگ تا تاریخ دوم خردادماه جاری، بیش از ۵۳۸ هزار مورد نظارت انجام شده که منجر به برخوردهای تعزیراتی شده است. دولت به دنبال رویکردهای تعزیراتی نیستی، اما آن را نیز به‌عنوان یک ابزار ناکارآمد تلقی نمی‌کنیم.

توجه ویژه‌ای به مرزهای شرقی کشور داریم

وی با تأکید بر اینکه دولت همواره توجه ویژه‌ای به مرزهای شرقی کشور دارد، گفت: این نکته از نظر دور نیست که مرزهای شرقی کشور به اندازه کافی توسعه‌یافته نیست، از طرفی گسترش کریدورهای شمالی-جنوبی، همچنین شرقی-غربی در دستور کار قرار داشته و این مسیر همچنان در حال پیگیری است. یکی از مرزها به صورت آزمایشی برای اقدامات توسعه‌ای درنظر گرفته شده و در این خصوص پشتیبانی‌های لازم لجستیکی در حال انجام است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که «نگرانی‌ها درباره بحران آب در برخی از استان‌ها، به ویژه تهران و خراسان رضوی افزایش پیدا کرده است، چرا هنوز الگوی مصرف و مدیریت منابع آبی به مطالبه ملی تبدیل نشده و دولت چه اقدام فوری برای تابستان در نظر گرفته است»، گفت: دولت باید سیاست‌گذاری‌ها را به گونه‌ای انجام دهد که مردم درست‌تر مصرف کنند. این سیاست‌ها شامل سیاست‌های ترویجی همچون اصلاح الگوی مصرف است و بخشی نیز به سیاست‌های اقتصادی بازمی‌گردد، به این معنا که کسانی که بیش از حد مصرف می‌کنند باید بهای آن را بپردازند.

وی با تأکید بر اینکه اگر مردم به درستی مصرف نمی‌کنند، دولت نیز مسئول است،‌ گفت: به هیچ عنوان مردم را مقصر نمی‌دانیم، مصرف یک موضوع اجتماعی است و طبیعتاً باید با همدلی از آن عبور کنیم.

مهاجرانی گفت: دولت در طول دو سال گذشته از سیاست‌های کاهنده الگوی مصرف آب استفاده می‌کند. در موضوعات مختلفی همچون کشاورزی، تولید و اولویت دادن به آب شرب، از جمله موضوعاتی است که به آنها پرداخته شده است. امیدواریم به الگوی ۱۳۰ لیتر به ازای هر فرد برسیم، به این دلیل که ما در برخی مناطق الگویمان بالای ۲۵۰ لیتر به ازای هر فرد است که این عدد تقریباً دو برابر تا دو و نیم برابر الگوی جهانی است.

وی با بیان اینکه تنش آبی در برخی استان‌ها را انکار نمی‌کنیم، اظهار داشت: دولت چهاردهم یک وجه بارز دارد و آن انکار نکردن‌هاست. معتقدیم باید موضوعات را صادقانه و همدلانه مطرح کنیم. امیدواریم با همراهی مردم، نیازی به قطع آب نباشد. حقابه جنبه بین‌المللی هم دارد و با همراهی وزارت امور خارجه و همچنین محیط زیست، در حال پیگیری است.

دولت با ظرفیت بیمه، افزایش قیمت دارو را برای مردم هموار خواهد کرد

سخنگوی دولت در پاسه به سؤالی در خصوص افزایش قیمت دارو گفت: حوزه درمان، خدمات بسیار ارزنده‌ای ارائه کرده‌اند و به ویژه در خصوص بیماری‌های خاص، خدمات ارزشمندی ارائه شده است، اگرچه همچون سایر نقاط دنیا، انتظار برای قرار گرفتن در نوبت درمان را نیز شاهد هستیم.  تحریم‌ها، ناترازی‌ها و شرایط بین‌المللی بر تمامی صنایع، از جمله صنعت دارو اثرگذار بوده است. دولت در این زمینه پیش‌بینی‌هایی را انجام داده و اقدامات مؤثری صورت گرفته است؛ از جمله تخصیص ارز ویژه و برخی معافیت‌ها اما نباید تاثیر تحریم‌ها را نیز نادیده گرفت.

وی با تأکید بر اینکه بخش قابل توجهی از صنعت داروی کشور به خوداتکایی دست یافته است، افزود: روشن است که تمام داروهای مورد نیاز کشور نیز در داخل تولید نمی‌شوند و ناگزیر بخشی از آنها وارد می‌شود. در این خصوص نیز تلاش دولت بر این است که با استفاده از ظرفیت بیمه‌ها، افزایش قیمت دارو را برای مردم هموار سازد.

مهاجرانی گفت: تلاش صد درصدی دولت، معطوف بر حل مشکلات است. کشور ۴۰ سال است که درگیر تحریم است، به ویژه که این تحریم‌ها در ۲۰ سال اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است و لذا چنین اتفاقاتی قابل انتظار است، اما این به معنای فروگذاری مسئولیت دولت نیست. دولت با جدیت تمام در حوزه‌های مسکن، دارو و معیشت در حال تلاش است و این تلاش را ادامه خواهد یافت.

تلاش می‌کنیم که قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند

وی درباره اینکه دولت چه تدبیری درباره تأمین کالاهای اساسی و معیشت مردم دارد؟ گفت: کل فرآیند و مکانیزم بازار را نمی‌توانیم با نظارت، مدیریت کنیم. مکانیزم بازار یعنی سازوکار بازار، یعنی آن چیزی که فرآیند ورود، تولید و توزیع کالاها را شامل می‌شود. تأمین، تولید و مصرف، فرآیندی است که باید با ثبات باشد و دولت اهمیت و اولویت را بر این گذاشته که این فرآیند پایدار باقی بماند و ما شاهد کمبودی نباشیم. در شرایطی که ما در بسیاری کشورها شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم، تلاش دولت بر این است که قدرت خرید مردم تا حد امکان بالا برود و افزایش پیدا کند.

سخنگوی دولت درباره واکنش ایران به همزمانی حمله نظامی و صحبت‌های دیپلماتیک گفت: این اولین بار نیست که ما شاهد این تناقض‌گویی‌ها هستیم. هم تیم دیپلماسی ما و هم توان دفاعی ما در سطح بسیار عالی عمل می‌کنند. از طرفی پشتیبانی مردم هم بسیار خوب است. با اعتماد به نیروهای نظامی، حضور مردم و همچنین اعتمادی که به تیم دیپلماسی‌مان داریم، امیدواریم مسیر و تصمیمی که اتخاذ می‌شود، آن چیزی باشد که به نفع مردم ایران و صلح پایدار در منطقه باشد. به‌خصوص با حضور آقای دکتر قالیباف، کسی که سالیان سال فرمانده جنگ بوده‌اند و حوزه دیپلماسی را هم به خوبی می‌شناسند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.