شما نیاز دارید که پس از استقرار زیرساخت‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری در سازمان خود، با اجرای نوعی مانور سایبری که اصطلاحا، تست نفوذ نامیده می‌شود، میزان کارایی این زیرساخت‌ها و استراتژی‌ها را بسنجید و حفرات امنیتی را شناسایی و برطرف کنید. در ادامه این مقاله، توضیح می‌دهیم که تست نفوذ دقیقا چیست، چطور انجام می‌شود و چطور می‌توانید خدمات تست نفوذ دریافت کنید. با ما همراه باشید.

تست نفوذپذیری (penetration testing) نوعی حمله‌سایبری کنترل‌شده با هماهنگی سازمان هدف برای تست کردن سطح امنیت شبکه و سامانه‌های سازمان است.

تعداد و پیچیدگی حملات هکری به سازمان‌ها در سرتاسر جهان به سرعت در حال افزایش است. تنها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، تعداد حملات سایبری به میزان ۷۵ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ بود و به طور میانگین، هر سازمان ۱۸۷۶ بار مورد حمله قرار گرفت. بنابراین، تعجبی ندارد که سازمان‌ها و دولت‌ها، بودجه دفاع سایبری خود را به طور قابل توجهی افزایش دهند. البته، هر چقدر هم زیرساخت‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری سازمان شما به‌روز و مستحکم باشند، بدون نقص نیستند و همواره جای بهبود دارند. در واقع، با پیشرفته‌تر شدن زیرساخت‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری، هکرها نیز تاکتیک‌ها و تکنیک‌های خود را ارتقاء می‌دهند و سرعت بالای توسعه هوش مصنوعی می‌تواند این مشکل را پیچیده‌تر کند.

در چنین فضایی، شما نیاز دارید که پس از استقرار زیرساخت‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری در سازمان خود، با اجرای نوعی مانور سایبری که اصطلاحا، تست نفوذ نامیده می‌شود، میزان کارایی این زیرساخت‌ها و استراتژی‌ها را بسنجید و حفرات امنیتی را شناسایی و برطرف کنید. در ادامه این مقاله، توضیح می‌دهیم که تست نفوذ دقیقا چیست، چطور انجام می‌شود و چطور می‌توانید خدمات تست نفوذ دریافت کنید. با ما همراه باشید.

تست نفوذپذیری چیست؟

تست نفوذپذیری نوعی حمله‌سایبری کنترل‌شده و با هماهنگی سازمان هدف است که به منظور شناسایی نقاط ضعف امنیتی در زیرساخت‌ها و استراتژی‌های دفاع سایبری سازمان، توسط هکرهای قانونی (کلاه سفید) دارای وابستگی سازمانی به یک شرکت امنیت شبکه انجام می‌شود.

برای درک بهتر مفهوم تست نفوذ می‌توان این فرایند را به نوعی مانور سایبری تشبیه کرد که در آن، هکرهای قانونی با هماهنگی کامل با شما، نقش دشمن فرضی را ایفا و نوعی حمله سایبری بسیار شبیه به حملات هکری واقعی ولی به صورت کاملا کنترل‌شده و بی‌خطر را روی شبکه و سامانه‌های سازمان شما اجرا می‌کنند.

در پایان تست نفوذپذیری، شرکتی که خدمات تست نفوذ را از آن دریافت کرده‌اید، گزارشی کامل و دقیق از آسیب‌پذیری‌ها و حفرات امنیتی در شبکه و سامانه‌های سازمان به شما ارائه می‌کند. این گزارش، می‌تواند با پیشنهاداتی برای رفع آسیب‌پذیری‌ها و پر کردن حفرات امنیتی در زیرساخت‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری سازمان شما همراه باشد.

 

نفوذ به شبکه سازمان شما چقدر دشوار است (1)

 

تست نفوذپذیری چطور انجام می‌شود؟

گام اول برای انجام تست نفوذپذیری، انتخاب شرکت امنیت سایبری برای اجرای برون‌سپاری این تست است. تعدادی شرکت ارائه‌دهنده خدمات امنیت سایبری در ایران کار تست نفوذ را انجام می‌دهند. دقت داشته باشید که تنها باید از بین شرکت‌هایی دست به انتخاب بزنید که دارای مجوز افتا برای اجرای تست نفوذ هستند. سپس، با در نظر گرفتن پارامترهای دیگری مانند مشتریان قبلی، نوع خدمات تست نفوذ، قیمت و ... می‌توانید شرکت مورد نظر خود را برای اجرای تست نفوذ انتخاب کنید.

