برای دریافت معافیت کفالت تنها راه این است که شما شرایط عمومی و اختصاصی و قوانینی که بر این نوع از معافیت حاکم است را داشته باشید. شما میتوانید از مشورت کردن با مشاوران آویژه برای دریافت معافیت کفالت و بررسی شرایط معافیت کفالت مادر یا پدر استفاده کرده و راه رسیدن به کفالت سربازی را سریع تر بپیمایید.

اکثر مشمولان خدمت سربازی به دنبال راه هایی برای رهایی از خدمت هستند. به دلیل اینکه دوری از خانواده برای برخی از افراد سخت بوده و  یا به هر دلیل دیگری؛ بسیاری از افراد به دنبال کسب معافیت های مختلف بوده و در این زمینه تلاش بسیاری می کنند.

بسیاری از افراد برای فرار از خدمت سربازی به دنبال کسب معافیت کفالت هستند. معافیت کفالت یکی از انواع معافیت ها است که فرد در صورت دارا بودن شرایط آن می تواند از این معافیت برای نرفتن به خدمت سربازی استفاده کند.

قوانین کفالت سربازی در طی سال های اخیر دستخوش تغییراتی شده است. افرادی که می خواهند درخواست معافیت کفالت خود را به کمیسیون معافیت کفالت اعلام کنند باید قبل از آن با شرایط جدید معافیت کفالت آشنا بوده و متناسب با شرایط معافیت کفالت مادر یا پدر و ... از امتیاز معافیت کفالت استفاده کنند.

برای آشنایی بیشتر شما با انواع معافیت کفالت و همچنین شرایط جدید کفالت سربازی، مشاوران مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه به بررسی شرایط جدید کفالت سربازی پرداخته اند و مقاله جامع و کامل زیر را نگارش کرده اند.

 

 

آشنایی با معافیت کفالت

در ابتدا بهتر است با معافیت کفالت آشنایی مختصری پیدا کنید تا بتوانید در صورت دارا بودن شرایط کفالت سربازی از این طرح برای معافیت از سربازی استفاده نمایید.

به طور کلی می توان گفت معافیت کفالت یکی از انواع معافیت ها است که مشمولان نظام وظیفه با استفاده از آن می توانند از خدمت سربازی معاف شوند.

به بیان ساده کفالت یعنی فرد از پدر یا مادر و ... خود که توان مراقبت از خود را ندارند، مراقبت کرده و کفیل او می شود. در این شرایط فرد سرپرستی اعضای خانواده خود که با آنها نسبت درجه یک را دارد، به عهده گرفته و وظیفه مراقبت از آنها را دارد.

معافیت کفالت به دو دسته کلی تقسیم بندی می شود که عبارت است از:

معافیت کفالت دائم

معافیت کفالت موقت

در معافیت کفالت دائم فرد به دلیل بیمار بودن و یا فوت سرپرست خانواده از رفتن به خدمت به طور کامل معاف می شود. البته این موضوع هنگامی صدق می کند که مشمول سربازی؛ سرپرستی خانواده خود را به عهده گرفته باشد.

در معافیت موقت کفالت فرد بنا به دلایل مختلفی از رفتن به خدمت تا زمانی مشخص معاف می شود. مقدار زمان معافیت را شواری پزشکی نظام وظیفه و همچنین کارشناس نظام وظیفه تعیین می کنند و فرد در زمان تعیین شده به خدمت اعزام نمی شود.

 

شرایط-جدید-معافیت-مشاوره-آویژه.jpg223

 

انواع معافیت کفالت برای مشمولان

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، کفالت سربازی انواع مختلفی دارد که شما با توجه به شرایط خود می توانید از آنها برای معاف شدن از خدمت استفاده کنید. انواع معافیت کفالت عبارت است از:

کفالت پدر از کار افتاده

کفالت پدر بالای 75 سال

معافیت کفالت مادر

کفالت فرزند

کفالت خواهر

کفالت برادر در صورتیکه زیر 18 سال باشد.

