به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از وب دا ، دکتر عبدالمجید فدایی در کنفرانس علمی یک روزه ایدز و PMTCT در جمع پزشکان و پرستاران،‌ ماماها و کارشناسان سلامت شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی این استان افزود: بر اساس آمار موجود در ایران حدود ۷۵هزار نفر بیمار مبتلا به بیماری‌های آمیزشی یا عفونتهای منتقله آمیزشی (STI) شناسایی شده است که بر اساس نرم موجود پیش بینی می شود میزان مبتلایان یک میلیون نفر باشد.
به گفته وی، در استان چهارمحال و بختیاری دوهزار و ۷۰۰ نفر از این بیماران شناسایی شده است که حدوداً باید تاکنون ۱۳ هزار نفر شناسایی و گزارش می شد.
وی با بیان اینکه بیماری های آمیزشی می تواند زمینه ابتلا افراد به HIV را فراهم نماید، بر لزوم بیماریابی و گزارش دهی و انگ زدایی اجتماعی تاکید کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: بر اساس آمار موجود تاکنون ۳۶هزار و ۵۷۱ بیمار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده است که از این تعداد حدود ۱۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
به گفته وی،‌۵۲ درصد موارد ثبت شده در گروه سنی ۲۱ تا ۳۵ سال قرار دارند.
وی، افزایش آمار زنان مبتلا به HIV را زنگ خطر دانست و افزود: پر واضح است که افزایش خطر ابتلای اچ ای وی در زنان با افزایش خطر ابتلای نوزادان همراه خواهد بود و این امر تهدید کننده سلامت نسل آینده می باشد.
دکتر فدایی، افزایش سهم راه انتقال جنسی در موارد شناسایی شده و تغییر الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در ساله های اخیر را از دیگر موارد هشدار دهنده عنوان کرد و اظهار داشت: از موارد شناسایی شده تا پایان سه ماهه دوم سال ۱۳۹۶، ۳۳ درصد زن و ۶۷ درصد را مردان تشکیل می دهند و راه های انتقال از طریق اعتیاد تزریقی حدود ۳۲ درصد،‌ روابط جنسی ۴۷.۱ و ۲.۶ درصد انتقال از مادر به کودک و ۱۸.۳۴ درصد از سایر راه ها بیان شده است.
وی گفت: در کشور شیوع HIV بین مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر ۱۴ درصد گزارش شده است و در استان چهارمحال و بختیاری با درنظر گرفتن جمعیت دوهزار و ۳۲۶ نفری معتادان تزریقی پیش بینی می شود ۳۵۰ معتاد تزریقی مبتلا به HIV وجود داشته باشد که تاکنون ۱۷ نفر ازآنان شناسایی شده اند.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری در ادامه از شناسایی ۹۴ بیمار مبتلا به HIV از سال ۱۳۸۴ تاکنون در این استان خبر داد و افزود: بیش از ۹۰درصد از بیماران شناسایی شده تحت پوشش خدمات درمانی قرار گفته اند.
دکتر فدایی گفت:هم اکنون یک مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در شهرکرد فعال و راه اندازی دو کلینیک بیماری های رفتاری در شهرستان های بروجن و لردگان مصوب شده است.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.