گام دوم برای انجام تست نفوذ، عقد قرارداد با شرکت خدمات تست نفوذ است. در این مرحله، باید جزئیات تست نفوذپذیری به خوبی شرح داده‌شوند. توجه داشته باشید که اگر مایل به دریافت پیشنهادات برای رفع آسیب‌پذیری‌ها و حفرات امنیتی احتمالی هستید، باید این موضوع را در قرارداد با شرکت اجراکننده تست نفوذ، درج کنید. همچنین، یکی از مهم‌ترین بخش‌های قرارداد تست نفوذ، بخش افشای اطلاعات است که باید به دقت توسط تیم حقوقی سازمان شما تنظیم شود؛ این احتمال وجود دارد که هکرهای اجراکننده تست نفوذ، به بعضی از اطلاعات محرمانه سازمان شما دسترسی پیدا کنند و بنابراین، ضرورت دارد که ضرورت عدم افشای این اطلاعات در قرارداد مورد توجه قرار گیرد.

اما پس از عقد قرارداد چه اتفاقی می‌افتد و شرکت مجری، چطور تست نفوذ را اجرا می‌کند؟

این موضوع کاملا به نوع روش اجرای تست نفوذ بستگی دارد که می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • جعبه سیاه: در این روش، هیچ اطلاعاتی از سازمان شما به هکرهای کلاه سفید داده نمی‌شود و آن‌ها مانند هکرهای واقعی تلاش می‌کنند تا به شبکه و سامانه‌های سازمان شما نفوذ کنند.
  • جعبه سفید: در این روش، دسترسی‌های زیادی به هکرها داده می‌شود تا آن‌ها بدون اتلاف وقت و منابع روی دور زدن سامانه‌های دفاعی اولیه، بتوانند تنها روی کشف آسیب‌پذیری‌های عمیق‌تر تمرکز کنند.
  • جعبه خاکستری: نوعی تست نفوذپذیری حد وسط جعبه سفید و جعبه سیاه است و به هکرها، دسترسی نسبی به بعضی از سامانه‌های سازمان داده می‌شود.

روش اجرای تست نفوذ باید در هنگام عقد قرارداد با مجری تست، به طور شفاف مشخص شود. همچنین، باید مشخص شود که آیا زمان و چگونگی حمله مشخص باشد یا خیر. معمولا، در اکثر موارد تست نفوذ جعبه سیاه، زمان دقیق و چگونگی حمله کاملا محرمانه است و تنها مدیران ارشد سازمان درخواست‌کننده تست نفوذ از آن با خبر هستند. هدف از این نوع تست، سنجش آمادگی تیم IT امنیت سایبری سازمان شما برای مقابله با حملات هکری واقعی است. در حالت دیگر، همه کارکنان سازمان شما در جریان زمان و چگونگی تست نفوذ هستند. دلیل اتخاذ این نوع روش، آمادگی کارکنان و تیم IT سازمان شما برای ادامه عملیات روزمره مانند خدمات‌رسانی به مشتریان است.

خدمات تست نفوذ از کجا بخریم؟

گفتیم که شرکت‌هایی در کشور ما، خدمات تست نفوذ را به مشتریان ارائه می‌دهند. برای پیدا کردن شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تست نفوذ، می‌توانید به وبسایت افتا مراجعه کنید. یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تست نفوذ در کشور، سایبرنو است که علاوه بر استاندارد و مجوز افتا، از استاندارد OWASP برای تست نفوذپذیری برخوردار است.

 

نفوذ به شبکه سازمان شما چقدر دشوار است (3)

 

شرکت تست نفوذ سایبرنو تیمی مجرب از هکرهای کلاه سفید با سابقه اجرای موفق تست نفوذ برای مشتریان دولتی و خصوصی دارد و می‌تواند انواع تست نفوذ، شامل تست نفوذ کامل، تست نفوذ اپلیکیشن، تست نفوذ وب، تست نفوذ سایت، تست نفوذ سرور و ... را با مطابق با استانداردهای افتا و OWASP اجرا کند.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.