کفالت برادری که نیاز به مراقبت ویژه دارد.

کفالت پدربزرگ و یا مادربزرگ

کفالت والدینی که مشکلاتی از قبیل معلولیت دارند.

برای دریافت معافیت کفالت چه شرایطی باید داشت؟

همانطور که می دانید برای دریافت هر کدام از انواع معافیت کفالت باید شرایطی خاص حاکم باشد تا با معافیت شما موافقت شود.

به طور کلی می توان شرایط معافیت کفالت را به دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی هر نوع از معافیت کفالت تقسیم بندی کرد.

افرادی که به دنبال کفالت سربازی هستند در ابتدا باید واجد شرایط عمومی معافیت کفالت باشند و بعد از آن با توجه به نوع معافیت کفالت خود شرایط اختصاصی حاکم را بررسی کنند.

برخی از شرایط معافیت کفالت مادر، پدر و ... ممکن است دچار تغییراتی شود. مهم است که افراد متقاضی معافیت کفالت از شرایط جدید معافیت کفالت خبر داشته و متناسب با آن اقدام به دریافت معافیت کفالت کنند.

در این قسمت به طور کامل شرایط عمومی معافیت کفالت و شرایط اختصاصی انواع معافیت کفالت شرح داده شده است. اگر به دنبال معافیت کفالت هستید، لازم است که این شرایط را مطالعه کرده و بررسی کنید آیا شما نیز واجد شرایط معافیت کفالت هستید یا خیر؟

شرایط عمومی معافیت کفالت سربازی

برخی از مهم ترین شرایط عمومی معافیت کفالت که شما باید آنها را داشته باشید تا بتوانید از معافیت کفالت استفاده کنید، عبارت است از:

معافیت کفالت برای افرادی است که سن آنها 18 سال باشد.

شما برای دریافت معافیت کفالت نباید هیچ گونه غیبت از خدمت بدون دلیل موجه را داشته باشید. افرادی که با دلایل قانونی غیبت کرده اند از این قانون مستثنی خواهند بود.

فرد مشمول به خدمت باید تنها فرزند پسر بزرگتر از 18 سال خانواده باشد و همچین پدر او نیاز به مراقبت داشته باشد.

افرادی که پدر آنها بالای 75 سال سن داشته باشد می توانند از این نوع معافیت استفاده کنند.

اگر فردی پدرش فوت شده باشد و او تنها پسر بالای 18 سال خانواده باشد که سرپرستی مادر را به عهده دارد، می تواند از معافیت کفالت استفاده کند.

تنها پسر خانواده باشد و بعد از فوت پدر سرپرستی خواهران خود را عهده دار شده باشد. البته در صورتیکه خواهران تا سن 24 سالگی مجرد باشند.

تنها پسر بالای 18 سال باشد که سرپرستی برادر صغیر خود که سنش کمتر از 18 سال است را به عهده دارد.

شرایط اختصاصی انواع معافیت های کفالت

همانطور که در بالا اشاره شد معافیت کفالت انواع مختلفی دارد که شما باید با توجه به شرایط خود از این معافیت ها استفاده نمایید. شما در صورتی می توانید از معافیت های کفالت استفاده کنید که شرایط اختصاصی معافیت مدنظر را داشته باشید. در زیر شرایط اختصاصی هر کدام از انواع معافیت ها ذکر شده است.

شرایط لازم برای دریافت معافیت کفالت مادر

کفالت مادر را درصورتی فرزند می تواند به عهده بگیرد که پدرش فوت شده باشد و یا پدر و مادر طلاق گرفته باشند. شرایط معافیت کفالت مادر عبارت است از:

فرد مشمول به خدمت برای دریافت کفالت مادر باید تنها فرزند پسر خانواده که بالای 18 سال است، باشد.

برای دریافت معافیت دائم از طریق کفالت مادر باید از تاریخ ثبت طلاق مادر 2 سال و 6 ماه گذشته باشد.

