کاشت زعفران با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد و بازدهی‌های متفاوتی دارد. عده‌ای معتقدند که کاشت آن بسیار دردسرساز است و درآمد آن‌چنانی ندارد. این در حالی است که گروهی دیگر از کشاورزان، کاشت زعفران را بسیار کاری ساده، با ترفندها و قلق‌های ریز می‌دانند که درآمد فوق‌العاده‌ای دارد.

زعفران، گیاهی ارزشمند با عطروطعم بی‌نظیر است که هم خواص درمانی دارد و هم یک ادویه منحصربه‌فرد به شمار می‌رود. کاشت زعفران و پرورش آن، به دلیل اینکه دانش خاصی را می‌طلبد، برای اکثر کشاورزان تازه‌کار، فرایندی پیچیده‌ای به نظر می‌رسد.

کاشت زعفران با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد و بازدهی‌های متفاوتی دارد. عده‌ای معتقدند که کاشت آن بسیار دردسرساز است و درآمد آن‌چنانی ندارد. این در حالی است که گروهی دیگر از کشاورزان، کاشت زعفران را بسیار کاری ساده، با ترفندها و قلق‌های ریز می‌دانند که درآمد فوق‌العاده‌ای دارد. روش‌های کشت زعفران به سه دسته گلدانی، گلخانه‌ای و در مقیاس بزرگتر، خاکی تقسیم می‌شوند. برای هرکدام از روش‌های کشت زعفران، نکات ریزودرشتی وجود دارد که رعایت کردن آن‌ها کاشت زعفران را به فرایندی بسیار ساده تبدیل می‌کند.

نکات اولیه برای کشت زعفران

قبل از یادگیری مراحل کشت زعفران و چگونگی انجام آن‌ها، بهتر است نکات اولیه و خیلی مهمی در رابطه با کشت زعفران بدانید که ممکن است درنتیجه نهایی کار شما تأثیر چشمگیری ایجاد کند. این نکات سؤال‌هایی هستند که اکثر کشاورزانِ کشت زعفران برایشان مطرح است.

  1. کشت زعفران را در چه مقیاسی آغاز کنیم؟

 دلیل شکست عده‌ای از کشاورزان زعفران، دریافت آموزش‌هایی برای کشت در مقیاس بزرگ و پیاده‌سازی این آموزش‌ها در مقیاس کوچک است! کشت زعفران در فضاها و زمین‌های بزرگ، تفاوت بسیار زیادی با کشت زعفران در زمین‌های کوچک دارد؛ بنابراین اگر قصد کشت زعفران در زمین‌های بزرگ را دارید، آموزش‌هایی دریافت کنید که مناسب کشت زعفران در مقیاس زمین‌های چند هکتاری باشند.

  1. کدام دسته از کشاورزان، بهترین پیاز زعفران را می‌فروشند؟

نقطهٔ آغاز کشت زعفران، خرید پیاز زعفران باکیفیت از یک کشاورز مطمئن است. خیلی از کشاورزان، پیازهایی ضعیف و نامناسب برای کشت می‌فروشند که خرید این پیازها، کار شما را ناقص می‌کند. برای خرید پیاز زعفران باکیفیت، از کشاورزانی خرید کنید که امتحان خود را درزمینهٔ کشت موفقیت‌آمیز زعفران پس داده‌اند. چنین کشاورزانی قطعاً اطلاعات کامل و جامعی درباره چگونگی کشت زعفران و پیاز درجه‌یک، دارند. فروشگاه دیبا کام با ارائه سالم‌ترین نوع پیاز زعفران، کشاورزی شما درزمینهٔ کشت زعفران، تضمین می‌کند. برای خرید زعفران، به فروشگاه ما سر بزنید.

  1. مشاوران ماهر کشت زعفران کدم‌اند؟ ممکن است خیلی‌ها گمان کنند که کشت زعفران به دانش و تخصص خاصی نیاز ندارد و هرکسی از پس آن برمی‌آید. این تفکر کاملاً اشتباه است. کاشت زعفران به تخصص بسیار پیچیده‌ای در زمین درزمینهٔ دانش کشاورزی زعفران نیاز دارد؛ بنابراین همه شایستگی مشاوره دادن برای کشت زعفران را ندارند و بهتر است فقط از مشاوران مجربی که سابقه کشت موفق زعفران را دارند مانند مجموعه دیبا کام مشاوره بگیرید. کسانی که کشت زعفران را فرایندی ساده می‌دانند، شاید ندانند که کشاورزی زعفران به چندین مرحله مواظبت و کود دهی نیاز دارد که باید حتماً در ماه‌های مشخصی از سال صورت بگیرد تا کشت شما پربار باشد.