اگر از تاریخ ثبت طلاق پدر و مادر کمتر از سی ماه گذشته باشد فرد نمی تواند معافیت دائم کسب کرده و تنها معافیت موقت کفالت به او تعلق می گیرد.

اگر بعد از گذشت سی ماه از طلاق مادر و یا فوت پدر، همچنان مادر مجرد بوده و ازدواج نکند، معافیت موقت مشمول به معافیت دائم تبدیل می شود.

اگر بعد از فوت پدر فرد مشمول سرپرستی مادر را عهده دار شده اما بعد از مدتی مادر ازدواج کند، در صورت داشتن برادر یا خواهر کوچک فرد می تواند معافیت کفالت مادر را به معافیت کفالت برادر یا خواهر کوچکتر از خود تغییر داده و همچنان از خدمت معاف شود.

البته به یاد داشته باشید مورد بالا در صورتی صدق می کند که پدر خانواده فوت شده باشد. اگر پدر و مادر طلاق گرفته باشند و پدر صلاحیت سرپرستی فرزندان را داشته باشد، طبق قوانین نظام وظیفه فرد مشمول نمی تواند سرپرستی برادر و خواهرش را عهده دار شده و درخواست کفالت برادر یا خواهر صغیر کند.

اگر فرزندی که سرپرستی و کفالت مادر را به عهده دارد بیمار شده و یا فوت کند، کفالت مادر به فرزند بعدی واگذار می شود.

شرایط لازم برای دریافت معافیت کفالت پدر

برای استفاده از معافیت کفالت پدر دو راه پیش روی شما است. اول اینکه شما در صورتی می توانید از معافیت کفالت پدر استفاده کنید که پدر شما کهولت سن داشته باشد. دوم این که در صورتی می توانید از معافیت کفالت استفاده کنید که پدرتان به دلیل بیماری و مشکلات جسمی توان مراقبت از خود و خانواده را نداشته باشد. با توجه به شرایط گفته شده در زیر می توانید از معافیت کفالت پدر استفاده کنید.

سن پدر باید 75 سال تمام باشد. در این صورت معافیت به دلیل کهولت سن پدر را می توانید استفاده کنید.

سن پدر می تواند کمتر از 75 سال باشد، اما شورای پزشکی وظیفه عمومی تشخیص داده که به علت بیماری نیاز به مراقبت دارد. در این صورت می توان از معافیت کفالت پدر به دلیل ناتوانی جسمی و بیماری استفاده نمود.

فرد باید برای نگهداری از پدر ناتوان و بیمار خود تک فرزند پسر بوده و یا برادر بیمار یا معلول داشته باشد.

به یاد داشته باشید که تغییر سن در شناسنامه پدر، برای دریافت معافیت کفالت بی تاثیر است. درصورتی که شناسنامه پدر توسط مراجع قضایی باطل اعلام شود، برای تعیین سن پدر ملاک شناسنامه جدیدی است که برای او صادر می شود.

در صورتیکه فرد مشمول برادر بزرگتر از 18 سال داشته باشد، اما برادرش در زندان باشد می تواند معافیت کفالت پدر را به عهده بگیرد.

اگر یکی از فرزندان کفالت پدر را به عهده داشته باشد و تا قبل از زمان سربازی فرزند دیگر، پسر بزرگتر فوت کند، برادر دیگر می تواند سرپرستی و کفالت پدر بیمار یا سن بالای خود را عهده دار شده و از رفتن به سربازی معاف شود.

شرایط لازم برای دریافت معافیت برادر

اگر فردی به دنبال دریافت کفالت برادر خود باشد باید شرایط خاصی را دارا بوده و قوانین موجود را رعایت کند. کفالت برادر به دو نوع کفالت برادر صغیر و کفالت برادر کبیر تقسیم می شود. با توجه به شرایط موجود شما باید بررسی کنید که امکان دریافت کدام یک از معافیت های کفالت را دارید.

در صورتی فرد مشمول می تواند کفالت برادر کبیر یا صغیر خود را به عهده بگیرد که پدر، همسر و فرزند پسر سالم دیگری وجود نداشته باشند.

اگر برادر نیاز به نگهداری داشته و به جز فرد مشمول شخص دیگری برای مراقبت و نگهداری از او نباشد، فرد می تواند از کفالت برادر استفاده کند.

اگر برادر شغلی نداشته باشد و نتواند نیاز مالی خود را برطرف کند، فرد مشمول می تواند با طی کردن مراحل قانونی موفق به کسب معافیت کفالت برادر شود.

اگر فرد مشمول چند برادر داشته باشد که همه بالای 18 سال بوده اما بیمار بوده و بیماری آنها مورد تایید شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی باشد، می تواند از درخواست معافیت کفالت برادر استفاده کند.

به یاد داشته باشید که تنها برادران تنی می توانند از معافیت کفالت برادر استفاده کنند.

شرایط لازم برای دریافت معافیت خواهر

بسیاری از افراد به دنبال معافیت کفالت خواهر هستند و می خواهند از این طریق از سربازی رفتن رهایی پیدا کنند. برای دریافت معافیت کفالت خواهر شما باید شرایط زیر را دارا باشید:

به طور کلی معافیت کفالت خواهر در صورتی امکان پذیر است که پدر خانواده فوت شده باشد و تنها یک برادر بالای 18 سال باشد که می تواند سرپرستی خواهر را به عهده بگیرد.

خواهر فرد مشمول نباید ازدواج کرده وهمسر و فرزند داشته باشد تا بتوان از معافیت کفالت آن استفاده نمود.

به طور کلی سن خواهر ملاکی برای بررسی معافیت کفالت خواهر نیست. خواهر فرد مشمول مهم نیست چه سنی داشته باشد تنها ملاک مجرد بودن او است.

همچنین اگر خواهر، همسرش فوت شده باشد و یا طلاق گرفته باشد و پدر نیز در قید حیات نباشد، برادر بالاتر از 18 سال می تواند سرپرستی خواهر را به عهده گرفته و از معافیت کفالت خواهر استفاده کند.

شرایط لازم برای دریافت معافیت کفالت مادربزرگ یا پدر بزرگ

علاوه بر کفالت مادر یا کفالت پدر می توان از کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ نیز استفاده کرد. شرایط استفاده از کفالت پدر بزرگ یا مادر بزرگ عبارت است از:

مادربزرگ باید فاقد شوهر باشد.

پدربزرگ بالای 75 سال باشد و یا نیاز به مراقبت و نگهداری داشته باشد.

فرد مشمول با وجود پدر می تواند معافیت کفالت پدربزرگ مادری را کسب کند.

فرد مشمول تنها نوه پسری بالای 18 سال باشد.

فرزندان مادربزرگ یا پدربزرگ فوت کرده باشند.

اگر پدربزرگ در زندان باشد نمی توان معافیت کفالت مادربزرگ را گرفت.

معافیت کفالت پدربزرگ یا مادر بزرگ دائم است.

 

شرایط-جدید-معافیت-مشاوره-آویژه.jpg2_

 

سخن آخر

برای دریافت معافیت کفالت تنها راه این است که شما شرایط عمومی و اختصاصی و قوانینی که بر این نوع از معافیت حاکم است را داشته باشید.

بسیاری از افراد تنها برخی از شرایط معافیت کفالت را داشته و به دنبال معافیت می روند، اما در آخر نمی توانند راهی برای رهایی از خدمت پیدا کنند. پس مهم است که در ابتدا شما شرایط معافیت کفالت را به درستی مطالعه کرده و آنها را بررسی کنید.

شما میتوانید از مشورت کردن با مشاوران آویژه برای دریافت معافیت کفالت و بررسی شرایط معافیت کفالت مادر یا پدر استفاده کرده و راه رسیدن به کفالت سربازی را سریع تر بپیمایید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.