مناسب‌ترین شرایط آب و هوایی برای کشت زعفران

 

169185477314

 

خوب است بدانید تمام مناطق ایران برای کشت زعفران مناسب نیستند. کشت زعفران به بازه دمایی ۴۰- و 40+ درجه برای ماندگاری و دوام نیاز دارد. مناطقی که تابستان‌های تقریباً خشک و گرم دارند و در کنار آن زمستان‌هایی سرد و پرباران را تجربه می‌کنند، بهترین مکان برای کشت زعفران هستند؛ چراکه زعفران در زمستان نیاز به آب فراوان دارد و در تابستان به آب‌وهوای گرم برای رشد نیازمند است. اگر در منطقه‌ای از ایران زندگی می‌کنید که آب‌وهوای مناسب برای کشت زعفران ندارد، می‌توانید کشت زعفران را در قالب کشت گلخانه‌ای انجام دهید.

ویژگی‌های مرغوب‌ترین پیاز زعفران برای کشت

پیاز زعفران در سایزها و اندازه‌های مختلفی برای فروش وجود دارد که به روش‌های مختلفی ضدعفونی شده‌اند. ضدعفونی پیازهای زعفران با هر روشی صحیح نیست. همچنین اندازه‌های مختلف آن همگی مناسب کشت نیستند. در ادامه ویژگی‌های بهترین پیاز زعفران برای کشت ازلحاظ اندازه و نوع ضدعفونی را معرفی می‌کنیم.

  • ضدعفونی پیاز زعفران نباید در فصل پاییز انجام بگیرد. توصیه‌های مجموعه دیبا زعفران به‌عنوان کارشناسان کشت زعفران این است که نباید در فصل پاییز پیاز زعفران مرطوب باشد؛ چراکه محصول کمتری می‌دهد؛ بنابراین پیازی را خریداری کنید که در دوره کود دهی و در سالی به‌غیراز سال کشت ضدعفونی شده باشد. برداشت انواع مختلف زعفران درجه‌یک مانند زعفران نگین و زعفران سرگل تا حدود زیادی به ضدعفونی کردن پیاز زعفران بستگی دارد.
  • پیاز زعفران در سه سایز ریز، متوسط و درشت وجود دارد. اگر سؤالتان این است که کدام پیاز بهترین نوع برای کشت است؟ باید گفت که پیاز ریز بهترین نوع و اندازه پیاز برای کشت در فصل پاییز است. با توجه به تکثیر پذیر بودن پیاز زعفران، پس از حدود ۵ سال به‌طور میانگین ۵ برابر پیاز زعفران در اندازه‌های بزرگتر دریافت خواهید کرد.

 

بهترین روش برای کشت زعفران کدام است

 

1691854773100

 

روش‌های مختلف کشت زعفران، بنا بر مقیاسی از زمین که برای کشت اختصاص می‌دهید، متفاوت است. اگر کشت زعفران را در مقیاس بزرگ و در زمین‌های کشاورزی مدنظر دارید، کشت ردیفی و کشت چاله دو روش برای کشت زعفران در مقیاس بزرگ هستند. کشت چاله‌ای زعفران یک نوع کشت سنتی است که زمین را برای کشت پیازها در ابعاد ۲۵ سانتی‌متر طول و ۱۰ سانتی‌متر عرض می‌کندند. این روش با توجه به اینکه موجب عدم دسترسی تمام پیازها به عناصر خاک و آب می‌شود، روش مناسبی برای کشت نیست.

درکشت زعفران به‌صورت ردیفی، ردیف‌هایی به فواصل ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر در زمین ایجاد می‌شود و پیازها در شیارهایی که کشاورزان ایجاد می‌کنند، کاشته می‌شود. در کشت زعفران با این روش، رقابتی میان ریشه‌های پیاز زعفران برای دریافت آب، کود و عناصر خاک وجود دارند. شما می‌توانید با کشت ردیفی زعفران، در هزینه‌های کود دهی و محلول‌پاشی صرفه‌جویی کنید و با این کار، راندمان کشت خود را از طریق کاهش هزینه‌های انسانی بالا ببرید. چنین زعفران‌هایی، مرغوب‌ترین نوع زعفران برای پختن غذاها، شیرینی‌ها و خوراکی‌هایی مانند حلوا ارده هستند. در فروشگاه دیبا زعفران، خرید حلوا ارده را با مناسب‌تری قیمت تجربه کنید.

یکی دیگر از روش‌های کشت زعفران، روش گلخانه‌ای است. در این روش پیازهای زعفران در محیطی بدون خاک پرورش داده می‌شوند. کشت گلخانه‌ای عموماً با روش هیدروپونیک یا ایروپونیک انجام می‌شود. در روش ایروپونیک، ابتدا پیازهای زعفران از طریق رطوبتی که در هوای گلخانه وجود دارد، پرورش می‌یابند و سپس برای جذب عناصر خاک، دوباره به خاک برمی‌گردند. در روش هیدروپونیک، از مواد دیگری به‌عنوان جایگزین خاک استفاده می‌کنند. این مواد تمام نیاز پیاز زعفران به خاک و عناصر آن را از طریق کودهای غنی تأمین می‌کند.

علاقه‌مندان به کشت زعفران، می‌توانند در محیط‌های بسیار کوچک مانند گلدان‌های خانگی یا سبدهای کشت زعفران، این گیاه را بکارند و با دستورالعمل‌های آموزشی کشت زعفران، آن را پرورش دهند. پرورش زعفران به روش خانگی، مانند یک آزمون خطا برای کشاورزی زعفران در مقیاس بزرگ محسوب می‌شود.

 

زمان‌بندی کلی مسیر رشد زعفران

 

169185477375

 

یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در کشاورزی زعفران، داشتن اطلاعاتی جامع در رابطه با زمان‌بندی مراحل کشت و پرورش زعفران است. کشت این گیاه باید حتماً در فصل تابستان انجام بگیرد. زمان گل‌دهی گیاه زعفران، در فصل پاییز اتفاق می‌افتد. اگر شما پیاز زعفران را در عمق مناسب ۱۵ الی ۲۰ سانتی‌متر کاشته باشید، در فصول مهر تا اردیبهشت از سال، شاهد رشد پیاز زعفران خواهید بود.

نکته مهم دیگری در کشت و پرورش زعفران میزان دوره‌های آبدهی به پیاز زعفران است. نیاز این گیاه به آب در طول سال، بین ۲ تا ۴ دوره است. آبیاری بیشتر از چهار بار در طول سال، هیچ کمکی به رشد محصول شما نمی‌کند و نتیجه عکس می‌دهد.

مرغوب‌ترین خاک برای کشت زعفران چه ویژگی‌هایی دارد

بهترین خاک برای کشت زعفران، یک خاک شنی و رسی است. بستری ترکیبی از شن و رس، بهترین مکان برای کشت زعفران است. با توجه به اینکه شما هرسال نیاز به کاشت پیاز زعفران ندارید و این پیاز با تکثیر سالانه رشد می‌کند، بنابراین باید پیاز زعفران را در خاکی بکارید که در طول این چند سال، تمام نیاز محصول را به مواد معدنی و آب تأمین کند. البته فراموش نکنید که ph خاکی که برای کاشت زعفران انتخاب کنید، باید ۷ باشد.

معرفی کودهای ضروری برای کشت زعفران

اگر به دنبال یک کشاورزی موفق با بازدهی بالا هستید، قطعاً به کود دهی خاک هنگام کشت زعفران نیازمندید. هرچقدر هم که پیاز شما درجه‌یک باشد و بهترین روش را برای کشت زعفران انتخاب کنید، اگر از کود مناسب برای رشد آن استفاده نکنید، قطعاً محصول زیادی برداشت نخواهید کرد. در هزار متر زمین کشاورزی، چه مقدار کود و از چه انواعی برای پرورش زعفران نیاز است؟

 

کود حیوانی که بهترین نوع آن برای افزودن به پیاز زعفران، کود گاوی است

حدود 4 تن

سولفات پتاسیم گرانوله

                       حدود ۲۰ تا ۲۵

گرم سوپر فسفات تریپل

                       حدود ۲۰ تا ۲۵

گوگرد بنتونیت دار

                       حدود ۴۵ تا ۵۰ گرم

 

کشت زعفران در خاک‌هایی که سله شکنی شده‌اند و مراحل کود دهی آن‌ها به پایان رسیده است، انجام می‌شود. بهترین آب‌وهوا برای کشت زعفران، آب‌وهوای معتدل است. از بین دو تا ۴ باری که زعفران به آبیاری نیاز دارد، به مرحله دوم آبیاری زعفران ارج آب می‌گویند. از نکات مثبت کشت زعفران، گلدهی ۷ ساله پیاز آن در ماه آبان است. کود دهی و مراقبت از این پیاز، موجب دریافت درصد بالایی از زعفران در هنگام برداشت می‌شود. برای دریافت مشاوره کامل کشت زعفران به‌صورت رایگان و همچنین خرید پیاز درجه‌یک زعفران به کارشناسان مجرب مجموعه dibakam مراجعه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.